Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 5:09 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: čtv pro 31, 2015 7:28 pm 

Dobrý den mohu po2-3 denním půstu provést Sankhapraksalanu. Děkuji Pavel

PříspěvekNapsal: ned led 03, 2016 11:47 pm 

Ahoj,

jsem tu nový a v první řadě chci poděkovat za příspěvky všem! Díky nim jsem mohl většinu vyzkoušených věcí uvést v praxi a nemusel tápat a experimentovat u zásadních věcí.

Momentálně končím sedmý den svého půstu na destilce a můj dotaz zní, jak moc jsou či nejsou vhodné sauny v průběhu půstu? To samé se týká asi i horké vany se solí a pod. Rád u všeho maximalizuji účinek a tak mi to přišlo jako vhodné doplnění. Uvádím, že se považuji za odolného sportovce a sauny navštěvuji pravidelně kvůli regeneraci.

Další dotaz bych směřoval k procesům v těle v průběhu půstů. Po kolika dnech tělo začne spalovat tuky? Jak moc spalujeme svaly a v jakém stádiu půstu především? Je pravda, že špatné buňky a v těle nežádoucí věci jdou na řadu první?

Je možné, že jsem nepostřehl první acid. krizi? Je to můj třetí půst, ale první delší než 6 dnů. Absolutně bez obtíží a bez hladu vč. prvního dne. Úbytek na váze zhruba 0,9kg každý den (okolo 80kg výchozí hmotnost). Až teď z šestého na sedmý den se mi váhá v podstatě nehla, což mi přijde divné. Je to možné přechodem na endogenní výživu?

K jakému dni bych neměl půst ukončit vzhledem k významu dění v těle? Nemám určenou konkrétní délku, ale 14 dní je strop. Ovšem nerad bych ukončil své snažení třeba 10. den, když třeba okolo 12 dne probíhá něco zásadního na co má smysl počkat.

A jak je to s parazity? Po jaké době je půst likviduje? A je to tak vůbec?

Poslední dotaz k návratovce podle PM. Začátek je jasný, napařená zelenina. Druhý den syrová. 3-4 den chci zapojit neagresivní ovoce. Vždy po hrsti při hladu. Otázka je co po sedmém dni návratovky když pojedu řekněme 14 denní? Stále jen ovozel? Co takhle třeba zapojit kozí bio kefír pro nahození mikroflóry v žaludku a další vhodné věci? Co doporučujete prosím?

Předem moc děkuji za reakce zkušených půstařu!

PříspěvekNapsal: pon led 04, 2016 12:07 pm 

evolution píše:
Ahoj, jsem tu nový a v první řadě chci poděkovat za příspěvky všem! Díky nim jsem mohl většinu vyzkoušených věcí uvést v praxi a nemusel tápat a experimentovat u zásadních věcí.
Momentálně končím sedmý den svého půstu na destilce a můj dotaz zní, jak moc jsou či nejsou vhodné sauny v průběhu půstu? To samé se týká asi i horké vany se solí a pod. Rád u všeho maximalizuji účinek a tak mi to přišlo jako vhodné doplnění. Uvádím, že se považuji za odolného sportovce a sauny navštěvuji pravidelně kvůli regeneraci. Další dotaz bych směřoval k procesům v těle v průběhu půstů. Po kolika dnech tělo začne spalovat tuky? Jak moc spalujeme svaly a v jakém stádiu půstu především? Je pravda, že špatné buňky a v těle nežádoucí věci jdou na řadu první? Je možné, že jsem nepostřehl první acid. krizi? Je to můj třetí půst, ale první delší než 6 dnů. Absolutně bez obtíží a bez hladu vč. prvního dne. Úbytek na váze zhruba 0,9kg každý den (okolo 80kg výchozí hmotnost). Až teď z šestého na sedmý den se mi váhá v podstatě nehla, což mi přijde divné. Je to možné přechodem na endogenní výživu? K jakému dni bych neměl půst ukončit vzhledem k významu dění v těle? Nemám určenou konkrétní délku, ale 14 dní je strop. Ovšem nerad bych ukončil své snažení třeba 10. den, když třeba okolo 12 dne probíhá něco zásadního na co má smysl počkat. A jak je to s parazity? Po jaké době je půst likviduje? A je to tak vůbec? Poslední dotaz k návratovce podle PM. Začátek je jasný, napařená zelenina. Druhý den syrová. 3-4 den chci zapojit neagresivní ovoce. Vždy po hrsti při hladu. Otázka je co po sedmém dni návratovky když pojedu řekněme 14 denní? Stále jen ovozel? Co takhle třeba zapojit kozí bio kefír pro nahození mikroflóry v žaludku a další vhodné věci? Co doporučujete prosím? Předem moc děkuji za reakce zkušených půstařu!

ahoj, vítej,
dám je pár slovíček, protože zkušený půstař nejsem - zatím jsem se nedostal přes týden, takže vím, že tahle Tvoje sedmička je pěkný výkon.
K sauně dám jen názor - vím, že kamarádi, kteří půstují dva tři týdny, saunu klidně dávají. K tomu se dočteš i v knize Partykové. Ta vana s alkalizující směsí taky nevadí, o tom zas z ulozto stáhni "Pryč s kyselostí" od Tepperweina. Žes nepostřehl krizi možné je, nejsi sám \":)\" Na konec půstu Ti nikdo neodpoví - je to individuální a naslouchej svému tělu! Je jedno, zda dáš 7 nebo 11 či 17 dní. Tělo Ti poví (pocity a/nebo čtení z jazyka). Pokud už se Ti nehýbe váha, přecházíš na pránu \":)\" což závidím, to bych taky bral. Parazity půstem moc nepořešíš, oni jsou až příliš odolní, stáhnou se a počkají, až zas bude přísun potravy. Návratovka je stejně individuální, někdo ji načíná zeleninou, někdo šťávama, další ovocem. Jídlo v pozdější návratovce (jak zmiňuješ třeba kozí kefír) už je asi dáno i tím, jak se kdo stravuje; třeba já vitarián bych dal kysaný zelí, protože kefírem se zahleňovat nechci, když jsem se právě čistil půstem (vím, že kozí kefír by byl jen malé zlo, ale i tak...). Takže v mém případě ano, stále jen ovozel. Ostatně mléčné výrobky a třeba oříšky v návratovce celkem nebrat, píše tuším Partyková.

K půstům nakoukni k Pavlovi Máchů na web http://www.pust.cz - áhh sorry, vlastně ho v dotazu zmiňuješ, takže jeho web znáš, to je moc fajn.
No a stáhni si Partykovou, už jsem ji zmínil.

PříspěvekNapsal: pon led 04, 2016 1:16 pm 

Když jsem měl povolení od svého vyššího já, tak jsem vydržel držet půst 7 dnů sem nejedl a nepil..
Půst řídí vaše vyšší já, pokud se třeba nemůžete dostat přes týden, tak to je jednoduché, 6 dnů máte od svého vyššího já povolení držet půst a 7 den vás naprogramuje že se na půst vyprdnete..

PříspěvekNapsal: úte led 05, 2016 12:10 am 

roztomily.medvidek píše:
Když jsem měl povolení od svého vyššího já, tak jsem vydržel držet půst 7 dnů sem nejedl a nepil..
Půst řídí vaše vyšší já, pokud se třeba nemůžete dostat přes týden, tak to je jednoduché, 6 dnů máte od svého vyššího já povolení držet půst a 7 den vás naprogramuje že se na půst vyprdnete..

Už len ty si "nám" tu chýbal............... Najjednoduchšie je všetko zvaliť na "vyššie ja"...... \":lol:\" ......spomínaš to v každom príspevku. Odporúčam ti sa spamätať... \"8)\"

PříspěvekNapsal: stř led 06, 2016 3:20 pm 

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda půst funguje na Sklivcové zákalky.
Našel jsem o tom tohle téma, tak nevím...

Kód:
http://www.pust.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=132

Mnohokrát děkuji. \":)\"

PříspěvekNapsal: pát led 08, 2016 9:32 pm 

Dezonero : Pokiaľ dobre pamätám, mal si 35 dňovú hladovku.......... Niečo nové ? Zdá sa ti, že si omladol ? Vraj trvá niekoľko mesiacov (až rok), kedy sa výraznejšie (brať relatívne) niečo také prejaví. Už ten rok prešiel...

PříspěvekNapsal: ned led 10, 2016 12:54 pm 

Jojo, měl jsem 40 dní.
No těsně po tom půstu jsem se cítil líp a tak nějak se to zas horší, ale to je logický, zrovna zdravě nežiju. \":)\"
Každopádně se cítím líp ve všech ohledech, než před tím půstem. Zuby mě už nebolí, dokonce mám pocit že i záda se zlepšila. Nevim, těžko se to porovnává, ale s těma zubama to vim určitě, to mě bolely hodně často.

Ale na tvojí otázku, nemám pocit, že by se to časem ještě zlepšilo, než nějak první měsíc po tom půstu. \":)\"

Jediné co je horší jsou právě ty zákalky, ty se mi objevily rok po půstu, takže nemám strach že by to bylo tím půstem, že by sklivec vyschnul nebo měl nedostatek minerálů, jak někde píšou. Naopak sjem teď ještě někde četl jeden článek, kde radí Davidův půst o zelenině a braní křemíku na podporu sklivce. S tím křemíkem jsem našel víc rad. Proto jsem se ptal, jestli má někdo zkušenosti že by ten půst opravdu pomohl, zatím to byly jen teorie a že "někdo někde povídal". Ohledně toho půstu, ten křemík údajně funguje. \":)\"

PříspěvekNapsal: čtv led 14, 2016 3:13 pm 

Dezonero : Pôst sám o sebe teda (a ani som si to nemyslel) nebude mať obrovskú moc bez toho, aby sa človek nevenoval svojmu zdraviu komplexne (napr. raz za 1-2 mesiace shankapraksalana - a aj to pri vhodnom stravovaní sa), primerane cvičil na koordináciu, svalovú dynamiku, statické svaly, určitú vytrvalosť (čiastočne), jogínske asány, mlganie oleja (slnečnicový, kokosový), derivačný kúpeľ, kúpeľ klasický soľný (aspoň raz týždenne, tučným skôr suché sauny), kvalitne spať, neorgazmovať príliš často, atď.....

PříspěvekNapsal: čtv led 14, 2016 11:04 pm 

SemTamTuPrídem píše:
neorgazmovať príliš často, atď.....

Co s tím furt máš? ... nějak nechápu, čemu to škodí?

Naposledy upravil martina72 dne pát led 15, 2016 9:56 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pát led 15, 2016 12:27 am 

No to si piš, že to má smysl i bez toho co píšeš. To je jak říct, že když nebudu dělat vše, tak radši nedělat nic. \":)\"
Vyčistí to skoro celé tělo, a je pravda, že se zase zanese, ale furt lepší, než aby se zanášelo navíc k tomu jak zanesené je, nebo se zanášelo odznova.
Je to stejné jako přibrat 10 kilo ke stávající nadváze, a nebo 10 kilo k normálnímu stavu. \":)\"

PříspěvekNapsal: sob led 16, 2016 5:22 pm 
Administrátor
Administrátor

pavell píše:
Dobrý den mohu po2-3 denním půstu provést Sankhapraksalanu. Děkuji Pavel

Tak asi by to šlo, ale střeva mohou být citlivá, já osobně to jako ideální postup nevidím. Raději bych tělo po půstu trochu srovnal a pak určitě není problém. Navíc logiku by to mělo spíše obráceně, vyčistit střeva a pak půst.

PříspěvekNapsal: sob led 16, 2016 6:08 pm 
Administrátor
Administrátor

Dezonero píše:
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda půst funguje na Sklivcové zákalky.
Našel jsem o tom tohle téma, tak nevím...

Kód:
http://www.pust.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=132

Mnohokrát děkuji. \":)\"

Tak půst by měl fungovat na všechno, je to přeci základní a nejúčinnější způsob léčby kterým jsme vybaveni od stvořitele. Jiná věc je délka a opakování půstů k dosažení určitého efektu, to se může hodně lišit.

PříspěvekNapsal: pon led 18, 2016 8:40 pm 

martina72 píše:
Co s tím furt máš? ... nějak nechápu, čemu to škodí?

Vieš koľko musí telo vyslať tých "všeobecných enzýmov" (ktoré sa pretvárajú na tráviace, keď človek konzumuje tepelne upravenú potravu) na to, aby vytvorili ejakulát ? Okrem iného je v ňom kopu zinku, bielkoviny, atď...... A genetické informácie, ktoré sú schopné vytvoriť (s vajíčkom ženy) dieťa podobné otcovi (aspoň z časti), atď, vlastnosti, preddispozície, atď........... A ty si stále myslíš, že časté orgazmovanie (a ejakulovanie) mužovi nijak neškodí ? Prekvapuješ ma...

PříspěvekNapsal: pon led 18, 2016 8:43 pm 

Dezonero píše:
No to si piš, že to má smysl i bez toho co píšeš. To je jak říct, že když nebudu dělat vše, tak radši nedělat nic. \":)\"
Vyčistí to skoro celé tělo, a je pravda, že se zase zanese, ale furt lepší, než aby se zanášelo navíc k tomu jak zanesené je, nebo se zanášelo odznova.
Je to stejné jako přibrat 10 kilo ke stávající nadváze, a nebo 10 kilo k normálnímu stavu. \":)\"

Možné je aj to, že telo má svoju "stopku", určitý bod, kedy sa už viac nezanáša, a odpad doň privádzaný sa proste v tele neusadí, lebo nemá kde. Nevravím, že ty si sa k tej stopke dostal, samozrejme že nie (to by si musel žiť vyslovene nezdravo a mať vyšší vek než máš), ale to čo píšeš mi pripomína moju izbu......... Je tu bordel, krásne to upracem, aby tu bol za necelý týždeň bordel znova...... A to nie je dobré... \":D\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]