| Autor |
Zpráva |
|
dushan74
|
Napsal: ned kvě 25, 2014 10:41 pm
|
|
|
Otazocka pre vsetkych a konkretne pre Inzenyra. Mame nove informacie
ohladne dostupnosti prislusneho lisu na lan a ine semena ku angel juicer ???
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jindra
|
Napsal: stř kvě 28, 2014 12:02 pm
|
|
Registrován: úte čec 21, 2009 7:32 am Příspěvky: 492 Bydliště: Nové Město na Moravě
|
Jarda píše:
Zajímavá informace, kvalitní kokosák se stále hůře shání a jeho cena trvale stoupá, možná by toto bylo řešení, které se v konečném důsledku vyplatí, strouhaný kokos není zrovna nejdražší surovina. Dost by sice záleželo na ceně lisu, ovšem pokud bude opravdu stejně nezničitelný jako Angel, tak proč ne.
o tu nezničitelnost se vcelku neobávám, nerezové tělo inzenyrova lisu je opravdu robustní, ale přitom nijak předimenzované, dvacet kilo to samozřejmě nemá.nepochybuji, že životnost bude zatraceně dlouhá
už jsem testoval hodně strouhaných kokosů, jež tu v ČR na trhu máme, a jsou mezi nimi - pokud jde o výtěžnost oleje - docela nemalé rozdíly, ale u opravdu kvalitního strouhaného kokosu vytéká oleje hodně. jak píše inzenyr, je to mňam
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
inzenyr
|
Napsal: stř kvě 28, 2014 12:23 pm
|
|
|
dushan74 píše:
Otazocka pre vsetkych a konkretne pre Inzenyra. Mame nove informacie
ohladne dostupnosti prislusneho lisu na lan a ine semena ku angel juicer ???
Ano, ale zatim mam vyrobene pouze nektere dily na vzorek.
Cekam az mi vyrobi relativne slozitou spojovaci hridel, z jedne strany je sestihran, z druhe to ozubeni na Angel.
Jinak ted jsem dostal vzorky vytvrzene hridele na 800 a 900 podle Vickerse.
V porovnani asi o 300% tvrdsi nez nerez, ze ktereho je hridel vyrobena.
Jedinou nevyhodou je, ze nerez neni kovove leskla, ale cerna jako vrtaky.
Jeste nevim, jestli se toto vytvrzovani pouzije take pro vyrobu.
Inzenyr
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned čen 15, 2014 8:46 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
Jindra píše:
o tu nezničitelnost se vcelku neobávám, nerezové tělo inzenyrova lisu je opravdu robustní, ale přitom nijak předimenzované, dvacet kilo to samozřejmě nemá.nepochybuji, že životnost bude zatraceně dlouhá
už jsem testoval hodně strouhaných kokosů, jež tu v ČR na trhu máme, a jsou mezi nimi - pokud jde o výtěžnost oleje - docela nemalé rozdíly, ale u opravdu kvalitního strouhaného kokosu vytéká oleje hodně. jak píše inzenyr, je to mňam
To zní dobře, tak se budu těšit na výsledek.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
dushan74
|
Napsal: čtv čen 19, 2014 9:20 am
|
|
|
inzenyr píše:
Ano, ale zatim mam vyrobene pouze nektere dily na vzorek.
Cekam az mi vyrobi relativne slozitou spojovaci hridel, z jedne strany je sestihran, z druhe to ozubeni na Angel.
Jinak ted jsem dostal vzorky vytvrzene hridele na 800 a 900 podle Vickerse.
V porovnani asi o 300% tvrdsi nez nerez, ze ktereho je hridel vyrobena.
Jedinou nevyhodou je, ze nerez neni kovove leskla, ale cerna jako vrtaky.
Jeste nevim, jestli se toto vytvrzovani pouzije take pro vyrobu.
Inzenyr
Tak ja len zelam vela vela uspechu, taktiez sa velmi tesim 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
inzenyr
|
Napsal: čtv čen 19, 2014 10:22 am
|
|
|
dushan74 píše:
Tak ja len zelam vela vela uspechu, taktiez sa velmi tesim 
Tak prave postacka donesla tu vytvrzenou hridel, tak ji jdu zkouset, jestli bude fungovat, ta predchazejici mela tak kluzky povrch, ze bohuzel nefungovala.
Jinak uz montujeme prvnich 200 kusu.
Vcera jsem testoval seminko od kamarada a za hodinu, nez se omega prehrala a vypnula jsme mel nalisovani 0,2l oleje.
Vcera jsem take zkousel lisovat mak, sel lisovat docela dobre a bude nejlepsi ho pouzivat k zahrati lisu na pracovni teplotu pokud nemate jeste odpad ze lnenych seminek, staci pul cajove lzicky maku.
