Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 1:07 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 05, 2010 11:08 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Co tak pridat do kefiru trochu pomletych lanovych semienok, mohlo by to prospiet, alebo by to mohlo zhorsit travenie?

To určitě bude dobré na defekaci, běžně se to dává do jogurtu a funguje to dobře.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 06, 2010 2:36 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte bře 02, 2010 8:27 am
Příspěvky: 277
TIBETSKÁ HOUBA
Množí se mi doma mejliky s nebeskou chválou na tibetskou houbu. Občas mne ale polívá zklamání.
Houbička je velice šikovná-opravdu ano, ale trvale je schopna uzdravovat jak se zde v mnoha přízpěvcích píše v souladu s jinými stravovacími návyky, než jsou zlozvyky staročeské kuchyně.
Ovšem spousta lidí toto pojala jako že se nacpe vepřovým, svíčkovou, vošťouchy a vůbec vším a pak tu mastnotu zapije kefírem vyrobeným ze škatulovaného kravského mléka v kombinaci s pivem.
Pak si krknou, prdnou a za hodinku je jim zle, někdy i dříve. Mě pak píší, že jsem podvodník a houba jim vůbec nepomáhá, naopak škodí.
Bohužel takovýmto stylem padá špatné světlo na všechny příznivce zdravé výživy a mne to mrzí.
Nenechte se prosím odradit od zdravého životního stylu a ,,jeďte" si svou kolej ke zdraví.
Nedbejte názorů druhých, pokud jste přesvědčeni sami o sobě a chcete si své zdraví trvale vylepčit.

_________________
Příroda je mocná čarodějka.


Naposledy upravil Veverka dne sob bře 06, 2010 9:31 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 06, 2010 8:45 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Nie, ze by mi cisty kefir nechutil, ale tak nejak som si zvykol uz na ovocnu a zeleninovu chut ku kazdemu jedlu, tak ma napadlo, ako ho vylepsit. Taka pomarancova stava by mu mohla pridat prichut a snad ani nenarusi privelmi travenie. Ake ovocie by sa donho hodilo, aby co najmenej narusilo travenie (pripadaju mi vhodne citrusove plody). Este ma napadla taka kombinacia, ze kefir+ovocie+namlete lanove semienka. Ta vlaknina by mohla v crevach rovno sluzit tym laktobacilom z kefiru ako prebiotikum.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 06, 2010 9:04 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Xion píše:
Nie, ze by mi cisty kefir nechutil, ale tak nejak som si zvykol uz na ovocnu a zeleninovu chut ku kazdemu jedlu, tak ma napadlo, ako ho vylepsit. Taka pomarancova stava by mu mohla pridat prichut a snad ani nenarusi privelmi travenie. Ake ovocie by sa donho hodilo, aby co najmenej narusilo travenie (pripadaju mi vhodne citrusove plody). Este ma napadla taka kombinacia, ze kefir+ovocie+namlete lanove semienka. Ta vlaknina by mohla v crevach rovno sluzit tym laktobacilom z kefiru ako prebiotikum.

Ono si to treba asi len odskúšať. Niekomu to problém môže robiť, inému nie. Ako sa hovorí, že ani ovocie netreba zapíjať veľkým množstvom vody napr. čerešne a slivky, že sa z toho človek pototo. Vôkoľ mňa to skúsili asi všetci a vraj sa riadne pokadili. Nedalo mi to nevyskúšať. Vyliezol som na čerešňu a asi po hodine konzumácie som to zapil pol litrom vody. Smiali sa mi, že nech sa zdržujem blízko záchodu, ale žiadné záchodové ródeo sa nekonalo. Raz som dokonca skúšal zavárané slivky zapiť nápojom 0,25 litra mlieka+0,25 litra mineralky. Tiež pohoda.
Zrejmä záleží kto je na čo citlivý.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 06, 2010 9:14 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
mohy píše:
Ono si to treba asi len odskúšať. Niekomu to problém môže robiť, inému nie. Ako sa hovorí, že ani ovocie netreba zapíjať veľkým množstvom vody napr. čerešne a slivky, že sa z toho človek pototo. Vôkoľ mňa to skúsili asi všetci a vraj sa riadne pokadili. Nedalo mi to nevyskúšať. Vyliezol som na čerešňu a asi po hodine konzumácie som to zapil pol litrom vody. Smiali sa mi, že nech sa zdržujem blízko záchodu, ale žiadné záchodové ródeo sa nekonalo. Raz som dokonca skúšal zavárané slivky zapiť nápojom 0,25 litra mlieka+0,25 litra mineralky. Tiež pohoda.
Zrejmä záleží kto je na čo citlivý.

Zapíjat ovocie vodou?!?
To pekne "zkvásne".....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 06, 2010 11:03 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Veverka píše:
TIBETSKÁ HOUBA
Množí se mi doma mejliky s nebeskou chválou na tibetskou houbu. Občas mne ale polívá zklamání.
Houbička je velice šikovná-opravdu ano, ale trvale je schopna uzdravovat jak se zde v mnoha přízpěvcích píše v souladu s jinými stravovacími návyky, než jsou zlozvyky staročeské kuchyně.
Ovšem spousta lidí toto pojala jako že se nacpe vepřovým, svíčkovou, vošťouchy a vůbec vším a pak tu mastnotu zapije kefírem vyrobeným ze škatulovaného kravského mléka v kombinaci s pivem.
Pak si krknou, prdnou a za hodinku je jim zle, někdy i dříve. Mě pak píší, že jsem podvodník a houba jim vůbec nepomáhá, naopak škodí.
Bohužel takovýmto stylem padá špatné světlo na všechny příznivce zdravé výživy a mne to mrzí.
Nenechte se prosím odradit od zdravého životního stylu a ,,jeďte" si svou kolej ke zdraví.
Nedbejte názorů druhých, pokud jste přesvědčeni sami o sobě a chcete si své zdraví trvale vylepčit.

To máte dobré postřehy celkem srovnatelné se zkušenostmi, které mám já. Je to obyčejný kretenizmus a je relativně snadno léčitelný. Z mozku kdekterého blba ho vytáhne hlína těsně po tom, co ho do ní zakopou a je to opravdu spolehlivé.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 06, 2010 11:09 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Nie, ze by mi cisty kefir nechutil, ale tak nejak som si zvykol uz na ovocnu a zeleninovu chut ku kazdemu jedlu, tak ma napadlo, ako ho vylepsit. Taka pomarancova stava by mu mohla pridat prichut a snad ani nenarusi privelmi travenie. Ake ovocie by sa donho hodilo, aby co najmenej narusilo travenie (pripadaju mi vhodne citrusove plody). Este ma napadla taka kombinacia, ze kefir+ovocie+namlete lanove semienka. Ta vlaknina by mohla v crevach rovno sluzit tym laktobacilom z kefiru ako prebiotikum.

Já si dávám skoro každý den k snídani do ovoce sirnou patlanici a někdy to i zapiji kefírem. Je to sice zvláštní kombinace, ale celkem žádné potíže s trávením to nevyvolává.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 08, 2010 2:03 pm 
Offline

Registrován: pát říj 23, 2009 12:34 pm
Příspěvky: 104
Nevíte někdo kolik dní max. vydrží kozí nepasterizované mléko v lednici? Dělám kefír z čerstvě nadojeného nepasterizovaného (chovatel mi kladl na srdce ať ho radši pasterizuju na 72st) kozího mléka a teď odebírám zásobu mléka tak na tři dny a mléko "kefíruju" postupně, mléko se mi zdá i ten třetí den v lednici chuťově stejně dobré, nechci ho zbytečně zamrazovat.
Dětem víc chutná hustější kefír, funguje na zvýšení hustoty kozího kefíru delší dozrávání v lednici?


Naposledy upravil gonzales01 dne pon bře 08, 2010 5:01 pm, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 08, 2010 2:54 pm 
Offline

Registrován: pon bře 08, 2010 2:47 pm
Příspěvky: 74
Dobrý den, jsem tu nová a koukám, že všichni chválíte kozí mlíčko. Tady ale bohužel čerstvé nikde neseženu. Leda v megaobchodech a to už asi nebude idál pro zdraví.
V podstatě se tu ani kravské nesežene čerstvé. Jen všechno v krabicích a dlouhotrvanlivé. \":(\"
Musím se podívat , kam bych si pro něj mohla zajet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 08, 2010 3:24 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte bře 02, 2010 8:27 am
Příspěvky: 277
gonzales01 píše:
Nevíte někdo kolik dní max. vydrží kozí nepasterizované mléko v lednici? Dělám kefír z čerstvě nadojeného nepasterizovaného (chovatel mi kladl na srdce ať ho radši kefíruju alespoň na 72st) kozího mléka a teď odebírám zásobu mléka tak na tři dny a mléko "kefíruju" postupně, mléko se mi zdá i ten třetí den v lednici chuťově stejně dobré, nechci ho zbytečně zamrazovat.
Dětem víc chutná hustější kefír, funguje na zvýšení hustoty kozího kefíru delší dozrávání v lednici?

Jak je mlíčko čerstvé a z dobrého zdroje, vydrží mi klidně týden / déle jen jako kefírek a úmyslně schovaný jako ,,tvaroh" / déle tedy u nás nee. Mizí docela rychle. Máme ho všici rádi i vychlazené. Je nás tu celkem dost a koziček pořád málo. \":D\"

_________________
Příroda je mocná čarodějka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 08, 2010 3:27 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte bře 02, 2010 8:27 am
Příspěvky: 277
Emidlo píše:
Dobrý den, jsem tu nová a koukám, že všichni chválíte kozí mlíčko. Tady ale bohužel čerstvé nikde neseženu. Leda v megaobchodech a to už asi nebude idál pro zdraví.
V podstatě se tu ani kravské nesežene čerstvé. Jen všechno v krabicích a dlouhotrvanlivé. \":(\"
Musím se podívat , kam bych si pro něj mohla zajet.

