| Autor |
Zpráva |
|
mkrabot
|
Napsal: pon bře 24, 2014 4:23 pm
|
|
|
inzenyr píše:
Vymenit GUFERO neni tak jednoducha zalezitost. Za GUFEREM je jeste v krytu nalisovane lozisko, takze pokud chcete menit GUFERO, tak nejdriv musite sundat lozicko. Do toho bych se bez pripravku rozhodne nepoustel, protoze lozisko se musi vysunout tlakem nebo tahel, aby se neposkodilo loze. Na to musite mit nejaky pripravek.
O-krouzek vymenite bez problemu, k vymene nic rozdelavat nemusite. Vetsinou to resim spendlikem nebo necim podobnym ostrym, i kdyz O-krouzek pripadne napichnete tak stejne jeste tesni, jenom ho nesmite natrhnout. To pouzdro je silonove, to se jen tak poskodit neda, pokud pres nej neco nepacite.
S EUJ jsem ten O-krouzek jeste neresil, pouze jsem je upozornil na to, ze v baleni zadny nahradni O-krouzek neni, a ze na tuto moznost vazne poruchy a pravidelnou vymenu O-krouzku, nikde neupozornuji.
Zatim jsem tam dal krouzek k vodovodnim bateriim, co jsem koupil v Bauhausu.
O-krouzky pak musim objednat u firmy DIMER.
http://www.dimer.cz/tesneni/praha_PH.html
Jeste uvazuji o tom, ze do silonove pouzdra udelam jeste jeden zapich s vetsim prumerem a do nej dam jeste jeden O-krouzek, ktery bude tesnit proti ozubene hrideli.
Inzenyr
Nešlo by ložisko stáhnout třírameným šroubovým stahovákem na ložiska? Ale stejně nemám lis na nalisování zpět na hřídel a zatím jsem to ve vnitř neviděl. Ten O-kroužek je natrhnuty a část je ho stržená. Dřív jsem si tho nevšml. Pokud budu dávat nový O-kroužek půjde ho jednoduše vtlačit zpět na místo nějakým tupým předmětem? Před vtlačením tam dám ještě ten silikon, po zatuhnutí by to mělo snad těsnit dobře. Ještě jednou díky za info, škoda že jsem to nevěděl dřív asi bych ten kroužek raději pravidelně měnil.
Michal
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
inzenyr
|
Napsal: pon bře 24, 2014 5:16 pm
|
|
|
mkrabot píše:
Nešlo by ložisko stáhnout třírameným šroubovým stahovákem na ložiska? Ale stejně nemám lis na nalisování zpět na hřídel a zatím jsem to ve vnitř neviděl. Ten O-kroužek je natrhnuty a část je ho stržená. Dřív jsem si tho nevšml. Pokud budu dávat nový O-kroužek půjde ho jednoduše vtlačit zpět na místo nějakým tupým předmětem? Před vtlačením tam dám ještě ten silikon, po zatuhnutí by to mělo snad těsnit dobře. Ještě jednou díky za info, škoda že jsem to nevěděl dřív asi bych ten kroužek raději pravidelně měnil.
Michal
Lozisko je zapustene v krytu a vysouva se z nej ozubena hridel, takze jedine jde tahnout nebo tlacit za vnitrni otvor. Triramennym stahovakem ho nemate moznost zvenci zachytit, to by Vam lozisko muselo zustat na te ozubene hrideli.
O krouzek tam klidne zatlacite prstem, sroubovakem nebo hnaci hrideli, to zadny problem neni.
Nevim, zda tim silikonem myslite ty tekute silikony v tube. Otazka je zda jsou zdravotne nezavadne. Nemyslim si, ze to tesneni O-krouzku nejak tim silikonem zlepsite, spis si myslim, ze to bude horsi, protoze O-krouzek se nebude moci pripadne odvalovat a rychleji se trenim opotrebuje.
Mozna by lepsim resenenim nez silikon byla bila vaselina, kterou prodavaji v lekarne. Pouziva se na masti a nebyl jsem ji schopen umyt nicim jinym nez jadrovym mydlem a to jsem ho musel pouzit 4x za sebou, nez ta vaselina uplne pustila. Ta by naopak O-krouzek mazala, aby nemel takove treni, a pritom tu stavu dovnitr nepusti, jak je mastna.
Inzenyr
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
mkrabot
|
Napsal: pon bře 24, 2014 8:16 pm
|
|
|
inzenyr píše:
Lozisko je zapustene v krytu a vysouva se z nej ozubena hridel, takze jedine jde tahnout nebo tlacit za vnitrni otvor. Triramennym stahovakem ho nemate moznost zvenci zachytit, to by Vam lozisko muselo zustat na te ozubene hrideli.
O krouzek tam klidne zatlacite prstem, sroubovakem nebo hnaci hrideli, to zadny problem neni.
Nevim, zda tim silikonem myslite ty tekute silikony v tube. Otazka je zda jsou zdravotne nezavadne. Nemyslim si, ze to tesneni O-krouzku nejak tim silikonem zlepsite, spis si myslim, ze to bude horsi, protoze O-krouzek se nebude moci pripadne odvalovat a rychleji se trenim opotrebuje.
Mozna by lepsim resenenim nez silikon byla bila vaselina, kterou prodavaji v lekarne. Pouziva se na masti a nebyl jsem ji schopen umyt nicim jinym nez jadrovym mydlem a to jsem ho musel pouzit 4x za sebou, nez ta vaselina uplne pustila. Ta by naopak O-krouzek mazala, aby nemel takove treni, a pritom tu stavu dovnitr nepusti, jak je mastna.
Inzenyr
Chtěl bych použít pastu, kterou používám na zábrusy chem.skla název je myslím Lukosan nebo nějak tak. Je to nezávadné a těsní to fakt dobře. Vidím že to s tím ložiskem nebude tak jednoduché, chce to asi speciální přípravky, takže pokud bude zničené ložisko, tak je jediná možnost domluvit se s EJ. Ta lékárnická vazelína je ale dobrý nápad, mohlo by se to občas namazat zvenku přes ten Okroužek.
Díky Michal
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
dushan74
|
Napsal: čtv bře 27, 2014 10:54 pm
|
|
|
mkrabot píše:
Chtěl bych použít pastu, kterou používám na zábrusy chem.skla název je myslím Lukosan nebo nějak tak. Je to nezávadné a těsní to fakt dobře. Vidím že to s tím ložiskem nebude tak jednoduché, chce to asi speciální přípravky, takže pokud bude zničené ložisko, tak je jediná možnost domluvit se s EJ. Ta lékárnická vazelína je ale dobrý nápad, mohlo by se to občas namazat zvenku přes ten Okroužek.
Díky Michal
smiem vediet ako dlho uzivas angela ? neverim ze by doslo k opotrebovaniu loziska. ak sa pretrhlo ocko tesnenie chapem, ale lozisko a silonove puzdro predsa musi odolavat niekolko rokov.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
inzenyr
|
Napsal: čtv bře 27, 2014 11:14 pm
|
|
|
dushan74 píše:
smiem vediet ako dlho uzivas angela ? neverim ze by doslo k opotrebovaniu loziska. ak sa pretrhlo ocko tesnenie chapem, ale lozisko a silonove puzdro predsa musi odolavat niekolko rokov.
Angel je jeste v zaruce a fotky poskozeneho loziska vcetne toho, jak to po otevreni vypadalo uvnitr samozrejme mam, jenom jsem je zase nechtel verejne presentovat. Podle mne stacilo upozornit ostatni uzivatele na dany problem. Lozisko nemuze odolavat agresivni stave, pokud neni nerezove. Staci zkusit namocit obycejne lozisko jednou do vody a mate ho za chvili rezave, pokud neni peclive namazane vazelinou.
Jeste jednou upozornuji, ze se to nestalo jenom mne. Existuje i dalsi pripad, u ktereho to dopadlo naprosto stejne.
Inzenyr
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
mkrabot
|
Napsal: pát bře 28, 2014 8:21 am
|
|
|
dushan74 píše:
Angel používám skoro 6 let. Jak došlo k poškození toho kroužku nevím, ale myslím že postupně třením o hřídel, degradace za tak krátkou dobu asi ne. Když jsem vyškrábnul zbytky kroužku byla v pouzdru kolem hřídele zatečená šťáva. Kroužek jsem už vyměnil, nebyl to problém, teď těsní perfektně. Jak se k tomu dostanu tak zkusím zakomunikovat s výrobcem. Michal
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
dushan74
|
Napsal: pát bře 28, 2014 8:54 am
|
|
|
mkrabot píše:
Angel používám skoro 6 let. Jak došlo k poškození toho kroužku nevím, ale myslím že postupně třením o hřídel, degradace za tak krátkou dobu asi ne. Když jsem vyškrábnul zbytky kroužku byla v pouzdru kolem hřídele zatečená šťáva. Kroužek jsem už vyměnil, nebyl to problém, teď těsní perfektně. Jak se k tomu dostanu tak zkusím zakomunikovat s výrobcem. Michal
tak drzim palce nech sa to podari. inak aky konkretny kruzok vam tam zapasoval aby som si mohol kupit ako rezervu.
a pouzil ste aj tu lek.vazelinu pri tom kruzku?
s pozdravom dushan 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
mkrabot
|
Napsal: úte dub 01, 2014 3:32 pm
|
|
|
dushan74 píše:
tak drzim palce nech sa to podari. inak aky konkretny kruzok vam tam zapasoval aby som si mohol kupit ako rezervu.
a pouzil ste aj tu lek.vazelinu pri tom kruzku?
s pozdravom dushan 
použil jsem zatím normální gumový O krouzek, ktery se da bezproblemu koupit v zelezarstvi. Finálně tam ale dám silikonový, musí se objednat.
Kroužek jsem potřel tou pastou na ch.sklo. To ložisko je naštěstí v pořádku. Díky vám oběma za info o té rozborce.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
inzenyr
|
Napsal: úte dub 01, 2014 9:41 pm
|
|
|
mkrabot píše:
použil jsem zatím normální gumový O krouzek, ktery se da bezproblemu koupit v zelezarstvi. Finálně tam ale dám silikonový, musí se objednat.
Kroužek jsem potřel tou pastou na ch.sklo. To ložisko je naštěstí v pořádku. Díky vám oběma za info o té rozborce.
Mel by tam byt O-krouzek alespon na vodovodni baterii. Neni guma jako guma. Mela by to byt guma pro potravinarske ucely.
Co jste myslel tou pastou netusim, predpokladam, ze jste si take overil, ze po pozreni ve stave nebudete mit zdravotni problem.
Inzenyr
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
mkrabot
|
Napsal: stř dub 02, 2014 7:23 am
|
|
|
inzenyr píše:
Mel by tam byt O-krouzek alespon na vodovodni baterii. Neni guma jako guma. Mela by to byt guma pro potravinarske ucely.
Co jste myslel tou pastou netusim, predpokladam, ze jste si take overil, ze po pozreni ve stave nebudete mit zdravotni problem.
Inzenyr
Ano, ten kroužek by měl být na vodu např. z těsnění ventilové vložky, o té pastě jsem už psal, je to na zábrusy chem.skla (např. destil. přístroj). Michal
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Deane
|
Napsal: ned dub 06, 2014 4:13 am
|
|
Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm Příspěvky: 502 Bydliště: NMnV
|
Talo píše:
Tak ako pokračuje testovanie mašiny? Je zatiaľ spokojnosť?
| Nahoru |
|
 |
|
Talo
|
Napsal: ned dub 06, 2014 7:16 am
|
|
|
Jasne,mixer pouzivam viackrat za den skoro 7 dni v tyzdni.Naposledy som skusal pripravit makove a kokosove mlieko.Vysledok perfektny.Lieskove orechy pomlete za par sekund.Smoothies robim 3x denne.Skusal som aj zmrzlinu(samozrejme bez mlieka)Zmrznute banany a cucoriedky.Zmrzka hotova za 30sec.Jemna a sladka RAW.
Ak sa nieco pokazi urcite napisem...
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Dave
|
Napsal: ned dub 06, 2014 9:27 am
|
|
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pv33
|
Napsal: ned dub 06, 2014 9:40 am
|
|
Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm Příspěvky: 1085 Bydliště: Praha
|
Talo píše:
Jasne,mixer pouzivam viackrat za den skoro 7 dni v tyzdni.Naposledy som skusal pripravit makove a kokosove mlieko.Vysledok perfektny.Lieskove orechy pomlete za par sekund.Smoothies robim 3x denne.Skusal som aj zmrzlinu(samozrejme bez mlieka)Zmrznute banany a cucoriedky.Zmrzka hotova za 30sec.Jemna a sladka RAW.
Ak sa nieco pokazi urcite napisem...
Talo, napis i kdyz se nic nepokazi. Aspon mne to zajima. Mozna to taky zkusim. Dik, Pavel
| Nahoru |
|
 |
|
Talo
|
Napsal: ned dub 06, 2014 10:55 am
|
|
|
Dave píše:
Vyzera ze rozdiel je len vo farbe a v potlaci.
Aka je cena u alibaby? Nejak to neviem najst.
|
|
| Nahoru |
|
 |