| Autor |
Zpráva |
|
misujka23
|
Napsal: pon lis 04, 2013 7:14 pm
|
|
|
misija píše:
Dobrý den, děkuji za odpověď. Klystýrům se věnuji od léta, poslední 3 týdny velmi intenzivně, tzn. každý den. Stále nemohu střeva vyburcovat k jejich činnosti, samovolně na stolici nejdu. Můj jídelníček se skládá převážně z ovoce, zeleniny, snažím se jíst zdravě, jednou týdně maso. Užívám laktobacily, které si přidávám do závěrečného klystýru. Dříve jsem trpěla na zácpy, mám za sebou několik šank.., čím to své lenivé střevo vyburcovat?
Tak určitě tuky
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
martina72
|
Napsal: pon lis 04, 2013 8:33 pm
|
|
|
misija píše:
Dobrý den, děkuji za odpověď. Klystýrům se věnuji od léta, poslední 3 týdny velmi intenzivně, tzn. každý den. Stále nemohu střeva vyburcovat k jejich činnosti, samovolně na stolici nejdu. Můj jídelníček se skládá převážně z ovoce, zeleniny, snažím se jíst zdravě, jednou týdně maso. Užívám laktobacily, které si přidávám do závěrečného klystýru. Dříve jsem trpěla na zácpy, mám za sebou několik šank.., čím to své lenivé střevo vyburcovat?
Snad se zeptat v nemocnici, na interně. Ono se zdá, že doktoři na to kašlou a že je nutno býti za každou cenu alternativní. Ale není tomu tak. Kdo ležel někdy na kapačkách, snad potvrdí, že doktor má velkou starost o to, aby došlo k normálnímu vyměšování, tvorbě stolice a práci střeva. Kupodivu se i na tekuté a nitrožilně aplikované stravě má a musí tvořit normální "hovno". Mají o to starost. Zeptejte se. Normální stolice má být i když třeba vůbec nejíte, po řadu dnů. I v období půstu. I "pránická" výživa by měla vésti k tvorbě normální stolice. Víte, vy píšete, že jíte zdravě, a jmenujete ovoce, zeleninu, maso jednou týdně. To nevypovídá vůbec o ničem. Jde o kombinace těch věcí, o rytmus, množství, o to, zda to s vámi vůbec souzní. Stolice má také vazbu nejen na stravu, ale také na to, co jste zač a jak se máte, jde také o styl života, o pohyb.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
misija
|
Napsal: úte lis 05, 2013 6:22 pm
|
|
|
martina72 píše:
Snad se zeptat v nemocnici, na interně. Ono se zdá, že doktoři na to kašlou a že je nutno býti za každou cenu alternativní. Ale není tomu tak. Kdo ležel někdy na kapačkách, snad potvrdí, že doktor má velkou starost o to, aby došlo k normálnímu vyměšování, tvorbě stolice a práci střeva. Kupodivu se i na tekuté a nitrožilně aplikované stravě má a musí tvořit normální "hovno". Mají o to starost. Zeptejte se. Normální stolice má být i když třeba vůbec nejíte, po řadu dnů. I v období půstu. I "pránická" výživa by měla vésti k tvorbě normální stolice. Víte, vy píšete, že jíte zdravě, a jmenujete ovoce, zeleninu, maso jednou týdně. To nevypovídá vůbec o ničem. Jde o kombinace těch věcí, o rytmus, množství, o to, zda to s vámi vůbec souzní. Stolice má také vazbu nejen na stravu, ale také na to, co jste zač a jak se máte, jde také o styl života, o pohyb.
Děkuji za odpověď. Souhlasím s předchozí odpovědí, že bych měla dodat více tuků. Dodržuji dělenou stravu, ovoce jím samostatně, pečivo nejím vůbec, maso kombinuji jen se zeleninou, piji před jídlem, kávu piji max.1 za týden, pohyb mám pravidelný a střevo stále líné:). Dnes jsem vyzkoušela svůj první klystýr s čerstvou urinou a zdají se mi střeva trochu "živější":)
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
misujka23
|
Napsal: pát lis 22, 2013 8:27 pm
|
|
|
Vim ze to zni asi divne, ale nemate nekdo fotky z klystyru, kdy po nem vychazi kvasinka?Zajima me, jak to vypada-potrebuji porovnat vizuelne se svym vzorkem 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Petr_P
|
Napsal: pon lis 25, 2013 1:08 am
|
|
|
Dobrý den. Rád bych se zde zeptal na několik otázek ohledně klystýru
Prvně bych se rád zeptal, čím to je, jak to je možné, že po klystýru mi zůstává větší váha než by měla a přebytečnou vodu nevyloučím ani ráno. Ty střeva nějak absorbují nabranou tekutinu do těla, z čehož se většina brzy vyloučí. To vsakování do těla na mě působí nepříjemně, vyvolává to ve mně obavy a odpor. Jednou se mi stalo, že ve mně zůstaly snad 2 litry moči, z nichž nějaký objem jsem určitě nějak vstřebal do organismu. Kdysi jsem to tak neměl. Máte s tím někdo zkušenosti, víte, o co jde, a co s tím? Nemám třeba využívat bylinek pro regeneraci střevní sliznice a zajít na hydrocolonterapii?
Dále bych se vás rád požádal o vysvětlení, jak by asi fungovala epsomská sůl ve střevě při dodání klystýrem. Měl bych potom nějak vysušené to střevo? Měl bych případně pracovat s nějakým slabým roztokem nebo rovnou fyziologickým roztokem, což by mělo nějaký konkrétní účinek? Pokud by se nevyřešil ten problém při využívání moči při klystýru, tak bych ji tímto rád nahradil a zvýšil účinnost klystýru, jak to půjde. Měl bych potom třeba navázat nějak na tento klystýr s epsomskou solí nebo nějak skombinovat sůl ještě s něčím? Pokud by se dala používat epsomská sůl takto a ještě by to pomáhalo k tomu, že by se natáhla nějaká zanesená lymfa, bylo by to fajn, ale bojím se, že to asi takto snadno nefunguje, když hlavní problém je, že to střevo mi v poslední době tu tekutinu natahuje.
Díky za případné reakce.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
TomIn
|
Napsal: pon lis 25, 2013 9:47 am
|
|
Registrován: pon lis 21, 2011 2:48 pm Příspěvky: 73 Bydliště: Krnov
|
misujka23 píše:
Vim ze to zni asi divne, ale nemate nekdo fotky z klystyru, kdy po nem vychazi kvasinka?Zajima me, jak to vypada-potrebuji porovnat vizuelne se svym vzorkem 
Už to nefotím, ale po skoro dvou letech klystýrů mě stále překvapuje množství kvasinky vycházející zejména druhý den po citronovém klystýru. Fotek je plný internet, třeba tady:
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
misujka23
|
Napsal: pon lis 25, 2013 3:06 pm
|
|
|
TomIn píše:
Už to nefotím, ale po skoro dvou letech klystýrů mě stále překvapuje množství kvasinky vycházející zejména druhý den po citronovém klystýru. Fotek je plný internet, třeba tady:
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
panka
|
Napsal: úte lis 26, 2013 8:38 pm
|
|
|
Když při klystýru použiji urinu, je nutné brát laktobacily? Nebo ty se jen berou při klystýru z čajů.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Ÿura
|
Napsal: stř lis 27, 2013 5:39 pm
|
|
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
prokera
|
Napsal: čtv lis 28, 2013 8:22 am
|
|
|
Ÿura píše:
Měl ho můj kamarád a řekla bych, že je hodně dobrý - na úrovni, jaká se používá v nemocnicích a prakticky nezničitelný:).
| Nahoru |
|
 |
|
Ÿura
|
Napsal: čtv lis 28, 2013 11:51 am
|
|
|
prokera píše:
Měl ho můj kamarád a řekla bych, že je hodně dobrý - na úrovni, jaká se používá v nemocnicích a prakticky nezničitelný:).
Tak to jsem rad, uz se nemuzu dockat az mi prijde a budu moct zacit. Chtel jsem se zeptat je lepsi delat uplne prvni klystyr jen s vodou z vodovodu nebo tam mam neco pridat? Musi se ta voda vyvarovat? Takze vecer uvarim 2l vody a necham pres noc schladnout v kastrolu, abych to mel pripravene na rano ze? U me to vypada na problem s candidou, takze¨bylo by dobre tam neco pridat? Ohledne toho klystyru samotneho. Jestli tam nedokazu napustit cele 2l naraz, tak to mam delat aspon po castech a vzdycky to v sobe zadrzet teda aspon tech 20 minut a trochu se hejbat aby ta voda ve strevech jen nestala a opakovat nez tam natahnu celkove aspon ty 2l rikam to dobre? Jestli ze me furt neco nepekneho poleze, tak bych mel i presto ze uz jsem strevama prohnal 2l pokracovat? Takze si pripravit te prevarene vody vic? Prominte za dolik otazek najednou, ale prvni klystyr je prni klystyr. Jeste pred tydnem jsem tento pojem znal jen z vojaka Švejka. 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
misujka23
|
Napsal: čtv lis 28, 2013 4:44 pm
|
|
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Ÿura
|
Napsal: čtv lis 28, 2013 6:01 pm
|
|
|
Jo teplota vody kolem 37/40 stupnu to jsem cetl, ale s tim citronem nevim nevim. Nemam nejake silene hemeroidy, ale občas se ten konecnik trochu ozve. Takze citron nebo slana voda bude asi dost neprijemna..
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
misujka23
|
Napsal: pát lis 29, 2013 8:21 pm
|
|
|
Je hodne moznosti.Napr.Hermankovy caj a uplne nejlepsi je urina.Sul bych si nedala ani ja...
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
dorota26
|
Napsal: pon pro 02, 2013 4:02 pm
|
|
|
Dobry den prajem chcela by som zacat s klystyrom urinou. Ale mam otazocku ako skladovat urinu aby jej bolo dost na ranny klystyr ? Treba ju dat do chladnici ? Vdaka za odpoved
|
|
| Nahoru |
|
 |