Dovolím si přispět svou troškou do mlýna.
Dost známé je ginko (listy jako čaj, nebo nějaké přípravky z lékárny). Někde jsem dokonce slyšel varováni před vysokými dávkami, které můžou způsobit krvácení. Jestli máte zahrádku, opatřete si třeba stromek ginka na listí.
Potom jsem přesvědčen, že příznivý vliv na krev má jablečný ocet. Ten čistí krev a cévy a už to samotné zlepšuje její hustotu. (krom toho má spoustu dalších příznivých účinků). Víc k tomu snad řekne Jarda.
Obecně by se dalo říct, že syrová a přirozená strava čistí a ředí a naopak vařená a syntetická zanáší a sviní. Mám dokonce jeden příklad od kamaráda, který bere warfarin na ředění krve a když teď jedl hodně zelený salát ze zahrádky tak mu doktorka zjistila až příliš řídkou krev a připsala to tomu salátu.
Zeleninové šťávy budou jistě taky dobré. No a potom prospěje vyloučení nevhodných potravin.
Len bude taky dobrý, nejen semínko ale spíš lněný olej a v té souvislosti obecně omega 3 mastné kyseliny. Kromě lněného oleje také rybí olej.
Když ale něco účinného nasadíte, musíte si také nechat sledovat krev aby hustota byla pod kontrolou a nedošlo ke krvácení a potom podle potřeby snížit dávky léků na ředění krve. Takže opatrně.