zina píše:
Dobry den, rada by som zacala s jednodnovymi postami. Mojim dovodom je, ze mam pravdepodobne utlmenu boreliozu (postipanie kliestom asi pred 7 rokmi), ktora sa prejavila mensou zatvrdlinou na peceni. Dalej mam v zaludku utlmeny helicobacter. Problemy, ktore mam a vdaka ktorym som si vsimla, ze nie som ok - ruzovka na tvari a chronicky zapal dasien. O borelioze som netusila a nikdy nebola liecena. Mam mierne zvecsenu stitnu zlazu (informacie mam od liecitela a skutocne vsetko co mi povedal logicky do seba zapada a verim tomu). Poslednych 7 rokov som bola tehotna a kojila, takze to bol dasi zvyseny napor na energiu.
Ak sa chcem z tychto chorob vyliecit, vychadza mi post ako jedina moznost. (alebo pozna niekto ine?)
Chcem zacat s 1-dnovymi postami, ale ani tie nie su pre mna jednoduche. Staram sa cely den o dve male deti. Klud pri nich nemam. Jeden den o hlade sa da vydrzat, ked mame taky kludovejsi rezim, ale ak mam jest na druhy den hrst sparenej zeleniny, a potom celkovo velmi malo jedla, je to pre mna este tazsie ako ten prvy den, ked nejem nic. Som stale hladna a vycerpana. Myslite ze by som mala nejako pomalsie trenovat ten post? Povedzme nejest jeden den, ale dat si nieco lahsie uz v ten vecer, aby som druhy den zacala normalnejsie? Pripadne na zaciatku robit jedenkrat do tyzdna ovocny den? Pre mna bola ta navratovka mimoriadne neprijemna - rano busenie srdca (v strese som nebola), potom ta unava, podrazdenost... AJ pre jednodnovy post su take prisne pravidla pre navratovku alebo tam je to volnejsie? Ak by som sa aspon na obed mohla uz normalnejsie najest (zdravy vegetriansky obed), bolo by to ok. Stravujem sa inac zdravo, nejem cukor ani muku, meso obcas.Mojim problemom dlhe roky pocas toho kojenia bolo velmi caste jedenie, ale posledny polrok sa snazim jest pravidelne. Budem vam velmi vdacna za kazdu pomocnu radu, vazim si toho ako ochotne odpovedate na vsetky otazky.
Jednodenní půsty nepředstavují prakticky žádný problém a ani návratovka není nijak kritická, prakticky se člověk může normálně najíst, ale ne přejíst. Zastavení trávení trvá cca 3 dny a teprve pak se dá mluvit o půstu, čili zde jde spíše o dietu na vodě, ale živiny tělo pochopitelně normálně má. Většinu uvedených problému tím patrně odstraníte a možná bych doporučil i klystýry ve dnech půstu, to také odvede dost bordelu z těla.