Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 6:25 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 6:25 pm 
Administrátor
Administrátor

beruška píše:
Dobrý večer Jardo,
potřebovala bych se poradit ohledně půstu.
V pátek jsem si naplánovala jednodenní půst, zcela poprvé. Ráno po vyprázdnění očista střev urinou. Celý den absolutní fyzická i psychická pohoda, k večeru začala trochu bolest hlavy, ale to k tomu asi patří, tak jsem si pochvalovala, jak to dobře probíhá.
Několikrát vpodvečer jsem kontrolovala ph, a bylo pořád mezi 5 a 6, což normálně ho mám lepší, tak jsem si do vody dala trochu sody, ale snad jen půl lžičky. Asi hodinu v podvečer jsem si termoforem nahřívala játra. Abych byla pořád v teple a kvůli tomu ph jsem se naložila do koupele bázická koupelová sůl z DM (bikarbonát sody, karbonát sody, karbonát vápníku, prášek malachitu, mořská sůl – neuvádí se zde poměr), tu si dělám v pohodě pravidelně, teď snad byla jen trochu teplejší a delší, skoro 45 minut. Také jsem potom měla několik doušků uriny, rozhodně to nebylo víc než 2dcl, to jsem už jindy dávala i víc. Po koupeli mě nebylo až moc dobře, ale to jsem přičítala tomu teplu.
Před 22 hodinou jsem si šla lehnout, spím normálně dobře celou noc třeba i při jaterních očistách. Teď jsem se kolem 3,30 hod. se vzbudila, studený pot od hlavy až k patě, bylo mi fakt blbě, pulsovalo mi to v hlavě i břiše, ve prázdných střevech se mi něco honilo, hlavně v tlustém střevě, zároveň bylo mi na zvracení. Nohy se mi klepaly, skoro jsem měla strach, že nedojdu do koupelny. Dokonce se mi zdálo, že hůř vidím. Teplota pod jazykem 35,7 C, to (bohužel zatím) mívám docela běžně. Možná jsem si dala klystýr, ale už si nemůžu vzpomenout, pokud ano, rozhodně vycházela skoro čistá voda, žádný velký odpad, to by mi utkvělo v paměti.
Pak jsem si znova lehla, někdy kolem 7 hod. jsem se vzbudila, pořád mi bylo docela blbě, na zvracení, ale už to nebylo tak děsný. Husté sliny v ústech, začala jsem pít vodu, ale vůbec jsem neměla žízeň, někdy kolem 9 hod. jsem dala očistu střev vodou a pak i novou urinou, vycházela zabarvená voda, jen trochu nějakých zbytků.
Původně jsem si myslela, jak se budu těšit na snídani, ale teď jsem na jídlo měla ani pomyšlení. Postupně se to všechno zlepšovalo, najedla jsem se až na oběd, teď už jsem docela v pohodě. Kromě Ph, to je pořád asi 6.
Už tři čtvrtě roku se snažím o čistění, dvě šanky, šest jaterních očist (u kterých bohužel stále neklesá počet kamenů), desítky klystýrů, tak snad nemůže být už nějak extrémě zanesená.

Nikdy mi snad nebylo tak zle jako při tomto půstu. Nechápu.

Jardo prosím Vás, v čem jsem udělala chybu? To přece není možné, aby člověka jeden den bez jídla takhle rozhodil.

Moc Vás zdravím a děkuji.
B.

Je to možné, pokud máte namnožené nějaké kvasinky a navíc překyselené tkáně, tak se při hladovění uvolní hromady toxického svinstva a vlastně se sama přiotrávíte. Situaci dále zhoršuje odumírající kvasinka, která také vypouští ohromné množství toxinů a celé to může dopadnout i takto i když se rozhodně nejedná o běžný stav. Ideální je, po celou dobu prvních dnů hladovění, pít větší množství vody s citrónovou šťávou a klidně i třikrát denně čistit střevo, což by mělo podobnému stavu zabránit a udržet vhodné tělní pH.

PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 6:30 pm 
Administrátor
Administrátor

Host píše:
Já jsem 1 denní půst zavrhl jako nedostatečný. Tělo se přepíná do "Power Safe" a sebečistícího módu až tak po 2 dnech. Ten 1 den je "jen výpadek" jako když se zapomeneš najíst \":-)\"
Vždy když jsem půst zkoušel tak byl buď rovnou 3 denní anebo jsem zkoušel 5 dnů a vždy pouze o čisté vodě z kohoutku. Žádný další příjem čehokoliv bych neriskoval. Bolehlav je proces detoxu. Spoustu informací najdeš i na http://www.pust.cz tak si to nejdřív nastuduj ať si nepřivodíš nějakou újmu. Zásadní je tzv. návratovka, což je období po půstu a je ještě důležitější než půst samotný. Zhruba platí, že jak je dlouhý půst by měla být dlouhá i návratovka (anebo alespoň z poloviny). V návratovce nesmíš bezhlavě najet na klasickou stravu jinak se ti tělo "odmění" ještě horšími pocity než popisuješ...

Pokud konáte jednodenní půsty pravidelně každý týden a vždy ve stejný den, tak jde o poměrně účinný způsob regenerace organizmu. A vlastně každý rok absolvujete 56 denní hladovku, což by opravdu každý nezvládl.

PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 6:31 pm 
Administrátor
Administrátor

NOWOCAYN píše:
Ja som za "urinový pôst".

To může vyvolat ještě větší potíže, protože uvolňování toxinů se silně umocní, čili to bych určitě nedoporučil.

PříspěvekNapsal: pon pro 06, 2010 11:15 am 

Jarda píše:
Je to možné, pokud máte namnožené nějaké kvasinky a navíc překyselené tkáně, tak se při hladovění uvolní hromady toxického svinstva a vlastně se sama přiotrávíte. Situaci dále zhoršuje odumírající kvasinka, která také vypouští ohromné množství toxinů a celé to může dopadnout i takto i když se rozhodně nejedná o běžný stav. Ideální je, po celou dobu prvních dnů hladovění, pít větší množství vody s citrónovou šťávou a klidně i třikrát denně čistit střevo, což by mělo podobnému stavu zabránit a udržet vhodné tělní pH.

Dobrý den Jardo, děkuji za vysvětlení.
Pokud nepřátelské kvasinky utrpěly nějaké ztráty na životech, tak to snad stálo za to. Příště se budu řídit Vaší radou.
Chtěla bych se zeptat, jak poznám, že vychází mrtvá candida. Našla jsem tady na fóru něco o tom slovenském copánkovém sýru, ale není mi jasné, v jakém měřítku to má být, jak mají být ty vlákna veliký.
Děkuji a přeji pěkný den,
B.

PříspěvekNapsal: čtv pro 09, 2010 2:01 pm 

Pořád si nemůžu ujasnit, zda je lepší držet několik dní půst, nebo několik dní pít jen šťávy. Chápu (snad) očistnou funkci půstu (vyzkoušela jsem už 3x 7 denní a bylo mi skvěle), ale hlodá ve mě, že třeba se šťávami mi bude ještě líp - dodají mi jen naprosto prospěšné věci a nezpůsobí SNAD???? to, že by mi neubyly ty škodlivé, JAKO PŘI PŮSTU???

PříspěvekNapsal: čtv pro 09, 2010 11:04 pm 
Administrátor
Administrátor

beruška píše:
Dobrý den Jardo, děkuji za vysvětlení.
Pokud nepřátelské kvasinky utrpěly nějaké ztráty na životech, tak to snad stálo za to. Příště se budu řídit Vaší radou.
Chtěla bych se zeptat, jak poznám, že vychází mrtvá candida. Našla jsem tady na fóru něco o tom slovenském copánkovém sýru, ale není mi jasné, v jakém měřítku to má být, jak mají být ty vlákna veliký.
Děkuji a přeji pěkný den,
B.

Vychází buď jako kvanta hlenů, někdy i s krví, jak se trhá ze střevní stěny, nebo jako ty sýry, druhý den. Jde prakticky o reálnou velikost, stejnou jako je ten sýr.

PříspěvekNapsal: čtv pro 09, 2010 11:07 pm 
Administrátor
Administrátor

Jemná píše:
Pořád si nemůžu ujasnit, zda je lepší držet několik dní půst, nebo několik dní pít jen šťávy. Chápu (snad) očistnou funkci půstu (vyzkoušela jsem už 3x 7 denní a bylo mi skvěle), ale hlodá ve mě, že třeba se šťávami mi bude ještě líp - dodají mi jen naprosto prospěšné věci a nezpůsobí SNAD???? to, že by mi neubyly ty škodlivé, JAKO PŘI PŮSTU???

Nemusí to tak fungovat, protože se šťávou dá krmit kvasinka a pak jde o velice diskutabilní pokusy, které mohou paradoxně problémy i zhoršit.

PříspěvekNapsal: sob pro 11, 2010 1:06 pm 

Jemná píše:

Osobne si myslim ze post len s destilovanou vodou je ucinnejsi. Ako si z prednasky o reverznej osmoze a fyz. chemie pamatam tak sa vsetko snazi dosiahnut rovnovahu (teda aj telo).

Berme v uvahu ze nase bunky kde sa toxiny zdrziavaju maju istu koncentraciu. Destilovana voda ma nulovu koncentraciu soli a toxinov. Dalej vieme ze samovolny dej prebieha z koncentracie vyssej do nizsej a nikdy nie naopak. Cize tie toxiny vytiahne z bunky len aby sa dosiahla rovnovaha medzi tymito roztokmi.

PříspěvekNapsal: stř pro 15, 2010 4:35 pm 

Dobrý den, pane Jardo.
Chci se Vás zeptat, jestli při léčebném půstu je možné pít

kromě destilované vody a uriny ještě vývar z vilcacory.

Zarazilo mě totiž na diskuzi na www.pust.cz (nebo možná

vitarian.cz), že prý během půstu vadí i pití jakéhokoliv čaje. Ten půst by neměl být krátký (prý záleží i na délce půstu). Počítám, že bude nejméně na 7 dnů - co nejdéle, jak se to vydrží. Děkuji za odpověď, Jitka

PříspěvekNapsal: stř pro 15, 2010 10:39 pm 
Administrátor
Administrátor

Jitka píše:
Dobrý den, pane Jardo.
Chci se Vás zeptat, jestli při léčebném půstu je možné pít

kromě destilované vody a uriny ještě vývar z vilcacory.

Zarazilo mě totiž na diskuzi na http://www.pust.cz (nebo možná

vitarian.cz), že prý během půstu vadí i pití jakéhokoliv čaje. Ten půst by neměl být krátký (prý záleží i na délce půstu). Počítám, že bude nejméně na 7 dnů - co nejdéle, jak se to vydrží. Děkuji za odpověď, Jitka

To je pravda a pokud vůbec do vody něco lze přidávat, tak v prvních dnech čerstvou citrónovou šťávu na sražení kyselosti, aby vám nebylo blbě. Začínat bez tréninku 7 denním půstem asi není zrovna rozumný nápad, určitě to zkoušejte postupně od jednodenních půstů.

PříspěvekNapsal: úte pro 21, 2010 11:00 pm 

Trochu jsem si pročítal stránky http://www.pust.cz, a přijde mi zajímavá jedna věc. Ten autor stránek drží půst podle všeho přes 100 dní každý rok (nehledě na jeho tvrzení, že dokáže žít bez jídla (a asi i bez vody) neomezeně dlouho, a k jídlu se vrací jen kvůli přátelům), a z diskuze jsem vyčetl, že mimo půsty (zde nutno poznamenat, že autor stránek pust.cz nedrží návratové diety, ale používá speciální jídlo na rychlostart trávení a od druhého dne jede normálně na salámech apod.) jí jen jednou denně velmi málo, ale důležitější je, že jí podle chuti, jako příklad jednoho jídla dává půlku obyčejné bagety a podobně. To není problém z hlediska škodlivin, což asi vždy snadno vyčistí půstem, ale dlouhodobě nedodává tělu esenciální živiny (aminokyseliny, mastné kyseliny, vitamíny, minerály...), což je umocněno pitím výhradně destilované vody. Zdá se ale, že přesto je naprosto zdravý.
Pokud tělo funguje opravdu tak, že si zvykne na půsty a pak nepotřebuje ke zdravému životu prakticky žádné tzv. "esenciální" živiny, tak mi to přijde jako mnohem lepší postup, než zde propagované používání desítek speciálních typů očist a výživy, jako sirná patlanice, šťávy, hořčík, zinek, vitamíny, atd. atd. což je velmi složité na pochopení a patrně i méně účinné než prostě půst, nehledě na finanční náročnost, což je také rozdíl velmi veliký \":-)\"

PříspěvekNapsal: stř pro 22, 2010 7:56 am 

ravima píše:
Trochu jsem si pročítal stránky http://www.pust.cz, a přijde mi zajímavá jedna věc. Ten autor stránek drží půst podle všeho přes 100 dní každý rok (nehledě na jeho tvrzení, že dokáže žít bez jídla (a asi i bez vody) neomezeně dlouho, a k jídlu se vrací jen kvůli přátelům), a z diskuze jsem vyčetl, že mimo půsty (zde nutno poznamenat, že autor stránek pust.cz nedrží návratové diety, ale používá speciální jídlo na rychlostart trávení a od druhého dne jede normálně na salámech apod.) jí jen jednou denně velmi málo, ale důležitější je, že jí podle chuti, jako příklad jednoho jídla dává půlku obyčejné bagety a podobně. To není problém z hlediska škodlivin, což asi vždy snadno vyčistí půstem, ale dlouhodobě nedodává tělu esenciální živiny (aminokyseliny, mastné kyseliny, vitamíny, minerály...), což je umocněno pitím výhradně destilované vody. Zdá se ale, že přesto je naprosto zdravý.
Pokud tělo funguje opravdu tak, že si zvykne na půsty a pak nepotřebuje ke zdravému životu prakticky žádné tzv. "esenciální" živiny, tak mi to přijde jako mnohem lepší postup, než zde propagované používání desítek speciálních typů očist a výživy, jako sirná patlanice, šťávy, hořčík, zinek, vitamíny, atd. atd. což je velmi složité na pochopení a patrně i méně účinné než prostě půst, nehledě na finanční náročnost, což je také rozdíl velmi veliký \":-)\"

