Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 21, 2024 6:22 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kimchi / Kimči
PříspěvekNapsal: úte říj 29, 2019 9:50 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 17, 2014 9:54 pm
Příspěvky: 246
Obsidián píše:
V tom kimči, co jsem měla byla zelenina, koření, jedlá sůl, rýžová mouka.. a sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl). Ta sója snad nevadí, když je to fermentované. A o pasterizaci na etiketě není zmínka, tak snad ok.

tak moznosti nakupu se pomalu zlepsuji. treba tohle je podle vseho vyborne a chut je silna....
https://www.scuk.cz/scuk-usti-nad-orlic ... p/8p8X2vXK
obecne pomalu prechazim k nakupum na scuku... doporucuju vyzkouset. \":-)\"

_________________
https://www.petr-langr.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kimchi / Kimči
PříspěvekNapsal: úte říj 29, 2019 10:14 pm 
Offline

Registrován: stř říj 01, 2014 5:45 pm
Příspěvky: 76
ash píše:
tak moznosti nakupu se pomalu zlepsuji. treba tohle je podle vseho vyborne a chut je silna....
https://www.scuk.cz/scuk-usti-nad-orlic ... p/8p8X2vXK
obecne pomalu prechazim k nakupum na scuku... doporucuju vyzkouset. \":-)\"

Pro mě je to z ruky, ale jinak to vypadá dost dobře, nejen to kimči.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kimchi / Kimči
PříspěvekNapsal: úte říj 29, 2019 10:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Obsidián píše:
V tom kimči, co jsem měla byla zelenina, koření, jedlá sůl, rýžová mouka.. a sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl). Ta sója snad nevadí, když je to fermentované. A o pasterizaci na etiketě není zmínka, tak snad ok.

Tak podle všeho ano a soja by v tomto stavu vadit neměla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kimchi / Kimči
PříspěvekNapsal: pát bře 12, 2021 11:32 pm 
Offline

Registrován: pát bře 12, 2021 11:31 pm
Příspěvky: 2
Odkud čerpáte recepty k čemu všemu je kimči vhodné jíst ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kimchi / Kimči
PříspěvekNapsal: pát bře 12, 2021 11:57 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
MichaelaS píše:
Odkud čerpáte recepty k čemu všemu je kimči vhodné jíst ?

Na netu je spousta videí plných inspirace a Korea vyniká tím že mají i institut kimchi kde probíhá stále výzkum v této oblasti. Pokud vím tak existuje i kuchařka kimchi která obsahuje tuším skoro 200 variant tohoto výjimečného jídla. Pokud jde o konzumaci původní obyvatelstvo jí toto jídlo většinou smíchané s rýží, ale jíst se dá prakticky ke všemu snad vyjma dortů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kimchi / Kimči
PříspěvekNapsal: stř bře 17, 2021 6:00 pm 
Offline

Registrován: stř bře 17, 2021 5:59 pm
Příspěvky: 1
MichaelaS píše:
Odkud čerpáte recepty k čemu všemu je kimči vhodné jíst ?

Mě osobně zaujaly tyto stránky http://www.kimchiclub.cz, kde i kimchi přímo prodávají, tak jsem se rozhodla si ho koupit a mají ho úžasné, hlavně v té pálivější verzi !


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kimchi / Kimči
PříspěvekNapsal: stř bře 17, 2021 7:12 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 29, 2020 12:08 am
Příspěvky: 757
Odporúčam celý youtube kanál kórejky Maangchi. Skúšal som podľa nej fermentovať strukoviny pomocou zvieratka Aspergillus Oryzae - na divoko, lenže nemám dobrú karmu (v mojom okolí sa nenachádza táto baktéria), tiež potrebujem lepší Verzeug. Kimchi nerobím, pretože mi vadí, že to nie je namočené celé vo vode (plesne, baktérie) a pretože kapusta je v týchto zemepisných šírkach dostupnejšia a lacnejšia. Dochucujem ju cibulou, červenou repou, cesnakom, korením.

Traditional kimchi recipe:
https://www.youtube.com/watch?v=eTucCw1w6Ak

_________________
Fanatici všech zemí, vyližte si prdel!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kimchi / Kimči
PříspěvekNapsal: sob bře 20, 2021 9:56 pm 
Offline

Registrován: pát bře 12, 2021 11:31 pm
Příspěvky: 2
Paráda, děkuji moc. Bylo mi totiž doporučeno ho vyzkoušet právě kvůli kožním problémům, které mám, tak jsem na něj zvědavá \":)\".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kimchi / Kimči
PříspěvekNapsal: pát kvě 07, 2021 11:11 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 29, 2020 12:08 am
Příspěvky: 757
Zaujímavý kurz fermentovania pre začiatočníkov, cca od 1 h postup pri výrobe kimchi.
https://www.facebook.com/dok16/videos/310777680461291/

_________________
Fanatici všech zemí, vyližte si prdel!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kimchi / Kimči
PříspěvekNapsal: pon čer 07, 2021 7:17 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 29, 2020 12:08 am
Příspěvky: 757
Dostal som zadarmo ("keď dávajú ber, keď bijú utekaj") keramický súdok. Chcem sa opýtať tých, ktorí fermentujú kapustu ap., ako ho čistíte? Mám obavu, že vriaca voda ho praskne. Savo je asi extrém? Any idea??

Tiež napíšem moju skúsenost: milujem kys. kapustu \":!:\". Rád ju nakladám, baví ma to, chutí mi jej kyselosť. Áno, prichádza ALE \":D\". Strašne ma "upcháva". Všetci, koho poznám, krútia hlavou, že je to nemožné - lebo kapusta by mala mať presne opačný efekt (aplikuje sa na zápchu). Mám na mysli surovú, neprevarenú fermentovanú bielu kapustu s trochou červenej repy (nie je plesnivá samozrejme, nezapácha, nesvieti farbami ako semafór), takže je taká ružovkastá alebo silno ružová (podľa obsahu repy). Skúsim konzumovať prevarenú. Any idea??

Btw. s fermentovaným pickles (červená repa, mrkva, uhorky "kvašáky") problém nemám - čiže všetko, čo musím rozkúsať (kys. kapusta je mäkká). Zrejme nakladám kapustu posledný rok a zostanem pri pickles (pre fanatikov: to neznamená, že kimcchi, kys. kapusta sú ZLO - pre 98 % ľudí je to zázrak a skvelý zdroj vit. C...)

_________________
Fanatici všech zemí, vyližte si prdel!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kimchi / Kimči
PříspěvekNapsal: pon čer 07, 2021 8:28 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
neti píše:
Dostal som zadarmo ("keď dávajú ber, keď bijú utekaj") keramický súdok. Chcem sa opýtať tých, ktorí fermentujú kapustu ap., ako ho čistíte? Mám obavu, že vriaca voda ho praskne. Savo je asi extrém? Any idea??

Tiež napíšem moju skúsenost: milujem kys. kapustu \":!:\". Rád ju nakladám, baví ma to, chutí mi jej kyselosť. Áno, prichádza ALE \":D\". Strašne ma "upcháva". Všetci, koho poznám, krútia hlavou, že je to nemožné - lebo kapusta by mala mať presne opačný efekt (aplikuje sa na zápchu). Mám na mysli surovú, neprevarenú fermentovanú bielu kapustu s trochou červenej repy (nie je plesnivá samozrejme, nezapácha, nesvieti farbami ako semafór), takže je taká ružovkastá alebo silno ružová (podľa obsahu repy). Skúsim konzumovať prevarenú. Any idea??

Btw. s fermentovaným pickles (červená repa, mrkva, uhorky "kvašáky") problém nemám - čiže všetko, čo musím rozkúsať (kys. kapusta je mäkká). Zrejme nakladám kapustu posledný rok a zostanem pri pickles (pre fanatikov: to neznamená, že kimcchi, kys. kapusta sú ZLO - pre 98 % ľudí je to zázrak a skvelý zdroj vit. C...)

Ona má dva způsoby jak může tu zácpu vyvolávat, jednak zpomalením štítné žlázy a jednak předávkováním vlákninou. Vlákninu lze ulejt vodou tedy hodně pít a štítnou zrychlí třeba kokosový tuk. Keramika by neměla mít s horkou vodou sebemenší problém je to přeci vypálená hlína.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz