ivana p. píše:
Dobry den.
Po krkacom teste som si vobec neodgrgla, takze ziadna kyselina chlorovodikova v zaludku. Ked sa v lekarni pytam na Betain HCl, tak na mna len nechapavo pozeraju. Nechcem si lieky objednavat cez internet, ale ak by ste mi vedeli odporucit stranku a znacku, tak by mi to velmi pomohlo. Podla slinoveho testu som zistila, ze mam kandidu. Uz 2 tyzdne drzim protikandidovu dietu. Dost sa mi ulavilo, uz ma nenafukuje. Zial, obcas este trpim divnim zapachom, ktory akoby vychadzal cez pokozku, to bol vlastne dovod, preco som vykonala ocistu criev. Okrem toho, od vykonania sanky ma zacalo pobolievat pod pravym rebrom, pravdepodobne pecen. Dnes som si zaobstarala ostropestrec mariansky a chlorelu. Dufam, ze to pomoze s kandidou. Mohli by ste mi odporucit nieco na ten zapach? Pracujem v kancelarii a je to naozaj neprijemne. Sposobuje to kandida (este som sa s tym na fore nestretla) alebo nedostatok kyseliny v zaludku? Este jedna otazka, kupila som si papieriky na meranie PH mocu, zial stupnica je len od 5.4 a moj moc sa pohybuje pod touto hranicou. Mam z toho strach, neviem, ako to zvysit. Jem len zasadite potraviny. Dakujem pekne za odpoved.
Základní opatření je žvýkat před a po jídle syrový zázvor, to tvorbu HCl, dost často nahodí a jinak užívat v kapkách HCl, na to zde máte celé vlákno. Betain je dobrý, ale drahý, čili na delší dobu nic neřeší. Každopádně se musíte radikálně odkyselit na hodnoty 7,5-7,8 pH, to odstraní i zápach z pokožky a pro prvotní změnu se natírejte kokosovým olejem, to by mohlo problém pořešit ihned. Odkyselte se třeba jedlou sodou, postup je zde mnohokrát popsán, případně je na hlavních stránkách v článku Nežij proto abys jedl.