| Autor |
Zpráva |
|
30miro
|
Napsal: čtv srp 15, 2013 8:34 am
|
|
|
pinkerere píše:
Hmm, tak ja som si myslel ze ta "rybina" je znakom pritomnosti omega kyselin... dik za info
Nemozes mi prosim dat aj nejaky zdroj, kde by som si mohol o tom precitat viac?
Myslím si, že všichni, kdož berou olej z AgroEl, by zde měli vyjádřit zkušenost, já , jak jsem výše psal, beru opakovaně a bez problémů; je potřeba se naučit , jak má vypadat dobrý olej, např. tmavá sedlina není na závadu(zbytek z lisovaných semen) a není to plísenˇ. Nemyslím si, že by byla celá várka špatná, to by bylo postižených na stovky, ale někdo mohl dostat starší olej ,
který zbyl, no nevím, já jsem bral už 4x po 5 litrech a dobrý a nemívám takové obzvláštní štěstí.
Dále jen úvaha, nikoho nepodezírám, ale jistě tu byla a nebo bude snaha konkurenčních firem, distribujících lněný olej a další, poškodit AgroEl a tím přetáhnout zákazníky. Už jsem to nedávno zažil; uplacený p.Vaněk na Streamu odstřelil dobrý výrobek i firmou polopravdou a lží za asistence rozdurněné maminky - takto ženy z konkurenční firmy.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Lazarka
|
Napsal: čtv srp 15, 2013 10:40 am
|
|
|
30miro píše:
Důležité pro onkologickou léčbu nebo prevenci je, zda je certifikovaný na omega3. Je-li to olej hodně světlý, jak říkáš "krásnou zlatavou barvu", mohl by to být olej tz. zlatý nebo míchaný a ten má vysoké omega6 a nízké, pro nás potřebné, omega3.
Děkuji za info. o jednotlivých odrůdách lnu.Takže jestli to dobře chápu,hodně záleží na různých odrůdách lnu a poměru mezi Omega-3 nenasycenými mastnými kyselinami a Omega 6 NM kyseilnami.
Tedy zlaté odrůdy lnu mají méně Omega 3 NM kyselin než hnědé odrůdy lnu a ta znojemská firma,od které berete ten olej,bude lisovaný z té hnědé odrudy lnu s vyššim obsahem omega -3 NM
kyselin.
Na zkoužku bych si zatím mohla objednat menší balení lnu od té firmy a podle spokojenosti s kvalitou oleje,případně pak to 5-litrové maxi balení 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
inzenyr
|
Napsal: čtv srp 15, 2013 10:47 pm
|
|
|
Zkusenosti s olejem lisovanym na lisu na olej.
Pokud ochutnam olej vylisovany primo z lisu, tak chutna, jak se tady pise po oriskach.
Pokud jsem tento olej ponechal tyden v pokojove teplote, tak chutnal stale stejne.
Pokud jsem olej uskladnil v mrazaku, tak uz druhy den uz ziskal tu rybi prichut.
Inzenyr
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
smajliss
|
Napsal: pát srp 16, 2013 8:08 am
|
|
|
To je zajímavé a co ty máš za lis ?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
prokera
|
Napsal: stř srp 21, 2013 11:06 am
|
|
|
Hlásím, že reklamace oleje s pachutí u Agro - El dopadla úspěšně:). Pošlou další várku 5ti litrů.
| Nahoru |
|
 |
|
Deane
|
Napsal: stř srp 21, 2013 12:50 pm
|
|
Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm Příspěvky: 502 Bydliště: NMnV
|
Lazarka píše:
Tedy zlaté odrůdy lnu mají méně Omega 3 NM kyselin než hnědé odrůdy lnu a ta znojemská firma,od které berete ten olej,bude lisovaný z té hnědé odrudy lnu s vyššim obsahem omega -3 NM
kyselin.
Agro-el predáva aj ľanové semienko z ktorého má byť aj ten olej a semienko je zlaté.
| Nahoru |
|
 |
|
Jindra
|
Napsal: pon srp 26, 2013 5:17 pm
|
|
Registrován: úte čec 21, 2009 7:32 am Příspěvky: 492 Bydliště: Nové Město na Moravě
|
inzenyr píše:
Zkusenosti s olejem lisovanym na lisu na olej.
Pokud ochutnam olej vylisovany primo z lisu, tak chutna, jak se tady pise po oriskach.
Pokud jsem tento olej ponechal tyden v pokojove teplote, tak chutnal stale stejne.
Pokud jsem olej uskladnil v mrazaku, tak uz druhy den uz ziskal tu rybi prichut.
Inzenyr
hmmm, to je zajímavé, ano. U té pokojové teploty (na světle?) bych asi čekal hořknutí naznačující žluknutí. Naopak mne překvapuje rybí příchuť u mrazáku, ale jsem rád, že vím "čím to je", na kvalitu oleje to vliv určitě nemá.
Deane píše:
Agro-el predáva aj ľanové semienko z ktorého má byť aj ten olej a semienko je zlaté.
určitě lisujou z téhož, tedy ze zlatého? to bych bral jako mínus, zlatý len není nutričně tak cenný
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Deane
|
Napsal: pon srp 26, 2013 8:06 pm
|
|
Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm Příspěvky: 502 Bydliště: NMnV
|
Niečo z ich stránky:
Lněný olej se získává lisováním lnu žlutého. Jedná se o 100 % jednodruhový jedlý rostlinný olej lisovaný za studena a sedimentovaný. Lněný olej je v čistě přírodním stavu, bez přidaných látek, a není rafinován. Lněný olej dodáváme ihned po vylisování, neskladujeme jej.
