| Autor |
Zpráva |
|
Vševěd
|
Napsal: čtv dub 18, 2013 10:51 am
|
|
|
NOWOCAYN_2 píše:
Pointa je v tom, Kachně, že ja som už 26 mesiacov na dávke sacharidov okolo 80-90g/deň, a posledných asi 16 dní (týmto dňom) som to znížil na spomínaných 15-20 - 30g sacharidov/deň.
Preto sa cítim VÝBORNE, plný energie, hoci priznávam, o 00:00 v posteli, po dni keď som mal tréning v posilňovni, a keď som v tme 2 hodiny, tak.....energiu nemám, resp. prirodzene chcem spať... Ale to je dúfam každému jasné, veď predsa čas 00:00, hoci aj 23:00, hlavne keď je doprevádzaný tmou či silne stlmeným svetlom, bez zvuku hudby...tak...asi ťažko sa mi bude chcieť...robiť niečo...(dohoď si tu čo len chceš...)... v noci sa má spať, večer sa môže sexovať... 
Takže, mám kopu energie cez deň, aj večer, len v noci, keď nie som "podporovaný" svetlom zo žiarovky či nejakou inou aktivitou "nerelaxačného charakteru", tak vtedy som "fit" aj po polnoci, niekedy. Na tejto mojej strave, na ktorú NEDÁM DOPUSTIŤ.
A aké ovocie, zeleninu ? GOJI (možno 10g denne - v sušenom stave, ale dám to namočiť na pár hodín), ananásová šťava, zeler, mrkva.....niekedy špenátový pretlak (mrazený - kúpený).... V takom množstve, aby som bol ideálne na 15-20g sacharidov denne...  ...
Vševěd : Si totálny PRIMITÍV (druhý krát spomínaš moje meno a priezvisko, to je znak tvojej TOTÁLNEJ DEBILITY), skončil som v debate s tebou, NADOBRO.... NAVŽDY... 
To je škoda. Třeba bychom se dopracovali k tomu, že na túto svoju stravu s nutričnou ketózou, na kterou nedáš dopustit, jsi přešel asi tak před týdnem, když jsem ti napsal, že ani nevíš, co to ketóza je.
| Nahoru |
|
 |
|
Kachně
|
Napsal: čtv dub 18, 2013 8:51 pm
|
|
|
NOWOCAYN_2 píše:
Pointa je v tom, Kachně, že ja som už 26 mesiacov na dávke sacharidov okolo 80-90g/deň, a posledných asi 16 dní (týmto dňom) som to znížil na spomínaných 15-20 - 30g sacharidov/deň.
Preto sa cítim VÝBORNE, plný energie, hoci priznávam, o 00:00 v posteli, po dni keď som mal tréning v posilňovni, a keď som v tme 2 hodiny, tak.....energiu nemám, resp. prirodzene chcem spať... Ale to je dúfam každému jasné, veď predsa čas 00:00, hoci aj 23:00, hlavne keď je doprevádzaný tmou či silne stlmeným svetlom, bez zvuku hudby...tak...asi ťažko sa mi bude chcieť...robiť niečo...(dohoď si tu čo len chceš...)... v noci sa má spať, večer sa môže sexovať... 
Takže, mám kopu energie cez deň, aj večer, len v noci, keď nie som "podporovaný" svetlom zo žiarovky či nejakou inou aktivitou "nerelaxačného charakteru", tak vtedy som "fit" aj po polnoci, niekedy. Na tejto mojej strave, na ktorú NEDÁM DOPUSTIŤ.
A aké ovocie, zeleninu ? GOJI (možno 10g denne - v sušenom stave, ale dám to namočiť na pár hodín), ananásová šťava, zeler, mrkva.....niekedy špenátový pretlak (mrazený - kúpený).... V takom množstve, aby som bol ideálne na 15-20g sacharidov denne...  ...
Vševěd : Si totálny PRIMITÍV (druhý krát spomínaš moje meno a priezvisko, to je znak tvojej TOTÁLNEJ DEBILITY), skončil som v debate s tebou, NADOBRO.... NAVŽDY... 
Tak to jo, já teď budu držet kolem 100g sacharidů denně, to mi vyhovuje, na ketózu se musí holt přejít postupně. A uberu kalorie, ale nechám 300g masa denně abych neměl hlad.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: úte kvě 07, 2013 11:12 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
Vševěd píše:
Ta debata je už skoro tak výživná jako vývary, akorát o nich už vůbec není, no alespoň je u toho trochu srandy.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
sakul
|
Napsal: čtv kvě 16, 2013 9:41 pm
|
|
|
Elkimek píše:
Další možnosti i při protikvasinkové dietě jsou citronová šťáva, čaj bancha, jablečný ocet a šťávy ze zelených listů a rostlin, případně smoothie z nich.
Například mě vývary, pokud jsou i se zeleninou nepřekyselují, ph zústane buď stejné nebo jde mírně nahoru.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Deane
|
Napsal: pon čen 12, 2017 5:09 pm
|
|
Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm Příspěvky: 502 Bydliště: NMnV
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
SemTamTuPrídem
|
Napsal: pon čen 12, 2017 7:39 pm
|
|
Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am Příspěvky: 703 Bydliště: KOŠICE
|
Cim dlhsie budes vyvar varit, tym lepsie. Na najnizsej intenzite stredneho plynu v 25 litrovom prikrytom hrnci sa za 48 hodin vyparia mozno 2cm.... Vyvar z klbovych hovadzich, atd....a nezabudni pridat bravcove nozky a koze... Na 10kg surovin pridaj 2dcl jablcneho octu. Ja pridavam potom aj cierne korenoe v celku a asi 6 bobkovych listov.... Nech to prijemnejsie vonia pocas varenia.
|
| Nahoru |
|
 |
|
pecador
|
Napsal: stř čen 14, 2017 4:24 pm
|
|
|
Já bych byl při vyvařování kuřecích kostí dost opatrný aby to nebylo vyhánění čerta ďáblem. Zejména pak u kuřat z velkochovů, které jsou krmeny směsmi s hormony a vším možným podporujícím jejich rychlý růst. Zkuste někdy sehnat kuře ze dvorku, které se nikdy s těmito sračkami nedostalo do styku a porovnejte jeho bílé kostičky s těmi tmavými, mnohdy až černými, v nichž jsou všechna ta svinstva obsažena.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Deane
|
Napsal: stř čen 14, 2017 9:06 pm
|
|
Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm Příspěvky: 502 Bydliště: NMnV
|
Len aj tie z domáceho chovu sú kŕmené zmeskami.
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: čtv čen 15, 2017 10:49 am
|
|
|
pecador píše:
Já bych byl při vyvařování kuřecích kostí dost opatrný aby to nebylo vyhánění čerta ďáblem. Zejména pak u kuřat z velkochovů, které jsou krmeny směsmi s hormony a vším možným podporujícím jejich rychlý růst. Zkuste někdy sehnat kuře ze dvorku, které se nikdy s těmito sračkami nedostalo do styku a porovnejte jeho bílé kostičky s těmi tmavými, mnohdy až černými, v nichž jsou všechna ta svinstva obsažena.
Právě jsem se díval na krmnou směs pro nosnice a kromě přídavku vitamínů a minerálů obsahuje navíc ještě enzym fytázu, kterou by uvítal i leckterý člověk, například makrobiotik. Pakliže je Vám znám velkochov, kde jsou používány hormony, oznámil jste to dozorovým orgánům a chlupatým? Stal byste se slavným, barone P. Byla by to aféra srovnatelná s lihovou a třeba v Itálii před lety celou bandu pochytali a zavřeli. Ani jste se neobtěžoval zjistit si, že je to u nás a v celé EU zakázané, resp. jsem si jistý, že pokud by se agent Bureš rozhodl používat růstový hormon, tak by si ho ve sněmovně pořešil jako své jiné legalizované zlo glyfosát a GMO.
Takže pecadore, pokud se v brojlerech vyskytují hormony, tak jsou to jejich vlastní a asi by bylo vhodné, abys doložil kolik a jaké, když před nimi naléhavě varuješ. Cvičenci si jako náhražku anabolických steriodů mohou přidat maralí kořen.
http://www.bezpecnostpotravin.cz/pohlavni-hormony-v-mlece-a-vejcich-v-trzni-siti.aspx
http://www.bezpecnostpotravin.cz/prednaska-rostlinne-napoje-jejich-vyzivove-hodnoceni-a-srovnani-s-kravskym-mlekem.aspx
http://naschov.cz/nutricni-uroven-krmnych-smesi-a-uzitkovost-brojlerovych-kurat/
http://www.bezpecnostpotravin.cz/nepovolene-latky-v-mase-v-italii_1.aspx
http://www.bezpecnostpotravin.cz/vliv-rezidui-rustovych-hormonu-aplikovanych-dobytku-na-zdravi-cloveka.aspx
http://www.bezpecnostpotravin.cz/vyhledavani/hormony.aspx
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned čec 16, 2017 10:21 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Deane píše:
To je spíše otázka zdroje surovin než že by se něco dalo doporučovat jako jediné dobré řešení. Postup vám dobře popisuje člen SemTamTuPrídem a pochopitelně z kuřete bude vývar z pohledu obsaženého kolagenu mnohem slabší než z vepřových nožiček ten můžete udělat opravdu hutný.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
neti
|
Napsal: pát srp 13, 2021 6:02 pm
|
|
|
Má význam vyvariť znova kosti (rebierka, kuracie), ktoré zostanú z nie príliš dlhého grilovania (max. 45 min) alebo varenia?
