NOWOCAYN píše:
Zaujíma ma, či sa mliečne výrobky ( myslím tie neškodiace - surová bryndza, kefír... ) "nebijú" s urinou. Totiž sa venujem urinoterapii už skoro 2 roky ( takmer úplne ale len orálne ), a neviem ( alebo skôr nechcem ) si už predstaviť, žeby som nepil každé ráno strednú prúd rannej uriny... Môže mať teda každodenná konzumácia sírnej patlatiny ( napr. 40 minút po ovocí ), nejakú kontraindikáciu ku urinoterapii ? Lebo piť urinu chcem dva krát denne...alebo aj tri, spolu asi 300ml.
Ďalšia otázka : stačilo by 50g nepasterizovanej bio bryndze + niekoľko ( koľko ? ) čajových lyžíc pomletého ( lyžice ľanu v nemletom stave ) ľanu + paraorech alebo dyňové semiačka ( zopár kusov )..... ? Viem, že to nebude úplne ideálne, ale chcem vedieť, koľko krát ( približne ) to bude efektívnejšie, ako len v ústach prežuť a zapiť pár čajových lyžíc namletých ľanových semiačok. Totiž, ja už blbnem so všetkým dosť, a nechcem si ešte viac "komplikovať" kuchynské aktivity... Už to aj tak začína liezť do peňazí ešte viac, proste si nemôžem dovoliť kupovať ešte aj kvalitný ľanový olej...atď, lebo inak tento rok nenašetrím na dvojhriadeľový odšťavovač, a po ňom TÚŽIM... Čo sa týka porcií jedla, zjem akosi menej, a stačí mi to, viac si moje telo nepýta. ...Takže sa to vyváži ( cenovo ), no na úkor kJ... a som zvedavý, ako budem v lete vyzerať v plavkách.
. Ďakujem za odpoveď ohľadom SP.
Dodatok : Respektíve, či existuje aj nejaký iný ( napr sézamový ) olej, ktorý bude vhodný kombinovať s bryndzou a pomletými ľanovými semiačkami ? Je lacnejší ( oveľa ) - nakoľko sa netreba obávať o kvalitu ( myslím si ), ak je to známa značka, a netreba sa báť jeho trvanlivosti - narozdiel od ľanového oleja. Alebo - hodí sa tam len ľanový ? Ak môže byť aj iný olej... čo tak repkový ? obsahuje asi 1/4 omega3 kyselín, teda 4 krát menej ako ľanový olej, pričom taký olivový obsahuje asi 50 krát menej omega 3 ako ľanový...
A.... ako dlho vydrží bryndza ( pred otvorením vákuovo balená ) po otvorení v chladničke ? Mám možnosť kupovať asi 300g balenie, vydrží to teda 6 dní bez toho, aby sa nejak citeľne zhoršovala kvalita ? Ešte raz ďakujem za odpoveď.
Bryndza vydrzi v ladnicke aj 2 tyzdne, dlhsie som neskusal. Da sa aj zamrazit, tym sice strati na chuti, ale probiotika to preziju. Len ju vzdy dobre uzavri. 300g ak Ti vydrzi na tyzden, tak to si dobry.
Ale tak je to spravne, viac jej netreba.
Co sa tyka SP, tak su len dve moznosti, bud blbnut a vyrabat si mliecny vyrobok sam, a zohnat olej z Agro-El, vtedy je to lacne, vychadza to asi 30 centov na den. Ak ale olej chces kupovat a mliecny vyrobok tiez, vtedy je to drahsie a vychadza to aj 1,3-1,5 eura na den. Nakolko je to kaloricka bomba, a s kuskom ovocia to dokaze nahradit hlavne jedlo a zasytit na dlhsiu dobu, i pri tejto cene si vsak myslim, ze sa to oplati.
Takze, ak tak tuzis po odstavovaci, sup sup zacni si vyrabat kozi jogurt, a ten Agro-el, chcem to nejak doviest na Slovensko, tak mozno keby sme sa dohodli, mohol by som zobrat aj pre Teba. Cim viac ludi sa najde, tym lacnejsie sa rozrata doprava. (zatial sme 6ti ludia zo Slovenska, co maju teoreticky zaujem o ten olej)