| Autor |
Zpráva |
|
Bronek
|
Napsal: ned čec 28, 2013 10:05 am
|
|
|
Dobrý den, poslední dobou mě trošku pobolívá pravděpodobně slepé střevo. Rozhodně nechci aby se mi to rozjelo a musel bych na operaci. Myslíte, že si klystýrem pomůžu? resp, že se při klystýru propláchne i slepé střevo? A když už se Vás na něco ptám, tak bych se zeptal ještě na otázku na uplně jiné téma. Objevily se mi na rukou bradavice, nevíte co je způsobuje a jak se jichzbavit? Předem děkuji za odpověď
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Bronek
|
Napsal: pon čec 29, 2013 5:35 pm
|
|
|
tak už jsem si našel ve foru podobný dotaz, tam zminujete vitaminy B, byl jsem si koupit b5 a nejvetsi tabletky jsou 100mg, to mam snist 10 najednou? nebo se da sehnat B5 v nejaké vhodnější formě? A nepodařilo se mi sehnat lekořici v prášku, kde by ji tak mihli prodávat? děkuji
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Dagmara
|
Napsal: pon čec 29, 2013 8:35 pm
|
|
|
Bronek píše:
tak už jsem si našel ve foru podobný dotaz, tam zminujete vitaminy B, byl jsem si koupit b5 a nejvetsi tabletky jsou 100mg, to mam snist 10 najednou? nebo se da sehnat B5 v nejaké vhodnější formě? A nepodařilo se mi sehnat lekořici v prášku, kde by ji tak mihli prodávat? děkuji
Vitamín B5 mají zde http://www.swanson.cz/kyselina-pantothe ... 0pcs-250mg a lékořici si musíte namlet.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
vegan.fighter
|
Napsal: úte čec 30, 2013 9:43 pm
|
|
|
ahoj, chtěl bych se zeptat jesli máte někdo zkušenosti s klistýrem a zovodněním. Je možné že dlouhodobé časté klistýrování ( 4-5 klistýrů týdně) může způsobit retenci vody ? žádné velké otoky jenom drobné zavodnění.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
NOWOCAYN_2
|
Napsal: úte čec 30, 2013 11:14 pm
|
|
|
Molca píše:
Dobrý deň,
tak som si prečítala nejaké témy a našla som aj odpoveď na moju otázku, že či vadí, ked robím klystýry studenou vodou. Takže to mi už nemusíte odpovedať. Potom: musím uviesť na pravú mieru to, že som ten klystýr nerobila po štvrtýkrát v 1 deň, ale po štvrtýkrát celkovo. 
Tiež som si našla aj o tom pridávaní uriny do džusu - nedoporučujete to.
Dnes som robila klystýr prvýkrát len s urinou a možem potvrdiť, že je to "fičák".  Akurát niečo robím zle, pretože skoro pri každom klystýre mi vyteká voda (urina) von. Myslíte, že je to zapchaté črevo? Že sa tá voda/urina nedostane ďalej? Ja to už robievam na viackrát, ale aj po vypráznení mi to začne vytekať spať von.
Ďakujem za Váš čas.
Milca, nebude problem nahodou v tom, ze mas z urcitych dovodov prilis uvolneny analny zvierac ? Nic ine mi totiz nenapada... Tak si na to davaj pozor....
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
míša7
|
Napsal: pon srp 05, 2013 2:08 pm
|
|
|
Dobrý den, jsem v klystýrech začátečník, mám za sebou první týden každodenního výplachu. Čtu toto užitečné fórum stále dokola, abych se co nejvíce dozvěděla. Mám dotaz ohledně vody z kohoutku(nepřevařené), na jiných diskuzích píší, že nepřevařenou vodu nelze použít, zajímalo by mě, proč ne, p.Zajíček se o zákazu nepřevařené vody nikde nezmiňuje. Dále by mě zajímalo, zda musím každý den provádět klystýr tak dlouho, dokud ze mě nepoteče čistá(skoro) voda? A je možné, že po klystýrech nemám vůbec hlad ani chuť k jídlu několik hodin? Mohu si dát po vyčištění střeva k snídani vajíčka, nebude střevu vadit? Mnohrát děkuji za odpověď a panu Zajíčkovi za tyto velmi přínosné stránky.
P.S.: ještě jsem se chtěla zeptat, zda je možné, že po klystýrech nemám skoro vůbec žízeň, když se napiji více, zvedá se mi žaludek.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Molca
|
Napsal: stř srp 07, 2013 8:59 am
|
|
|
Pre Nowocayna:
Vidíš, to ma nenapadlo! Može to byť tým zvieračom. Ale uvolnený ho nemám z toho dovodu, čo si myslíš Ty .