A koľko sa musia kosti variť, aby z toho bol výživový produkt - krátko? dlho?
Robí niekto pravieľne vývary a ak áno, z čoho najradšej? videl som vlog s lekárkou, ktorá vyvarila kuracie nohy - dala do hrnca celú armádu slepačích nôh, ale tá želatína na konci vyzerala chutne.
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: pát srp 13, 2021 6:48 pm
|
|
|
neti píše:
Má význam vyvariť znova kosti (rebierka, kuracie), ktoré zostanú z nie príliš dlhého grilovania (max. 45 min) alebo varenia?
Robí niekto pravieľne vývary a ak áno, z čoho najradšej? videl som vlog s lekárkou, ktorá vyvarila kuracie nohy - dala do hrnca celú armádu slepačích nôh, ale tá želatína na konci vyzerala chutne.
Smysl má vysát morek a kosti rozdrtit na krmnou masokostní moučku. Takové kosti, kde měl řezník ostrý nůž a dal si na očištění záležet, bych si nekoupil. Zmiňovaná kuřecí kostra není holá a obsahuje i krky a celá křidýlka. Co je vlastně lepší, vývar, sulc, želatina, kolagenní peptidy anebo čisté aminokyseliny?
Aminokyselina Prolin – na co je dobrá a jaké má účinky na zdraví?
https://www.rehabilitace.info/vyziva-a-jidlo/aminokyselina-prolin-na-co-je-dobra-a-jake-ma-ucinky-na-zdravi/
Má výživa kloubů smysl ? Proč jsou kolagenní peptidy důležité ?
https://www.orling.cz/cs/clanky/prof-adam-a-kolagen/sv-hildegarda-z-bingenu-1473162262/ma-kloubni-vyziva-smysl-proc-jsou-kolagenni-peptidy-dulezite-pro-vyzivu-kloubu.html
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát srp 13, 2021 7:18 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
neti píše:
Tak určitě v těch kostech po grilování je hromada výživných látek tedy určitě se vyplatí je prohnat v pomalém hrnci dlouhodobým varem a uvolnit z nich co se dá. Vaření ideálně 12 a více hodin, čím déle tím lépe.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: pát srp 13, 2021 7:29 pm
|
|
|
Jarda píše:
Tak určitě v těch kostech po grilování je hromada výživných látek tedy určitě se vyplatí je prohnat v pomalém hrnci dlouhodobým varem a uvolnit z nich co se dá. Vaření ideálně 12 a více hodin, čím déle tím lépe.
Zajímavé, že se z toho ještě něco dostane.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
neti
|
Napsal: pát srp 13, 2021 11:30 pm
|
|
|
Ďakujem obom za odpoveď. A premýšľam, koľko zdraviu prospešného "odpadu" som vyhodil von oknom. Na grilovanie používam klasickú remosku a vždy mám plnú misku vývaru z koží : keď je čerstvý, tak len tak vypijem menšiu šálku (strašne mi chutí, takže v ňom budú živiny, ktoré telo potrebuje a zároveň pôsobí ako balzam na žalúdok), na druhý deň+ ho dávam do kefíru (je chutnejší).
Premýšľal som dlhšie, že rozmlátim kosti a skonzumujem špik v strede. Len som nevymyslel (neobjavil) použiteľnú technológiu v byte. Ale určite nazbieram viac kostí a vyvarím ich - to je pohodlnejšie.
Pre zaujímavosť: homoidi sa údajne začali exponenciálne rozvíjať, keďže ako jediní primáti používali kamenné nástroje, pomocou ktorých dokázali rozbiť kosti zvierat (ktoré zabili iní predátori) a zožrali špik - je vysoko výživný. Neskôr, keď už dokázali uloviť zviera, tak sa najviac bili o miechu a mozog (ich mňamka), potom o vnútornosti a až nakoniec konzumovali mäso. Dnes to robíme presne naopak..
| Nahoru |
|
 |