Inzenyr
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Dio
|
Napsal: čtv čen 19, 2014 11:12 am
|
|
|
inzenyr píše:
Tak prave postacka donesla tu vytvrzenou hridel, tak ji jdu zkouset, jestli bude fungovat, ta predchazejici mela tak kluzky povrch, ze bohuzel nefungovala.
Jinak uz montujeme prvnich 200 kusu.
Vcera jsem testoval seminko od kamarada a za hodinu, nez se omega prehrala a vypnula jsme mel nalisovani 0,2l oleje.
Vcera jsem take zkousel lisovat mak, sel lisovat docela dobre a bude nejlepsi ho pouzivat k zahrati lisu na pracovni teplotu pokud nemate jeste odpad ze lnenych seminek, staci pul cajove lzicky maku.
Inzenyr
Dobrý den, pokud budete mít funkční lis - nástavec pro Angel Juicer, připojuji se mezi fanoušky a případné zájemce.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
freml
|
Napsal: čtv čec 17, 2014 11:00 am
|
|
|
Pekny den, jsem rozhodnuty koupit Angela (5500 nebo 7500). Jestli je tu jeste nekdo takovy, napiste. zeptame se na nejakou slevu, ale u Eujuicersu myslim neslevni nic. Asi vi co prodavaji a stoji si za tim. I to je sympatické, ale pokud by nas bylo vice..Jinak v Polsku jsou levnejsi (asi o 1500 kc), ale z ceskeho mi napsali, ze zaruku bych musel resit v Polsku. A to mi moc nevyhovuje. Jinak, k cemu nam vubec ta EU je, ze? Ahoj
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Milandr
|
Napsal: čtv čec 17, 2014 2:49 pm
|
|
Registrován: čtv zář 15, 2011 7:34 am Příspěvky: 90 Bydliště: Sereď
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
inzenyr
|
Napsal: pát čec 18, 2014 12:00 pm
|
|
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned čec 20, 2014 7:08 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
inzenyr píše:
To je opravdu zajímavá vychytávka.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
martin55
|
Napsal: pon srp 11, 2014 7:32 pm
|
|
|
Zdravím, měl bych dotaz na ty, kteří vlastní odšťavovač Omega 8004 a jejich praktické zkušenosti. Jak zvládá ořechová mléka, případně, které ořechy mu dělají problémy. Mockrát díky
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Radekb
|
Napsal: pon srp 11, 2014 8:02 pm
|
|
|
Omegu 8004 máme asi dva měsíce a každý den zpracujeme 2kg mrkve plus občas jablka, okurky, celer, petržel, červenou řepu, pomeranč, grep. Tyto potraviny zpracuje bez problému.
Na rybíz je absolutně nepoužitelný. Sítko se ucpalo po dvou hrstech.
Oprava: při prvním odšťavňování rajčat jsem také poprvé použil "šťouchátko" s těsněním a možná by to trochu pomohlo i při odšťavňování rybízu (pomohlo to vytlačit šťávu, která zůstávala za šnekem).
Celé to působí dost fórově, ale zatím funguje. Motor se nám přehřát na uvedeném množství nepodařilo.
Výtěžnost jsme měřili jen na začátku a od té doby zatím ne. 1kg mrkve z Kauflandu - cca 400ml šťávy.
Asi jsem udělal chybu, když jsem chtěl dělat jablka i s jádřinci. Od té doby je šnek trochu "orvaný". Jablka je tedy pravděpodobně nutno vykrajovat. Od té doby to raději dělám.
Zmrzlinu to moc dobře nedělá. Zkoušeli jsme hruškovou a banánovou. Obě jsou řádově lepší z mixéru.
Všechno je potřeba nakrájet na docela malé kousky.
Ořechy jsme nezkoušeli, ale dobře namočené by to mělo zkousnout. Otázkou je výtěžnost.
Naposledy upravil Radekb dne sob srp 16, 2014 10:31 pm, celkově upraveno 1
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
inzenyr
|
Napsal: sob srp 16, 2014 6:03 pm
|
|
|
Hridelovy odstavovac pro ty nejvetsi setrilky:
https://www.mall.cz/mlynky-maso/rohnson-r-503
Bylo by zajimave zkusit, jestli to za ty penize vubec funguje?
Ma jednu velkou chybu a to hlinikovou hridel, ale zase za ty penize risknout alzheimera. 
Inzenyr
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
vero
|
Napsal: čtv srp 21, 2014 12:32 pm
|
|
|
O odšťavňovači zatím neuvažuji (finance), ale vrtá mi hlavou, proč vlastně zahazovat vlákninu, co je na ní špatného? Copak není zdravější jíst zeleninu a ovoce se vším všudy?
|
|
| Nahoru |
|
 |