Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 7:21 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte dub 03, 2012 11:19 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Sybilla píše:
Ovsáky by boli výborná potravina (ako liečebný prostriedok pri niektorých problémoch) pokiaľ si ich namelieš čerstvé a z vlastného zrna. Problém, a veľký, je s kupovanými, pretože sú zvyčajne zaplesnené. Takže problémom nie sú ani tak tie vločky ako tie plesne v nich. Preto ovsáky nie.

A problémom sú aj fytáty v nich, ktoré urobia väčšiu paseku tomu, kto nekonzumuje živočíšne potraviny bohaté na železo, zinok, atď...

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte dub 03, 2012 11:59 am 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
NOWOCAYN píše:
Je logické, že ak obyčajná soľ obsahuje 39% sodíka, tak zbytok nebude tvoriť ani hlina, ani voda, ani kameň, ani sklo... ale INÉ MINERÁLY.

zajímavá logika \":D\" Ten zbytek je samozřejmě chlor. Např. himalájská sůl obsahuje pouze cca 96% chloridu sodného a 4% jsou jiné minerály, což je obrovský rozdíl oproti obyčejné rafinované soli.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte dub 03, 2012 12:20 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
A čo sposobuje fakt, že morskou soľou musím soliť dvojnásobne ako kuchynskou soľou? A himalájskou ešte viac.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte dub 03, 2012 12:27 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
ravima píše:
zajímavá logika \":D\" Ten zbytek je samozřejmě chlor. Např. himalájská sůl obsahuje pouze cca 96% chloridu sodného a 4% jsou jiné minerály, což je obrovský rozdíl oproti obyčejné rafinované soli.

Ak by to bolo tak ako hovoríš, a himalájska soľ obsahovala 96% chloridu sodného a zbytkové 4 percentá iných "chloridových minerálov", tak potom by 40 gramov (=4% z obsahu 1000g) "rôznych minerálových chloridov" nachádzajúcich sa v 1kg himalájskej soli stálo okolo 100SK = 3,3€, čo by bolo TROCHU PREDRAŽENÉ, nemyslíš ?

Alebo - možno máš pravdu, lebo si uvedomujem, že aj chlorid draselný v dávke 100g neobsahuje 100g draslíka (no do kelu... pomýlil som sa... \":D\" ), a chlorid horečnatý obsahuje ešte menší zlomok horčíka v 100g chloridu horečnatého...
Ale.... ak himalájska soľ obsahuje LEN 4% minerálových chloridov (mimo chloridu sodného), tak skutočná "hmotnosť" iných minerálov (odsprostených od chlóru) v 100g himalájskej soli bude približne 1-1,2g (odhadom, lebo každý chlorid má iné zastúpenie chlóru, viď veľký rozdiel medzi chloridom draselným a chloridom horečnatým v obsahu pevnej zložky ich minerálu)...
Z toho vyplýva, že 1 - 1,2g "pozliepancov čistých minerálov" (obsiahnutých v 100g himalájskej soli) stojí okolo 35centov.
Do jedného kúpeľa Jarda odporúča dať 40g himalájskej soli = zhruba 500mg (miligramov) "pozliepancov čistých minerálov". Voda v kúpeli vo vani má obsah 100 litrov. Koľko percent z tých 500mg "pozliepancov minerálov" sa vstrebe do tela za 1 hodinu (čo je už nadlimit, lebo bežne sa odporúčajú 15-30 minútové kúpele - ak sa jedná o nasycovanie kúpele, a nie detoxikačné) kúpeľa ? ... 20% ? To bude 100mg "pozliepancov minerálov" ? Z toho sa to bude deliť na 20 rôznych druhov minerálov, a každý dostaneme "v kvantite" (v priemere, je mi jasné, že nie sú obsiahnuté v rovnakom množstve a každý potrebujeme v inom množstve...) 5 miligramov ?
... Má vôbec himalájska soľ v tomto prípade taký valný význam pri jej konzumácii ? Lebo také 4 štipky (čo by mohli stačiť na deň) majú zhruba 1 GRAM, a 1-1,5% z jedného gramu je 10-15 miligramov "pozliepancov minerálov" zo soli denne... A nakoľko sa také minerály v tele asi ťažko budú ukladať v celkovom množstve (lebo oni sa majú hlavne využívať na rôzne procesy v organizme - aby boli tie procesy kvalitnejšie), tak... z toho mi vyplýva, že je to (minimálne v oblasti solenia potravín) zbytočné...

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte dub 03, 2012 12:30 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
ovekyska píše:
A čo sposobuje fakt, že morskou soľou musím soliť dvojnásobne ako kuchynskou soľou? A himalájskou ešte viac.

To by zaujímalo aj mňa... \":)\" .... ak nám na to dá odpoveď napríklad pán Jarda (a bude si ňou istý), tak ... možno budeme vedieť s istotou ako sa veci majú....

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 3:40 am 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
nowocayn, skoro nic není tak, jak píšeš, ale to už tady nebudu vysvětlovat, chce to prostě znát aspoň nejzákladnější základy chemie.
Jinak, 4% minerálů vůbec není málo, sice sodíku nebo draslíku potřebujeme strašně moc, ale s jinými minerály už to tak není - potřebujeme spoustu minerálů ve stopovém množství a himalájská sůl obsahuje skoro všechny prvky. Takže cena je naopak výborná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 6:29 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
ravima píše:
nowocayn, skoro nic není tak, jak píšeš, ale to už tady nebudu vysvětlovat, chce to prostě znát aspoň nejzákladnější základy chemie.
Jinak, 4% minerálů vůbec není málo, sice sodíku nebo draslíku potřebujeme strašně moc, ale s jinými minerály už to tak není - potřebujeme spoustu minerálů ve stopovém množství a himalájská sůl obsahuje skoro všechny prvky. Takže cena je naopak výborná.

O.k., ale tie stopové prvky sa v kúpeli nemajú šancu dostať do organizmu v takom množstve, aby to vôbec malo zmysel... Môj názor...

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 5:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
doubleingram píše:
Uprimne by me velice zajimalo, co tedy z Vaseho podledu vubec lze jist. Pokud na to dobre koukam, tak skoro vsechno co lidi bezne jedi je spatne. Co ma clovek z mesta, ktery musi pracovat a resit jine veci jako jist, kde to ma koupit a pote resit hodiny pripravou apod? Rad bych zil zdraveji ale kdyz na to tak koukam, tak to abych mel spoustu penez a casu a neresil nic jineho nez jidlo. Protoze jinak si stravovani v meste nedovedu moc dobre predstavit. Opravdu bych rad vedel jak to tedy delat???

Zatím asi nic, musíte počkat, až vám bude zle a pak se již něco najde, to mě věřte a vždy je lepší zdánlivě obtížná prevence, než složité odstraňování důsledků vlastní lenosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 5:09 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Práve držím v rukách soľ s označením "Varená jedlá jódovaná soľ". Je to krabička, v ktorej sa predáva soľ o hmotnosti 1kg. Cena v Tescu je 15centov.
Prečo to sem píšem ? Lebo som prekvapený z toho, čo je napísané na obale. Citujem : Odporúčané denné množstvo soli : 6g, čo predstavuje 2,4kg sodíka
Ako, 6g soli by som denne určite nejedol (nemám to za potreby a nezdá sa mi to ani rozumné), ale.... ŽEBY OBYČANJNÁ SOĽ za 15 centov / 1 kg obsahovala sodíka 39 % ? ....
NIE JE HIMALÁJSKA SOĽ LEN REKLAMNÝ OBLBOVÁK, a nie je klasická soľ len tak ZATRACOVANÁ ? ....
AJ HIMALÁJSKA, AJ MORSKÁ, AJ obyčajná VARENÁ JEDLÁ JÓDOVANÁ SOĽ majú obsah sodíka 39% ....

Je logické, že ak obyčajná soľ obsahuje 39% sodíka, tak zbytok nebude tvoriť ani hlina, ani voda, ani kameň, ani sklo... ale INÉ MINERÁLY. No už sa nepíše na krabici, aké minerály to sú (možno je to aj zakázané potravinárskou komorou, aby ľudia ďalej kupovali iné drahšie soli, ako napríklad morskú, ale ešte "radšej" keltskú, himalájsku, atď...)
Som teda pesvedčený o tom, že to čo som kúpil NIE JE RAFINOVANÁ SOĽ, aká sa používa napríklad na posyp slaných tyčiniek, atď... Tá môže obsahovať samý sodík. Ale táto rozhodne, aj podľa toho čo sa píše na obale, obsahuje LEN 39% sodíka...
Vysvetlí mi to niekto ? Potom neplatí to, čo vravel Jarda, že pri kúpeli v obyčajnej soli sa človek "nasýti" len sodíkom, keďže už obyčajná soľ za 15 centov neobsahuje 98 ani 99% sodíka, ale LEN 39% sodíka, a zvyšných 40% (1% nechajme "tak"...) iných minerálov.

Ten podíl minerálů je nepodstatný, kůže nefunguje jako houba, která saje všechno a pokud bude plná vana sodíku a tam miligram něčeho, co tělo potřebuje, nasaje to co potřebuje a na sodík se vykašle.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 5:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
ovekyska píše:
A čo sposobuje fakt, že morskou soľou musím soliť dvojnásobne ako kuchynskou soľou? A himalájskou ešte viac.

To by zaujímalo aj mňa... \":)\" .... ak nám na to dá odpoveď napríklad pán Jarda (a bude si ňou istý), tak ... možno budeme vedieť s istotou ako sa veci majú....

Nemyslím si, že je potřeba jí dávat více, to není otázkou jiné solivosti, ale jiné výsledné chuti, což vás možná nutí jí dávat více.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: čtv dub 19, 2012 5:25 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
ivaberglerova píše:
magdalena píše:
Zdravím-když Vám to vyhovuje a máte svou léčitelku, které jistě věříte tak proč se zajímáte tady na tom vlákně co je na těch vločkách špatného? \":?\"
To zas zajímá mne.

Zajímá mne názor více lidí, a zajímá mne hlavně PROČ by měli být vločky špatné, chci být co nejvíc informovaná o věcech které jím, proto se ptám. Pak už je samozřejmě na mě jestli vločky přestanu jíst nebo budu věřit mojí léčitelce. \":wink:\"

Pokud chcete jíst vločky, tak jedině ty bez kontaminace pšenicí, tedy stoprocentně bezlepkové. Jmenují se PROVENA a výrobce garantuje jejich bezlepkovost, jedná se o jedny z nejkvalitnějších vloček na světě. Vločky sice místo lepku obsahují bílkovinu avenin, ale ta je pro 99 procent lidí neškodná, na rozdíl od klasického lepku z pšenice, který škodí úplně všem lidem. Bohužel, v obyčejných vločkách se vždy pár zrn pšenice najde, proto kupuji zásadně jen výše zmiňovaný výrobek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: sob dub 21, 2012 9:55 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Ates píše:
Pokud chcete jíst vločky, tak jedině ty bez kontaminace pšenicí, tedy stoprocentně bezlepkové. Jmenují se PROVENA a výrobce garantuje jejich bezlepkovost, jedná se o jedny z nejkvalitnějších vloček na světě. Vločky sice místo lepku obsahují bílkovinu avenin, ale ta je pro 99 procent lidí neškodná, na rozdíl od klasického lepku z pšenice, který škodí úplně všem lidem. Bohužel, v obyčejných vločkách se vždy pár zrn pšenice najde, proto kupuji zásadně jen výše zmiňovaný výrobek.

Tak on problém není pouze ten lepek, ale žluklé oleje a plísně, což vám patrně neřeší ani uvedený výrobek, čili i zde bych byl opatrný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: ned dub 22, 2012 9:59 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 02, 2011 11:09 am
Příspěvky: 59
Bydliště: Lysá nad Labem
Na dvojce dávali dost zajímavý pořad o fruktóze, nad tim by se mělo zamyslet spoustu lidí. Jen je škoda, že mluvěj jen o obezitě, ale ta další kvanta problémů, co z těchdletěch dnešních stylů plynou, tam neuváděj..

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 241900013/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2012 8:27 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Majsa píše:
Na dvojce dávali dost zajímavý pořad o fruktóze, nad tim by se mělo zamyslet spoustu lidí. Jen je škoda, že mluvěj jen o obezitě, ale ta další kvanta problémů, co z těchdletěch dnešních stylů plynou, tam neuváděj..

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 241900013/

Tak ono to postupně tak nějak leze na světlo, ale v oficiálních zdrojích to dávkují maximálně opatrně a co nejvíce zamotaně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř kvě 30, 2012 11:18 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 22, 2012 2:15 pm
Příspěvky: 160
ahoj,
chcem sa pripojit aj k tejto tematike a nasledne ziskat odpoved, nazor, typ,....

JEDY:

- SOL !!!
ale pri priprave pickles su dolezite tri faktory; sol, tlak a cas. znamena to, ze jedine sol himalajsku ?
sice aj ta tu presla kritikou. ak je himal. sol najvhodnejsia zo soli potom dalsia neistota pre bezneho zakznika
t.j.: dnes veru clovek nevie s istotou ci v obchodoch je ta sol himalajska 100% - tna. ci tam predajca ( tak ako to
posledne obdobie vidame, co sa deje s potravinami v polskej republike ?!? ) vo vidine zisku neprisipava nieco uplne
ine.

- MUKA !!!
manzelka je celiak, bude teda mensie zlo ked zacneme vsetci pouzivat iba jej bezlepkovu
muku, ( chlieb, kolace, ...). alebo aj tato muka je biely jed ?

- MLIEKO !!!
konzumacia infikovaneho a nedostatocne tepelne upraveneho ovcieho, kozieho ci kravskeho mlieka sa moze stať zdrojom
nebezpecneho ochorenia - kliestovej encefalitidy prip. ine.
predsa len, ked clovek cely zivot pil to chemicke pasterizovane. nebude preto mensie zlo, vylucit presladene
jogurty, kremy, termixy a samotne mlieko no a sem-tam si dat kefir,bryndzu alebo tvaroh ? ci ?


dakujem, ostavam s pozdravom.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz