Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát zář 27, 2024 11:35 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 30  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte pro 14, 2010 11:23 am 
Offline

Registrován: čtv lis 04, 2010 12:30 pm
Příspěvky: 350
Dobry den Jarda, rada by som sa opytala, ako je to s kombinaciou jablko mrkva, tato kombinacia je dost zauzivana, no nemam istotu, ci je to z pohladu travenia ok, mozem takyto mix robit babatku? malej chuti viac ako samotne jablko.samozrejme v surovom stave.
este riesim pridavanie oleja (olivovy alebo lanovy) do toho. kedysi som si zvykla robit nastruhane jablko, mrkvu, olej a med, bolo to vyborne. ten med tam isto nepatri, no co olej v ovoci? jedavam ovocie so sirnou patlaninou, no to je asi nieco ine ako samotny olej v ovoci?
Dakujem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte pro 14, 2010 9:07 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Martina46 píše:
Dobry den Jarda, rada by som sa opytala, ako je to s kombinaciou jablko mrkva, tato kombinacia je dost zauzivana, no nemam istotu, ci je to z pohladu travenia ok, mozem takyto mix robit babatku? malej chuti viac ako samotne jablko.samozrejme v surovom stave.
este riesim pridavanie oleja (olivovy alebo lanovy) do toho. kedysi som si zvykla robit nastruhane jablko, mrkvu, olej a med, bolo to vyborne. ten med tam isto nepatri, no co olej v ovoci? jedavam ovocie so sirnou patlaninou, no to je asi nieco ine ako samotny olej v ovoci?
Dakujem.

Jde o ideální kombinaci, ale u člověka s namnoženou kvasinkou, bych ji asi stejně nedoporučil. U malého dítěte je to určitě v pořádku a i ta kombinace s olejem plně vyhovuje, nicméně ten med tam opravdu nepatří.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 15, 2010 11:45 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 04, 2010 12:30 pm
Příspěvky: 350
Jarda píše:
Jde o ideální kombinaci, ale u člověka s namnoženou kvasinkou, bych ji asi stejně nedoporučil. U malého dítěte je to určitě v pořádku a i ta kombinace s olejem plně vyhovuje, nicméně ten med tam opravdu nepatří.

dakujem. budem to chystat iba pre babatko, no co sa tyka kvasiniek, ak by som tam pridala kokosovy olej, v tomto pripade by to slo? cisto teoreticky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv pro 16, 2010 1:01 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Martina46 píše:
dakujem. budem to chystat iba pre babatko, no co sa tyka kvasiniek, ak by som tam pridala kokosovy olej, v tomto pripade by to slo? cisto teoreticky.

Ano, kokosový olej by ničemu vadit neměl.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 02, 2011 1:01 pm 
Offline

Registrován: pon lis 16, 2009 2:25 pm
Příspěvky: 164
Jaký máte názor na Alnatura třtinový cukr? Válcem vylisovaná šťáva z třtiny z které se uvařil sirup pak usušil a namlel. Konzistence podobná kakau.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 02, 2011 10:42 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Pavelka. píše:
Jaký máte názor na Alnatura třtinový cukr? Válcem vylisovaná šťáva z třtiny z které se uvařil sirup pak usušil a namlel. Konzistence podobná kakau.

To máte jedno, sice je možná trochu zdravější tím, že není čištěný, ale pořád je to cukr, tedy prakticky čistá kyselina, konkrétně se z něho v těle tvoří kyselina octová.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 03, 2011 2:50 pm 
Offline

Registrován: pon led 03, 2011 2:42 pm
Příspěvky: 1
Zajímalo by mě, zda pH moče ovlivňuje jen potrava (pití). Jsem po zhruba roční změně jídelníčku a dnes jsem si byla na výsledky krve a moči (vstupuji do přechodu) a všechny hodnoty v normálu. Všimla jsem si, že pH moči bylo 5. Netuji a zjišťuji u Vás, že je někde chyba. Pročetla jsem si tuto diskuzi a konstatuji, že můj jídelníček seskládá ze 70% zásaditotvorně. Je to opravdu jenom jídlem?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 03, 2011 6:17 pm 
Offline

Registrován: úte pro 14, 2010 10:43 pm
Příspěvky: 19
Možná je to hloupá otázka, ale nezneutralizuje mi ta živá voda mou pracně dodanou HCl??? Nenaruší to trávení? Vím, že při jídle není vhodné pít. Tuto odpověď nečekám \":D\" Myslím tedy, kdy ji pít a zda to nepošle trávení na dovolenou?? \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 03, 2011 7:58 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
sarsa píše:
Zajímalo by mě, zda pH moče ovlivňuje jen potrava (pití). Jsem po zhruba roční změně jídelníčku a dnes jsem si byla na výsledky krve a moči (vstupuji do přechodu) a všechny hodnoty v normálu. Všimla jsem si, že pH moči bylo 5. Netuji a zjišťuji u Vás, že je někde chyba. Pročetla jsem si tuto diskuzi a konstatuji, že můj jídelníček seskládá ze 70% zásaditotvorně. Je to opravdu jenom jídlem?

Určitě ne, bohatě stačí se nasrat a máte pH tak nízké, že se většina lidí nestačí divit. Další možnost je strava složená ze zásadotvorných potravin špatně zkombinovaných a ty pak kvašením také organizmus paradoxně překyselí a určitě existuje i mnohé dalších možností jak se překyselit jinak než stravou.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 03, 2011 8:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Jolly píše:
Možná je to hloupá otázka, ale nezneutralizuje mi ta živá voda mou pracně dodanou HCl??? Nenaruší to trávení? Vím, že při jídle není vhodné pít. Tuto odpověď nečekám \":D\" Myslím tedy, kdy ji pít a zda to nepošle trávení na dovolenou?? \":)\"

To máte zhruba stejné, jako s nějakou jinou odkyselovací technikou, třeba jedlá soda, Alkala-N a mnohé další. Prostě musíte udržet adekvátní odstup a to je po aplikaci kyseliny cca 30 min., až hodinu, přičemž stejné pravidlo platí i obráceně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 12, 2011 9:44 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Obracím se opět s prosbou o radu. Je to dva týdny co jsem přešel na véceméně vařenou stravu složenou převážně z: jáhly, pohanka, patlanice, pečené brambory, lehce vařená zelenina a luštěniny. Většinou tedy hlavní vařené jídlo a aspoň trocha syrové zeleniny (salát, okurka)

Od té doby se změnilo trávení zřejmě k horšímu - vrátilo se trochu nadýmání, které dříve vymizelo (praktikoval jsem kombinovanou stravu s převahou syrové), stolice zůstala pravidelná, ale už nejde tak snadno, ale hlavně se zprasilo PH, které kromě po ránu kdy vypiji hořčík nejde přes 6.

Pozdě odpoledne a večer je vždy mezi 5 - 5.5 což je dost bída - dříve bývalo v tuto dobu 6.5 - 7.5.

Snažím se přidat aspoň trochu syrové okurky, salátů a citrónové šťávy, nakonec však pomůže až soda.

Máte nějaký tip jak i při vařené stravě krotit kyselost? Na druhou stranu potraviny co jím jsou zásadotvorné, tušíte proč je ph tak špatné? Může být příčina třeba v tom, že zkombinuji hlavní vařené jídlo se salátem? Tedy v nevhodné kombinaci potravin?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 12, 2011 10:43 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Obracím se opět s prosbou o radu. Je to dva týdny co jsem přešel na véceméně vařenou stravu složenou převážně z: jáhly, pohanka, patlanice, pečené brambory, lehce vařená zelenina a luštěniny. Většinou tedy hlavní vařené jídlo a aspoň trocha syrové zeleniny (salát, okurka)

Od té doby se změnilo trávení zřejmě k horšímu - vrátilo se trochu nadýmání, které dříve vymizelo (praktikoval jsem kombinovanou stravu s převahou syrové), stolice zůstala pravidelná, ale už nejde tak snadno, ale hlavně se zprasilo PH, které kromě po ránu kdy vypiji hořčík nejde přes 6.

Pozdě odpoledne a večer je vždy mezi 5 - 5.5 což je dost bída - dříve bývalo v tuto dobu 6.5 - 7.5.

Snažím se přidat aspoň trochu syrové okurky, salátů a citrónové šťávy, nakonec však pomůže až soda.

Máte nějaký tip jak i při vařené stravě krotit kyselost? Na druhou stranu potraviny co jím jsou zásadotvorné, tušíte proč je ph tak špatné? Může být příčina třeba v tom, že zkombinuji hlavní vařené jídlo se salátem? Tedy v nevhodné kombinaci potravin?

Děkuji

To je trošku složitý problém, protože i několik smíchaných zásadotvorných potravin může dělat kyselý výsledek a hlavně záleží na tom zda kvasíte, nebo ne. Pokud jste nadmutý, tak kvasíte a jste logicky překyselený, čili základ je nekvasit a tomu je potřeba podřídit všechno, tedy i chutě. Dost často pomůže vynechání kombinací, tedy monodiety a zařazení fungicidních potravin, ale rozhodně je lepší si psát deníček a na základě předchozích pozorování vyřadit jídlo, které kvasí. Dá se to vysledovat tak za měsíc, až dva a máte unikátní poznatky šité přímo na vaše tělo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 12, 2011 11:00 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Jarda píše:
To je trošku složitý problém, protože i několik smíchaných zásadotvorných potravin může dělat kyselý výsledek a hlavně záleží na tom zda kvasíte, nebo ne. Pokud jste nadmutý, tak kvasíte a jste logicky překyselený, čili základ je nekvasit a tomu je potřeba podřídit všechno, tedy i chutě. Dost často pomůže vynechání kombinací, tedy monodiety a zařazení fungicidních potravin, ale rozhodně je lepší si psát deníček a na základě předchozích pozorování vyřadit jídlo, které kvasí. Dá se to vysledovat tak za měsíc, až dva a máte unikátní poznatky šité přímo na vaše tělo.

Sledoval a zapisoval reakce těla na potraviny už nějakou dobu ale šlo o potraviny většinou čerstvé, budu tedy muset po změně jídelníčku začít znovu. Zkusím také tedy jídelníček zjednodušit a nejíst k teplým jídlům salát.

Napadá Vás ještě nějaká další vařená potravina, kterou bych mohl na obohacení přidat a byla zásadotvorná?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv led 13, 2011 1:03 am 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Celer \":lol:\" Bývala jsem jeho zarytým odpůrcem, ale získal si mě tím, že s pH dokáže divy.

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv led 13, 2011 9:18 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Sledoval a zapisoval reakce těla na potraviny už nějakou dobu ale šlo o potraviny většinou čerstvé, budu tedy muset po změně jídelníčku začít znovu. Zkusím také tedy jídelníček zjednodušit a nejíst k teplým jídlům salát.

Napadá Vás ještě nějaká další vařená potravina, kterou bych mohl na obohacení přidat a byla zásadotvorná?

Nejvyšší zásaditost vytvářejí vařené fazole, naopak čočka je docela kyselinotvorná, čili luštěniny je potřeba také trochu oddělovat. Vyzkoušet můžete i zde zmiňovaný celer, ten se chová celkem dobře i po tepelné úpravě.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 30  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz