| Autor |
Zpráva |
|
Jarda
|
Napsal: stř bře 02, 2011 8:18 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
jives píše:
Chlorid hořečnatý mi způsobuje při dávkování cca. 2 g denně katastrofální nadýmání a je to chvílemi na hranici průjmu.
Naproti tomu 10 tablet denně alternativně doporučovaného MAGNESII LACTICI mi nedělá vůbec nic.
Chlorid hořečnatý 2g .................................................obsahuje cca. 240mg hořčíku ( 12% váhy...zdroj Jarda )
10 tablet MAGNESII LACTICI 0,5 TBL.............................obsahuje cca. 510mg horčíku ( 51mg v jedné tabletě- dle příbal.inf. )
Pokud nepočítám špatně, tak z toho vyplývá, že se MAGNESII LACTICI zřejmě vstřebává podstatně lépe ( aspoň pro někoho ).
Samozřejmě, že MAGNESII LACTICI je podstatně dražší nežli chlorid hořečnatý.
Možná to bude jak píše mohy, protože dávka hořčíku je prostě omezena stavem průjmu, ničím jiným.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Andrea
|
Napsal: pát bře 04, 2011 2:21 pm
|
|
Registrován: úte led 18, 2011 10:44 am Příspěvky: 78 Bydliště: Praha
|
Mám na vás pár otázek , jestlipak někdo poradí?
Přemýšlím, zda je lepší pořídit pro dodání především hořčíku Eps. sůl, nebo chlorid hořečnatý - pro koupele.
Nebo zda není lepší dělat koupele v Eps. soli (pro komplexnější mineralizaci, pokud si z ní tělo vezme více minerálů??) a chlorid hořečnatý užívat orálně, popř. trochu přidávat do koupele v Eps.?
Nejraději bych se v Eps. soli koupala, postačí patrně snad 30 min, 2x týdně - doplním si takto potřebný hořčík v optimální míře?
- co si navíc vezme tělo ještě z koupele v Eps. soli?
- co je účinější pro dodání hořčíku, Eps. sůl nebo chlorid hořečnatý?
Abych věděla, jak to mám nmožstevně napočítat...
Děkuji 
| Nahoru |
|
 |
|
qup
|
Napsal: pát bře 04, 2011 3:39 pm
|
|
|
Andrea píše:
Je to tady, už několikrát zmiňované epsomská sůl je dobré projímadlo. Na koupele a pití chlorid hořečnatý.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát bře 04, 2011 5:08 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Andrea píše:
Mám na vás pár otázek  , jestlipak někdo poradí?
Přemýšlím, zda je lepší pořídit pro dodání především hořčíku Eps. sůl, nebo chlorid hořečnatý - pro koupele.
Nebo zda není lepší dělat koupele v Eps. soli (pro komplexnější mineralizaci, pokud si z ní tělo vezme více minerálů??) a chlorid hořečnatý užívat orálně, popř. trochu přidávat do koupele v Eps.?
Nejraději bych se v Eps. soli koupala, postačí patrně snad 30 min, 2x týdně - doplním si takto potřebný hořčík v optimální míře?
- co si navíc vezme tělo ještě z koupele v Eps. soli?
- co je účinější pro dodání hořčíku, Eps. sůl nebo chlorid hořečnatý?
Abych věděla, jak to mám nmožstevně napočítat...
Děkuji 
To řešíte celkem zbytečně a plyne to přímo z těch názvů, chlorid hořečnatý, dodá chlór a hořčík a síran hořečnatý dodá síru a hořčík, na dodání hořčíku se hodí obě soli, akorát ten síran je projímavější, protože i síra na rozdíl od chlóru je projímavá. Oboje jde jak konzumovat, tak se v tom koupat, čili jste zase na začátku a rozhodnout se musíte sama. Já osobně používám síran na koupele a kůry a chlorid na denní doplnění hořčíku.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Andrea
|
Napsal: pon bře 07, 2011 7:13 am
|
|
Registrován: úte led 18, 2011 10:44 am Příspěvky: 78 Bydliště: Praha
|
Přesně to jsem potřebovala vědět, děkuji
| Nahoru |
|
 |
|
NOWOCAYN
|
Napsal: úte bře 08, 2011 9:56 am
|
|
Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm Příspěvky: 735 Bydliště: Slovensko - Košice
|
Užívam chlorid horečnatý takto :
3 x denne
Ráno 18 mini naberačiek z vit. C značky DM (mierne kopcovité) - cca 3,8g chloridu horečnatého (sypem to množstvo naraz, nie po naberačkách, váha ukáže najprv 3g, a dve sekundy už je tam 4g, čiže to muselo byť na rozmedzí, z toho mi vyšlo tých napr. 3,8g)
Poobede tiež 18 mini naberačiek (3,8g)
Večer tiež 18 mini naberačiek (3,8g chloridu horečnatého).
Spolu je to teda 11,4g chloridu horečnatého denne = približne 1,37g horčíka denne.
Pri 22 mini naberačkách v jednej dávke už mám "prújem", začal som u 27 naberačiek pred dvoma týždňami (približne).
Takže ostávam teraz pri užívaní chloridu horečnatého 3x denne (rovnaké diely), pričom denne prijmem okolo 1,4g horčíka takouto formou.
Znamená to veľký deficit, malý deficit, "stredný" deficit ?
Ďakujem za odpoveď.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: úte bře 08, 2011 11:23 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
NOWOCAYN píše:
Užívam chlorid horečnatý takto :
3 x denne
Ráno 18 mini naberačiek z vit. C značky DM (mierne kopcovité) - cca 3,8g chloridu horečnatého (sypem to množstvo naraz, nie po naberačkách, váha ukáže najprv 3g, a dve sekundy už je tam 4g, čiže to muselo byť na rozmedzí, z toho mi vyšlo tých napr. 3,8g)
Poobede tiež 18 mini naberačiek (3,8g)
Večer tiež 18 mini naberačiek (3,8g chloridu horečnatého).
Spolu je to teda 11,4g chloridu horečnatého denne = približne 1,37g horčíka denne.
Pri 22 mini naberačkách v jednej dávke už mám "prújem", začal som u 27 naberačiek pred dvoma týždňami (približne).
Takže ostávam teraz pri užívaní chloridu horečnatého 3x denne (rovnaké diely), pričom denne prijmem okolo 1,4g horčíka takouto formou.
Znamená to veľký deficit, malý deficit, "stredný" deficit ?
Ďakujem za odpoveď.
Postup máte dobrý a spotřeba nad jeden gram čistého hořčíku znamená dost vysoký deficit, předpokládám z vlasové analýzy výsledek tak 50-70% deficitu.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jitka
|
Napsal: čtv dub 28, 2011 8:10 am
|
|
|
Dobrý den, nevíte někdo, kde se dá koupit v Praze chlorid hořečnatý? Našla jsem nějakou firmu VERKON, ale ti chtějí při prodeji vidět živnosťák a ten nemám.
Také jsem se chtěla poradit, kolik si toho tak kupujete. Momentálně mám velké starosti a z toho vyplývající plačtivou náladu. Potřebuju se dát dohromady.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: čtv dub 28, 2011 9:02 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Jitka píše:
Dobrý den, nevíte někdo, kde se dá koupit v Praze chlorid hořečnatý? Našla jsem nějakou firmu VERKON, ale ti chtějí při prodeji vidět živnosťák a ten nemám.
Také jsem se chtěla poradit, kolik si toho tak kupujete. Momentálně mám velké starosti a z toho vyplývající plačtivou náladu. Potřebuju se dát dohromady.
Ono se to blbě sežene, všude s tím dělají problémy, buď živnostenský list, nebo toho prodávají minimálně pytel. Podívejte se sem
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jitka
|
Napsal: úte kvě 10, 2011 10:39 am
|
|
|
Dobrý den, Jardo.
Mám teď docela stresy a vůbec nervy a proto užívám chlorid hořečnatý. Je možné, že bych měla tak malý deficit, že mi stačí asi 1,25 lžičky za den? Při 1,5 už mám průjem. Když se dívám na to, že Vy máte 3 lžičky za den, tak je mi to divné... Ještě mě napadlo, jestli to není tím, že si to množství rozdělím jen na 2 dávky (ráno a večer). Ale psychika je na tom opravdu líp. Děkuji za odpověď.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: úte kvě 10, 2011 6:07 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Jitka píše:
Dobrý den, Jardo.
Mám teď docela stresy a vůbec nervy a proto užívám chlorid hořečnatý. Je možné, že bych měla tak malý deficit, že mi stačí asi 1,25 lžičky za den? Při 1,5 už mám průjem. Když se dívám na to, že Vy máte 3 lžičky za den, tak je mi to divné... Ještě mě napadlo, jestli to není tím, že si to množství rozdělím jen na 2 dávky (ráno a večer). Ale psychika je na tom opravdu líp. Děkuji za odpověď.
Ono docela dost závisí na schopnosti vstřebávání přes střeva, čili pokud s tím máte problém, tak vyzkoušejte i postřiky na pokožku, tak se dá do těla také dostat mnoho hořčíku. Ideální je nijak to nedávkovat, ale rozpustit do plné PET lahve vody a pít celý den jako normální minerálku.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Igi
|
Napsal: úte kvě 10, 2011 6:43 pm
|
|
|
Může se chlorid hořečnatý skladovat normálně v místnosti v otevřeném sáčku?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
sakul
|
Napsal: úte kvě 10, 2011 7:32 pm
|
|
|
To ne, natáhl by Vám vodu ze vzduchu
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Igi
|
Napsal: úte kvě 10, 2011 8:14 pm
|
|
|
A to voda v něm vadí? Já už ho tak právě v tom obalu, jak mi ho poslal pan Jarda cca necelý měsíc skladuju.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: čtv kvě 12, 2011 9:19 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Igi píše:
A to voda v něm vadí? Já už ho tak právě v tom obalu, jak mi ho poslal pan Jarda cca necelý měsíc skladuju.
Pokud ho neotevřete, tak i v tom sáčku vydrží také relativně dlouho, ale po otevření je vhodné ho nasypat do PET lahve a tam uzavřený vydrží i desítky let.
|
|
| Nahoru |
|
 |