Obsah omega 3 nenasycených mastných kyselin
.................................................
Vysoce ceněnou vlastností lněného oleje je jeho obsah omega 3 nenasycených mastných kyselin (kyselina alfa-linolenová). Lněný olej je proto lisován z takových odrůd lnu setého, které vysoký obsah těchto látek zaručují. Standardní obsah omega 3 nenasycených mastných kyselin v námi dodávaném lněném oleji se pohybuje v rozmezí 50 - 70 %.
http://www.agro-el.cz/eshop/lneny-olej/
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned zář 01, 2013 3:16 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
pinkerere píše:
Zdravim,
uz sa tu riesilo skazenie oleja, prosim teda tiez o nazory.
Obrazok: http://imgur.com/YJpXCjD
Olej mam z Agra, asi pol roka stary. 5l drzim v mraznicke, podla potreby som vyberal a plnil 1 velku liekovku.
Vlaknita struktura je tam asi od 3 mesiaca (je v tej velkj plastovej nadobe, vidno uz pri prelievani).
Najprv som myslel ze to moze byt vplyvom zmrazenia a zmenou struktury, ale vlaknita "snet zostava aj u oleja v chladnicke"
Jedna sa teda o plesen?
Dakujem
Na to nedovedu odpovědět, nikdy jsem ve lněném oleji nic podobného neviděl, ale plíseň by jste cítil v chuti.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned zář 01, 2013 3:26 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Hakunamatata píše:
Z jaké konkrétní uzávěrky vám přišel špatný olej? Ja si objednavala poprvé z uzávěrky 30.7. a nejsem si jistá, jestli poznám, zda je zkažený nebo ne
Doplňuji:
Tak vzhledem k posledním velmi znepokojujícím příspěvkům, jsem se jala analyzovat svůj lněný olej z AGRO-EL - zrovna včera mi dorazil.
Voní hezky - slabě po oříškách, chutná slabě po oříškách a slabě po rybím oleji a je trošku nahořklý
Mám tu shodou okolností v lednici i jeden lněný olej ve skle, koupený ve zdravé výživě, tak ten chutná podobně, akorát je mnohem více hořký
Patrně máte várku již kvalitní, to by jste poznala ihned.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned zář 01, 2013 3:26 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Lazarka píše:
Taky jsem si koupila lněný olej-Solio (0,5 l za 125,-Kč) původem z Maďarska,je jemně nahořklý,po chvilce hořkost přestává a má jemnou konzistenci,při rozlévání do lékovek má krásnou zlatou barvu.
Po rozmixování s lněným semínkem a tvarohem žadná hořkost, naopak má lahodnou oříškovou jemnou chuť,příjemně mě to překvapilo,jak to dobře chutná i bez jaké-koli příchutě.Dnes jsem si dala SP s višněma.To byla mňamka a těším se na další kombinace různých příchutí s dalším ovocem nebo kořením.Ze zeleninou se dá SP taky jíst?
Ano, se zeleninou také v tom není problém.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
dushan74
|
Napsal: úte zář 03, 2013 9:34 pm
|
|
|
ahoj,
ako tu tak citam posledne prispevky ohladne neistoty lan.oleja clenou tohto fora aj ja sam zacinam mat neistotu.
mam varku z AGRO EL z minulych vianoc. kedze som bol 7 mesiacov pracovne mimo, olej cakal v mrazaku uskladneny v 0,5 l fl. zacal som opat vyrobu patlaniny a zapojil som samozrejme deti a tehotnu manzelku.
ako som uz pisal som si akysi neisty s kvalitou oleja.
je peknej zlatistej farby bez extra silneho zapachu, nieco ako oriesky a ryby, neviem !
ale ta horkasta chut ma riadne znepokojuje. priznam sa !
ked chcem aby to moje deti zjedli musim pouzit med a potom sa horkost vytrati.
predsa len, ako si byt isty ci ta horkost je v norme a ci davam rodine LIEK a nie JED !!!!
dakujem za reakciu.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
smajliss
|
Napsal: stř zář 04, 2013 2:26 pm
|
|
|
hořkost tam nemí být .. ta rybina je rozporuplná, ale teoreticky nevadí
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ravima
|
Napsal: stř zář 04, 2013 7:27 pm
|
|
|
Olej z agro-el jsem nikdy neměl, ale Fichema má dobrý, mnohem levnější (500ml - 89Kč vs 150Kč, 5l - 699Kč vs 875Kč, navíc má Fichema ještě další varianty, např. nejlevnější 10l), a hlavně se tam dá zároveň koupit spousta dalších velmi zajímavých věcí...
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
dushan74
|
Napsal: pon zář 16, 2013 7:16 pm
|
|
|
ahoj,
tak ako som vyssie pisal zial u mna ani varka od Agro El este z minulej zimy uskladnena v mrazaku v 0,5 l. pet fl. nedopadla dobre. bol som pracovne 6 mesiacov v zahranici, takze som z toho odjedol iba 0,5 l z 5 litrov. teraz je to proste horke a vazne tam citim nabeh fermeze. tak som konzumaciu stopol a natriem s nim bednu na naradie na zahradke. to bude zrejme naistejsie a najefektivnejsie.
vazne uvazujem ze najrozumnejsie riesenie je ten olej si robit doma. ale s cim ???
tymto srdecne ziadam vsetkych majitelov Piteba aka je pravda, ake maju skusenosti a proste ci kupit alebi nie ????
hlavne ten lanovy olej, prosim vas.
v mene nas, ktorych nebavi kupovat macky vo vreciach, dakujem.
dushan.
|
|
| Nahoru |
|
 |