Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 12:49 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte bře 12, 2013 5:14 pm 

prokera píše:
To by se to nesmělo převařovat po použití, ale hned před, jinak tam voda stejně zůstane a budou se v ní množit bakterie. Když už, tak asi stačí propláchnout vařící vodou před použitím.

Já nepřevařuji nic, mám přes rok stejný irigátor a v pohodě:). Po použití tam nechám chvíli napuštěný ocet a plíseň neexistuje;).

Já taky nic nepřevařuji ani ničím neproplachuju, plíseň se tam těžko může vytvořit, minimálně by potřebovala nižší teplotu. To co maj ostatní za plíseň je nejspíš usazený vodní kámen.

PříspěvekNapsal: stř bře 13, 2013 8:01 am 

Kachně píše:
Já taky nic nepřevařuji ani ničím neproplachuju, plíseň se tam těžko může vytvořit, minimálně by potřebovala nižší teplotu. To co maj ostatní za plíseň je nejspíš usazený vodní kámen.

Tak to si nejsem tak jistá, protože takhle mi odešel první irigátor - myslela jsem si, že stačí proplachovat horkou vodou. Za pár týdnů tam byla plíseň jak vyšitá - žádný vodní kámen (ten poznám \":)\" ). Tohle byly jasné tmavé fleky - no při bližším prozkoumání nebylo o čem pochybovat:(....Takže to propláchnutí něčím co plísni zabrání považuji za důležité \":wink:\" .

PříspěvekNapsal: stř bře 13, 2013 10:25 pm 

Tak destilku už potřebovat nebudu, půst jsem ukončil. Nějak se to tělu nelíbilo, měl jsem úbytek asi 1,4 kila denně(ale většina bude voda).

http://kachnatkomilda.blog.cz/

PříspěvekNapsal: pát bře 15, 2013 3:28 pm 

Kachně píše:
Tak destilku už potřebovat nebudu, půst jsem ukončil. Nějak se to tělu nelíbilo, měl jsem úbytek asi 1,4 kila denně(ale většina bude voda).

http://kachnatkomilda.blog.cz/

čoveče chválím, jako vydržet i pět dnů je úspěch. Proč se ale bojíš úbytku váhy, když máš 132 kilo?
Já jsem za sedmičku zhubnul z 90 kg na 82...

PříspěvekNapsal: pát bře 15, 2013 8:45 pm 

Vševěd píše:

čoveče chválím, jako vydržet i pět dnů je úspěch. Proč se ale bojíš úbytku váhy, když máš 132 kilo?
Já jsem za sedmičku zhubnul z 90 kg na 82...[/quote]
To se nelíbilo tělu, ne mně. Vydržel jsem až 9 dní. Teď zkusím pár třídenních vždy s jedním dnem přestávky.

PříspěvekNapsal: sob bře 16, 2013 4:37 pm 

A jak se to projevovalo? \":)\"

PříspěvekNapsal: ned bře 17, 2013 7:54 pm 

Vševěd píše:
A jak se to projevovalo? \":)\"

Velká otupělost, neschopnost duševní práce, velká rozlámanost a ospalost a přesto nespavost. A začne to vždy až tak 6-8mý den od začátku.
Teď začnu zase s nízkosacharidovou dietou a možná se k půstu vrátím na podzim.

PříspěvekNapsal: pát bře 22, 2013 2:02 pm 
Administrátor
Administrátor

zina píše:
Dobry den, rada by som zacala s jednodnovymi postami. Mojim dovodom je, ze mam pravdepodobne utlmenu boreliozu (postipanie kliestom asi pred 7 rokmi), ktora sa prejavila mensou zatvrdlinou na peceni. Dalej mam v zaludku utlmeny helicobacter. Problemy, ktore mam a vdaka ktorym som si vsimla, ze nie som ok - ruzovka na tvari a chronicky zapal dasien. O borelioze som netusila a nikdy nebola liecena. Mam mierne zvecsenu stitnu zlazu (informacie mam od liecitela a skutocne vsetko co mi povedal logicky do seba zapada a verim tomu). Poslednych 7 rokov som bola tehotna a kojila, takze to bol dasi zvyseny napor na energiu.
Ak sa chcem z tychto chorob vyliecit, vychadza mi post ako jedina moznost. (alebo pozna niekto ine?)
Chcem zacat s 1-dnovymi postami, ale ani tie nie su pre mna jednoduche. Staram sa cely den o dve male deti. Klud pri nich nemam. Jeden den o hlade sa da vydrzat, ked mame taky kludovejsi rezim, ale ak mam jest na druhy den hrst sparenej zeleniny, a potom celkovo velmi malo jedla, je to pre mna este tazsie ako ten prvy den, ked nejem nic. Som stale hladna a vycerpana. Myslite ze by som mala nejako pomalsie trenovat ten post? Povedzme nejest jeden den, ale dat si nieco lahsie uz v ten vecer, aby som druhy den zacala normalnejsie? Pripadne na zaciatku robit jedenkrat do tyzdna ovocny den? Pre mna bola ta navratovka mimoriadne neprijemna - rano busenie srdca (v strese som nebola), potom ta unava, podrazdenost... AJ pre jednodnovy post su take prisne pravidla pre navratovku alebo tam je to volnejsie? Ak by som sa aspon na obed mohla uz normalnejsie najest (zdravy vegetriansky obed), bolo by to ok. Stravujem sa inac zdravo, nejem cukor ani muku, meso obcas.Mojim problemom dlhe roky pocas toho kojenia bolo velmi caste jedenie, ale posledny polrok sa snazim jest pravidelne. Budem vam velmi vdacna za kazdu pomocnu radu, vazim si toho ako ochotne odpovedate na vsetky otazky.