To škatulované s dlouhou trvanlivostí opravdu nejni ideál. Zkuste zalovit po netu, kde poblíž Vás kozenky chovají a domluvit se i na větším jednorázovém odběru. Kvalitní mléko vydrží vychlazené dost dlouho. Ale to čerstvě nadojené ??????? Hmmmmmmmm to je ňamka.

_________________
Příroda je mocná čarodějka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 08, 2010 5:07 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Tak som vyskusal kefir ochutit.
1. s pomarancovou stavou - vyyborneee
ale zlaty klinec:
2. hroznova stava s cerveneho hrozna - mnaaaam. to som vyskusal az v troch kombinaciach - (kefir:stava) - 3:1, 1:1, a 1:3. Ako chutovo najlepsia sa mi zdala 1:3, teda 3x viac stavy, ako kefiru. Avsak, travit sa to asi nebude prave najlepsie, i prislo mi na pol hodinku trochu tazko. Na travenie bude asi najlepsie, ked sa ten kefir len velmi jemne stavou prichuti, ist na koncentraciu 1:1 a vyssie sa mi zda nevhodne. (ked je stava skoro cista, lepsie by ju bolo vypit cistu, ako donej pridat trochu kefiru, ktory narusi travenie a vela toho neprida, kedze je ho malo)

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 08, 2010 5:50 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
Xion píše:
Tak som vyskusal kefir ochutit.
1. s pomarancovou stavou - vyyborneee
ale zlaty klinec:
2. hroznova stava s cerveneho hrozna - mnaaaam. to som vyskusal az v troch kombinaciach - (kefir:stava) - 3:1, 1:1, a 1:3. Ako chutovo najlepsia sa mi zdala 1:3, teda 3x viac stavy, ako kefiru. Avsak, travit sa to asi nebude prave najlepsie, i prislo mi na pol hodinku trochu tazko. Na travenie bude asi najlepsie, ked sa ten kefir len velmi jemne stavou prichuti, ist na koncentraciu 1:1 a vyssie sa mi zda nevhodne. (ked je stava skoro cista, lepsie by ju bolo vypit cistu, ako donej pridat trochu kefiru, ktory narusi travenie a vela toho neprida, kedze je ho malo)

Jarda tu niekde povyše píše, že kefír pije medzi jedlami. Prečo takú dobrotu ako je kefír vylepšovať a miešať? Kefír a čerstvé šťavy pijeme oddelene z rôznych dôvodov, o ktorých sa tu popísalo dosť. Ja by som do kefíru pridala nanajvýš pomleté semeno ľanu, aby neoxidovalo. Skúsila som, je to bašta, skoro ako kyselkavé orechové mliečko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 08, 2010 5:56 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
gonzales01 píše:
Nevíte někdo kolik dní max. vydrží kozí nepasterizované mléko v lednici? Dělám kefír z čerstvě nadojeného nepasterizovaného (chovatel mi kladl na srdce ať ho radši pasterizuju na 72st) kozího mléka a teď odebírám zásobu mléka tak na tři dny a mléko "kefíruju" postupně, mléko se mi zdá i ten třetí den v lednici chuťově stejně dobré, nechci ho zbytečně zamrazovat.
Dětem víc chutná hustější kefír, funguje na zvýšení hustoty kozího kefíru delší dozrávání v lednici?

Neskúšala som koľko vydrží kozie mliečko v ľadničke, ja ho hneď ako ho doveziem, dám kefírovať. Ak chceš mať hustý kefír, nechaj ho 2-3 dni v ľadničke a potom vylož cca na 5-6 hodín na linku do tepla. Bude hustý a výborný.
Tie dni v ľadničke musíš vyskúšať, závisí to od toho koľko kefíriek máš. Keď je ich namnožených viac, spravia kefír skôr, keď menej doba v ľadničke sa predĺži na tak dlho, až začne mať jemne kyselkavú chuť. Ale nikdy nedosiahneš väčšiu hustotu kefíru, ako je kozie mlieko schopné dosiahnuť tým, že by si ho nechal spraviť iba v ľadničke. Nebude hustejší keď necháš kefírky dlhšie pracovať, iba kyslejší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 08, 2010 7:53 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Sybilla píše:
Jarda tu niekde povyše píše, že kefír pije medzi jedlami. Prečo takú dobrotu ako je kefír vylepšovať a miešať? Kefír a čerstvé šťavy pijeme oddelene z rôznych dôvodov, o ktorých sa tu popísalo dosť. Ja by som do kefíru pridala nanajvýš pomleté semeno ľanu, aby neoxidovalo. Skúsila som, je to bašta, skoro ako kyselkavé orechové mliečko.

Mozno si raz otvorim mliecny bar, tak musim poznat chutovo dobre kombinacie. \":-)\"

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 24 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz