| Autor |
Zpráva |
|
mohy
|
Napsal: čtv bře 18, 2010 11:22 pm
|
|
|
Xion píše:
Tak toto bude na dialku asi tazko analyzovat, kazdy mame ine chute.  Ja napriklad ziadnu chut oleja v SP necitim.
a čím to chutí, aká je ktomu najbližšia chuť?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Sybilla
|
Napsal: čtv bře 18, 2010 11:42 pm
|
|
|
mohy píše:
a čím to chutí, aká je ktomu najbližšia chuť?
najviac sa to podobá treske v majonéze , naozaj, veľmi jemne, ale je to veľmi podobná chu, aspoň pre mňa.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát bře 19, 2010 7:26 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
mohy píše:
Tak som ten ľanový olej hneď spracoval, ako ste mi dnes poradili, spojilo sa to vynikajúco do pudingovej konzistencie. Vrch patlanice bol lesklý, ale žiadny mastný prstenec na nádobe neostal. Keď som to však ochutnal, stále som cítil tu orieškovú chuť. Jemne nahorklá chuť sa vytratila úplne. Keď som si však znovu prečítal návod na prípravu sirnej patlanice, tak ma zaujali slová necítíte žádnou chuť oleje, čo som cítil. Pridal som pre istotu trošku vody, znovu poriadne rozmixoval ale oriešková chuť je tam stále. Je to s tou chuťou v poriadku?
Já bych to zase tak moc nezkoumal. Pokud se to spojilo a olej evidentně zreagoval se sirnými proteiny, tak je to v pořádku. Ta chuť mastnoty tam je prakticky vždy, pokud se na ni vyloženě zaměříte, ale není výrazná. Přidejte trochu medu, nebo česneku a máte to vyřešené. Dle mého názoru je ten olej tak jak to popisujete ok a není se čeho bát, ale nadále raději používejte opravdu čerstvý, kde máte naprostou jistotu kvality.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Maybes
|
Napsal: sob bře 20, 2010 2:10 pm
|
|
|
Zdravím,
zapomněla jsem zbytek patlanice (dělanou v pondělí večer) v lednici, je to ještě jedlé nebo to mám raději vyhodit?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Host
|
Napsal: sob bře 20, 2010 3:32 pm
|
|
|
Maybes píše:
Zdravím,
zapomněla jsem zbytek patlanice (dělanou v pondělí večer) v lednici, je to ještě jedlé nebo to mám raději vyhodit?
Podle mě je skladovatelnost v lednici přibližně měsíc, což je zhruba trvanlivost samotného tvarohu. Po týdnu SP podle mého nic být nemůže. Zkusil bych to hodit do sebe a buď to bude OK nebo to vyletí vrchem/spodem 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
milda
|
Napsal: sob bře 20, 2010 8:14 pm
|
|
|
Maybes píše:
Zdravím,
Já se snažím sníst patlaninu do tří dnů, ale maximálka je u mne týden. Pak to dostanou slepičky. 
Většinou se čtrvtý den v patlanině objevují olejové ostrůvky, a to už není ono...
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned bře 21, 2010 12:40 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Maybes píše:
Zdravím,
Je to už docela dost, ale v lednici by tomu nic být nemělo.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Host
|
Napsal: ned bře 21, 2010 5:00 pm
|
|
|
milda píše:
Většinou se čtrvtý den v patlanině objevují olejové ostrůvky, a to už není ono...
Taky jsem si toho všiml když jsem použil laciný tvaroh, který měl jen ~10% tuku. Ono záleží jak se to spojí ale některé šmejd tvarohy na to asi moc vhodné nejsou, resp. se musí mixovat 2x dýl...
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
rADo
|
Napsal: ned bře 21, 2010 6:42 pm
|
|
|
Kde se dá koupit ten lněný olej? Na http://www.agro-el.cz/ sice píší, že ho vyrábí, ale nikde nemají žádný e-shop 
Dá se koupit lněné semínko v supermarketu?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
mohy
|
Napsal: ned bře 21, 2010 6:54 pm
|
|
|
rADo píše:
Kde se dá koupit ten lněný olej? Na http://www.agro-el.cz/ sice píší, že ho vyrábí, ale nikde nemají žádný e-shop 
Normalne im tam zavolaj alebo posli e-mail, su velmi ochotni.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
rADo
|
Napsal: ned bře 21, 2010 7:09 pm
|
|
|
mohy píše:
Normalne im tam zavolaj alebo posli e-mail, su velmi ochotni.
Dobře a nevíte kolik ten olej stojí?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
mohy
|
Napsal: ned bře 21, 2010 7:22 pm
|
|
|
rADo píše:
Dobře a nevíte kolik ten olej stojí?
Mas to v SZ.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned bře 21, 2010 9:17 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
rADo píše:
Jak píše mohy, tak jim zavolejte a dá se s nimi normálně jednat. Jinak lněné semínko si kupujte to hnědé a je běžně k mání v prodejnách racionální výživy.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
fdh
|
Napsal: ned bře 21, 2010 10:41 pm
|
|
|
Dnes jsem zkoušel majonezu dle receptu. Chutná velice dobře. Mám otázku co se týče účinků majonezy oproti klasickému receptu dle Dr.Budwig sirné patlanice. Té majonézy se dá vyrobit vždy na míru, kterou potřebuji k danému jídlu a je to řidší. Myslím, že účinky by měli být podobné. Co Vy na to?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pon bře 22, 2010 9:14 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
fdh píše:
Dnes jsem zkoušel majonezu dle receptu. Chutná velice dobře. Mám otázku co se týče účinků majonezy oproti klasickému receptu dle Dr.Budwig sirné patlanice. Té majonézy se dá vyrobit vždy na míru, kterou potřebuji k danému jídlu a je to řidší. Myslím, že účinky by měli být podobné. Co Vy na to?
Co se týká vlivu omega 3 mastných kyselin je to prakticky shodné, akorát v obsahu lignanů se to dost liší, ty obsahuje pouze lněné semínko.
|
|
| Nahoru |
|
 |