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned srp 11, 2013 10:48 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
hutch píše:
Dobry den je bezpecne provadet ocistu streva, kdyz jsem bez zlucniku po operaci?? Dekuji za odpoved
Záleží jak dlouho po operaci, ale pokud je to již zahojené nevidím problém.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned srp 11, 2013 10:59 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Evka777 píše:
Dobrý den ,plánuju očistu jater na tento pátek..Už se moc těším..Mám atopický ekzém od narození a poslední 4 měsíce to mám pořád zhoršené a k tomu mám ještě alergii:-(A myslím,že mám dost zanicené
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned srp 11, 2013 11:17 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Molca píše:
Dobrý večer. Ja robím pravidelne klystýr večer s urinou zriedenou s vodou, len som akosi pozabudla na to, aby bola voda ohriata, tak ju do seba dávam studenú. Vadí to moc? Dnes som si ju asi po štvrtýkrát robila a ked som skončila, na hadičke, som po vytiahnutí našla akokeby hnedý výtok. Zaujímavé je, že odkedy robím klystýr (je to asi 4. deň), začal mi z pošvy "vytekať" ten istý hlien ako som ho našla po klystýre na hadičke. Tiež to, čo zo mňa vyšlo po dnešnom klystýre "voňalo" presne ako ten výtok z pošvy. Može ten výtok (alebo hlien alebo ako to mám nazvať) mať s tou cystou nejakú súvislosť?Chcem len podotknúť, že mám na prínosnej dutine cystu a robím aj néti každý deň. Sopel sa mi valí o 106, ale je priezračný, nie nažltnutý ani žltý. A hneď po néti (len urinou zriedenou s prevarenou vodou) mám pocit upchatého nosu. Ďakujem.
A ešte jedna vec: možem dávat 5-ročnému synovi do džusu trochu ranného moču vypiť (samotný moč mi ho nevypije), alebo je to zbytočné a neúčinné? Ďakujem za Váš čas.
Patrně jde o kvasinky a těch se zbavit není nikdy na závadu, snažte se udržet lehce kyselé prostředí ve střevě a dodávat laktobacily. Jinak urinoterapie u malého dítěte nemůže být na závadu i když tím džusem se toho dosti ruší.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned srp 11, 2013 11:18 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
vegan.fighter píše:
chtěl bych se zeptat jestli nemůže uškodit přidat do urinového klistýru cca 2 polévkové lžíce jedle sody rozpuštěné v horké vodě. Zdá se mi že tato kombinace opravdu pročistí řádně pokud se nechá působit tak 20 -25 minut. Je rozumné toto aplikovat třeba jednou týdně ?
V tom nevidím problém, určitě to takto můžete dělat.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned srp 11, 2013 11:20 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
babanci píše:
Při posledním klystýru jsem napustila bez problémů něco přes litr vody. Průběh jako obvykle, co ale bylo jiné, že pak žádné zvláštní nucení a tekutiny vyšlo hodně málo. Přestože mě kručelo a přelévalo celé břicho, ven to nešlo. Co to může znamenat? Ráno normální stolice, jako vždy řidčí.
Nehledejte v tom problém, někdy si střevo tekutinu podrží a nijak bych se tím neznepokojoval.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned srp 11, 2013 11:22 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
renatachv píše:
Dobrý den,
má pití čaje senný lusk stejný účinek jako klystýr?
Děkuji za odpověď.
Nemá, tím se dráždí střevní stěna a pokud jde o dlouhodobou aplikaci účinky postupně slábnou až vymizí, což je problém většiny projímadel.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned srp 11, 2013 11:26 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Molca píše:
Dobrý deň,
tak som si prečítala nejaké témy a našla som aj odpoveď na moju otázku, že či vadí, ked robím klystýry studenou vodou. Takže to mi už nemusíte odpovedať. Potom: musím uviesť na pravú mieru to, že som ten klystýr nerobila po štvrtýkrát v 1 deň, ale po štvrtýkrát celkovo. 
Tiež som si našla aj o tom pridávaní uriny do džusu - nedoporučujete to.
Dnes som robila klystýr prvýkrát len s urinou a možem potvrdiť, že je to "fičák".  Akurát niečo robím zle, pretože skoro pri každom klystýre mi vyteká voda (urina) von. Myslíte, že je to zapchaté črevo? Že sa tá voda/urina nedostane ďalej? Ja to už robievam na viackrát, ale aj po vypráznení mi to začne vytekať spať von.
Ďakujem za Váš čas.
Správné provádění klystýrů, chce trochu cviku a také střevo je většinou dost podrážděné a zanícené a tlačé proti, což je asi problém, který popisujete.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned srp 11, 2013 11:32 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
vegan.fighter píše:
ahoj, chtěl bych se zeptat jesli máte někdo zkušenosti s klistýrem a zovodněním. Je možné že dlouhodobé časté klistýrování ( 4-5 klistýrů týdně) může způsobit retenci vody ? žádné velké otoky jenom drobné zavodnění.
Tak jak u koho, ale dost lidí poměrně velký podíl napuštěné tekutiny střevem absorbuje, čili asi jde o normální stav.
|
|
| Nahoru |
|
 |