Jednodenní půsty nepředstavují prakticky žádný problém a ani návratovka není nijak kritická, prakticky se člověk může normálně najíst, ale ne přejíst. Zastavení trávení trvá cca 3 dny a teprve pak se dá mluvit o půstu, čili zde jde spíše o dietu na vodě, ale živiny tělo pochopitelně normálně má. Většinu uvedených problému tím patrně odstraníte a možná bych doporučil i klystýry ve dnech půstu, to také odvede dost bordelu z těla.

PříspěvekNapsal: pát bře 22, 2013 2:17 pm 
Administrátor
Administrátor

misaxxx píše:
Časem i ve vaku, v záhybech, v hadičce atd se ve vodě začnou množit plísně i microby. je potřeba každý den převařovat vařící vodou všechno. I časem když si vezmeš sopuravičku do gruntu tak ti zůstane ve vodě pěkná usazenina. Voda která je více jak 24hodin stará má již v sobě spousty zárodků. Dělej ale jak uznáš za vhodné, je to tvé zdraví. Půst na minerální vodě natož balené, také není půst. Právě protože používáš mineralizované vody, musiš dost bojovat s hladem. Hýbe se ti žaludek. U destilky to je naprostá pohoda:-))). Užij si to:-))...každý procesy omylu musí projít sám.(respektive nemusel by...ale to je již jiný problém).

Já půst prodloužil na 24dnů a nyní jsem ve třetím dnu návratovky. Jenom napařené rajčata (jenom)...a jaká to je dobrota. Zjistil jsem, že není moc dobré kombinovat různé druhy (lahvová, kulatá). Slupka jde stáhnut z každých jinak za různou dobu. Testuji každých 15sekund jestli již je v prstech pohyblivá...Okamžitě jak to zjistím hned sundávám z napařováku a sloupnu. Čekat až rajče praskne to je myslím příliš pozdě- je to poznat i na energii kterou tělu dodá. Zatím mne stačí jedna hrst denně.

S tím množením bakterií máte sice pravdu, ale převařování není nutné, plast se dá vypláchnout kyselinou chlorovodíkovou, nebo Savem na studny a pak čistou vodou, to nerozchodí skoro žádná bakterie.

PříspěvekNapsal: stř bře 27, 2013 11:52 pm 

Dobrý den,
mohl byste mi prosím napsat návod, jak provést půst, abych se zbavila candidy? a) Kolik dní, b) mohu pít citronovou šťávu? c) co jíst po ukončení půstu, d) kolik toho sníst denně, aby člověk najel zpět?
Zkusila jsem alespoň 1 den, ale nevydržela jsem, hodně mě bolelo břicho.
děkuji

PříspěvekNapsal: sob bře 30, 2013 12:43 pm 

Uspesne mam za sebou svuj prvni pust 3-denni. Zadne komplikace behem pustu nebyly, snad prvni den takova malatnost a lehky tlak v hlave.
Kazdy den jsem chodil na prochazky a 2 a 3 den jsem pocitoval stavy euforie. Jsem zvykly chodit rychle neustale spechat, ale u pustu jsem chodil strasne pomalu, vychutnaval si chuzi, smal se na svet, zdravil i nezname lidi kolem kterych jsem prochazel, a u tech znamych lidi se zastavoval a mel chut si povidat.
Uplne jiny clovek jak kdybych ujizdel na nejakych drogach.
Kazdy den jsem provadel klystyr, pH moci bylo silne zakyselene, zkousel jsem pit vodu s citronem, ale s pH to nehlo, nepomahala ani soda, pH stale kolem hodnoty 5.

Na konci pustu si silne zlepsily klouby trpici psoriatickou artritidou. Mista na kloubech, ktera byla silne bolestiva pri dotyku, byla po pustu naprosto klidna. Je to pro me motivace, ze delsim pustem bych mohl lupenku poradne oslabit.

Problem jsem mel spise s navratovkou. Prvni jidlo bylo v 18h vecer pulka napareneho rajcete a mala mrkev, dalsi jidlo na druhy den v 10h jedno naparene rajce a mrkev, v 12h jsem zuzlal male oloupane jablko, v 18h naparena zelenina - rajce, brokolice a mrkev. Problem spocival v zacpanosti, citil jsem v sobe plno plynu, mel jsem nafouknute bricho. Castecne pomohlo po 48h od ukonceni pustu kefirove mleko, ktere uvolnilo plyny. Zacpanost trvala i dalsi dny. Takove pocity a stavy jsem nikdy nemel.

Moje otazky by tedy byly :
V prubehu pustu jak casto delat klystyry ???
V prubehu pustu jak bojovat se silnym prekyselenim ??? Chtel bych vyzkouset zivou vodu s pH 11.
V navratovce take provadet klystyry ???
Muzu pri navratovce uzivat laktobacily ???
Jak eliminovat silnou zacpu pri navratovce ???

Diky moc za rady.

P.S.: Problemy se silnou zacpou jsem mel i po Sance.

PříspěvekNapsal: sob bře 30, 2013 4:36 pm 

PepinoCZ píše:
P.S.: Problemy se silnou zacpou jsem mel i po Sance.

Je otazka jak definovat zacpu. Co jsi mel samozrejme nevim. Ale ja asi po sance taky nejakou dobu nejdu na velkou, protoze mam prazdna streva a ta se musi nejdriv postupne naplnit. Moje predstava je rekneme ze streva pojmou zbytky z meho 2 denniho jidla. Za normalnich okolnosti jsou streva plna a kdyz neco snim, prijde dalsi napln a neco musi ven. Kdyz streva vyplachnu, tak se musi nejdriv naplnit a az pak jdu na velkou. Takze az kdyz jsou tam opet zbytky po jidle za 2 dny, jsou streva opet plna a kdyz pribyde dalsi jidlo, uz to musi ven.
Snad chapes, co myslim. Priste budu sledovat, za jak dlouho po sance jdu...
No a po pustu s klystyrama to je asi trochu podobne. Navic pri navratovce jis min nez normalne.
Ja se tim moc nezabyvam, jen vim, ze po sance to chvili trva. A za zacpu to nepovazuju.

PříspěvekNapsal: sob bře 30, 2013 5:43 pm 

PepinoCZ: Já si také myslím, že je to spíš otázka naplněných střev než zácpy jako takové. Po každé "akci", kdy dojde k vyprázdnění střev mi běžně trvá 2 dny než jdu na velkou. Záleží pochopitelně i na tom, kolik toho sním, ale tím ty jsi po půstu docela limitovaný, takže o to menší rychlost plnění:)...

PříspěvekNapsal: sob bře 30, 2013 6:51 pm 

Pepino, jeste par poznamek. Napisu ti co bych delal ja, na zaklade zkusenosti svych a znamych a toho co jsem vycetl.

pH neresim nikdy, vychazim z toho, ze pri strave s vysokym obsahem ovoce a zeleniny se to resi samo. A ja jsem si vzdy lecil nejake konkretni zdravotni potize, napriklad skrabani v krku, kaslani, problem s dychanim a nezajimalo mne jak mi vychazi nejaka krivka na zaklade ktere mi chtela dr vnutit nesmyslnou lecbu kortikoidama. A nezajima me ani pH. Zajima me, jestli me prestane skrabat v krku a prestanu kaslat. A to mi vzdy pust o vode vyresil A co se delo s pH nevim. Navic kdyz vyjdu z Pavla Machy, pust.cz, tak bych urcite nedaval citronovou stavu ani sodu bicarbonu. Macha pise ze pust je destilka (pripadne co nejcistsi voda) plus NIC.

Klystyry. Jeden znamy ktery sam neji tretinu roku a uspesne pomaha lidem lecit se pusty s destilkou a klystyry, napriklad leukemii, doporucuje delat az 5 klystyru denne. Konkretne treba nekolik rano, druhy a pripadne 3. projde hloubeji, a totez vecer. Nebo i v poledne. Takze na realne podminky lze rict ze co nejvic. Obdobne se dela nekolik klystyru denne pri Gersonove metode lecby rakoviny a dalsich nemoci. Ale to je trochu jina story, protoze to jsou kavove klystyry urcene k ociste jater.

Prekyseleni. Ani ten znamy ani ja ani Pavel Macha s prekyselenim nebojujeme a funguje to. Navic mozna kdyz z tebe neco kysele odchazi, zustava telo vic zasadite. Ale tim jsem se nikdy nezabyval.

Klystyry v navratovce uz bych jako tolik dulezite nevidel, mozna 1x denne nebo jednou za dva dny, nevim.

Laktobacily pri navratovce asi nevadeji, ale ja je nepouzivam. Vychazim z nazoru Andrease Moritze, ktery odpovidal na dotaz jestli je nutne davat laktobacily po hydrokolonu. Psal ze se bakterie rozsireji samy do 36 hodin, predevsim diky tomu, ze jsou streva cista. A ze je na sireni tech bakterii nejak uzitecny slepy strevo, pokud ho jeste mas. Snad neco jako ze to je zasobarna tech "hodnejch" bakterii a ze diky tomu ze je na zacatku strev se bakterie se zbytky potravy dostanou tam kam maji.

PříspěvekNapsal: sob bře 30, 2013 9:32 pm 

Jsem si jeste vsimnul Reakce Jardy ve vlakne Sankhapraksalana, kde doporucuje vyzkouset jeste jednou Sanku + laktobacily.
Zacpa to musela byt urcite, neskutecny tlak v brise, ktery me nutil chodit curat co 20min.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]