treba ale asi poznamenať, že to čo popisujete je len tá menšia a jednoduchšia časť problematiky existovania bez jedla. Ak prelúskate kompletne celý pust.cz, zistíte že za fungovaním bez jedla je obrovský "duchovný background" - každodenná práca s čakrami a pránou, vďaka čomu sa dá potom zrejme existovať aj bez potravy. Bez toho by každý dlhý pôst po určitom čase viedol k jednoduchej smrti vyhladovaním. O tom sa ma pust.cz píše okrajovo, je to téma na server s iným zameraním, dlhé pôsty sú len malý začiatok práce na sebe.

PříspěvekNapsal: stř pro 22, 2010 10:00 am 
Administrátor
Administrátor

ravima píše:

Všechno, co jste napsal, je naprostá pravda a opravdu tak tělo člověka funguje, ovšem kolik znáte lidí, kteří jsou schopni takové askeze jako autor těch stránek. Také beze zbytku platí i to, co napsal Atman. Já jsem schopný praktikovat prakticky cokoliv, moje výdrž je obdivuhodná a stejně mohu směle prohlásit, že i když mám s půsty velice dobré zkušenosti a praktikoval jsem i docela dlouhodobé, nejdelší skoro 30 dní, tak toho schopen nejsem. Na pochopení půstování opravdu složité není, ale jednoduché také ne a musí se trénovat stejně jako cokoliv jiného. Nicméně vám musím jednoznačně potvrdit, že nejjednodušší cesta ke spokojenému a zdravému životu je prostě nežrat.

PříspěvekNapsal: stř pro 22, 2010 1:53 pm 

Jarda píše:
Všechno, co jste napsal, je naprostá pravda a opravdu tak tělo člověka funguje, ovšem kolik znáte lidí, kteří jsou schopni takové askeze jako autor těch stránek. Také beze zbytku platí i to, co napsal Atman. Já jsem schopný praktikovat prakticky cokoliv, moje výdrž je obdivuhodná a stejně mohu směle prohlásit, že i když mám s půsty velice dobré zkušenosti a praktikoval jsem i docela dlouhodobé, nejdelší skoro 30 dní, tak toho schopen nejsem. Na pochopení půstování opravdu složité není, ale jednoduché také ne a musí se trénovat stejně jako cokoliv jiného. Nicméně vám musím jednoznačně potvrdit, že nejjednodušší cesta ke spokojenému a zdravému životu je prostě nežrat.

K té práci s čakrami apod. - mám z těch stránek pocit, že to je jakýsi přirozený důsledek půstů, a půstující přemýšlející člověk k tomu vždy dospěje nějak přirozeně..
Nevím jestli jsou lidé schopni takové askeze, každopádně mně to připadá jednodušší než věčně blbnout s potravinami a s doplňky, kdy stejně nemám nikdy úplně jistotu, že to dělám správně, a když přihlédnu k dnešní kvalitě potravin, nepřirozenosti doplňků a finanční stránce, tak je pro mě půst jasnou volbou.

PříspěvekNapsal: stř pro 22, 2010 9:26 pm 
Administrátor
Administrátor

ravima píše:
K té práci s čakrami apod. - mám z těch stránek pocit, že to je jakýsi přirozený důsledek půstů, a půstující přemýšlející člověk k tomu vždy dospěje nějak přirozeně..
Nevím jestli jsou lidé schopni takové askeze, každopádně mně to připadá jednodušší než věčně blbnout s potravinami a s doplňky, kdy stejně nemám nikdy úplně jistotu, že to dělám správně, a když přihlédnu k dnešní kvalitě potravin, nepřirozenosti doplňků a finanční stránce, tak je pro mě půst jasnou volbou.

Mě se celá problematika půstů zase tak jednoduchá nezdá, ale nakonec uvidíte sám. Jinak u všeho, co zde doporučuji, sice jde zdánlivě o blbnutí, ale musíte si uvědomit, že většina potravin má dnes výživnou hodnotu asi jako písek ze Sahary a jistotu za takových podmínek nabídnout opravdu nelze. Dá se nabídnout pouze určitá šance a to relativně vysoká, že právě toto blbnutí může tělu dodat vše, co k dobrému fungování potřebuje. Pro představu vám nabídnu k nahlédnutí zajímavou tabulku, která vám asi napoví, jak se to celé s tou naší zdravou stravou vyvíjí.

Přílohy:
ovoce-zelenina-tabulka.jpg
ovoce-zelenina-tabulka.jpg [ 94.54 KiB | Zobrazeno 16342 krát ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]