evolution píše:
Ahoj, jsem tu nový a v první řadě chci poděkovat za příspěvky všem! Díky nim jsem mohl většinu vyzkoušených věcí uvést v praxi a nemusel tápat a experimentovat u zásadních věcí.
Momentálně končím sedmý den svého půstu na destilce a můj dotaz zní, jak moc jsou či nejsou vhodné sauny v průběhu půstu? To samé se týká asi i horké vany se solí a pod. Rád u všeho maximalizuji účinek a tak mi to přišlo jako vhodné doplnění. Uvádím, že se považuji za odolného sportovce a sauny navštěvuji pravidelně kvůli regeneraci. Další dotaz bych směřoval k procesům v těle v průběhu půstů. Po kolika dnech tělo začne spalovat tuky? Jak moc spalujeme svaly a v jakém stádiu půstu především? Je pravda, že špatné buňky a v těle nežádoucí věci jdou na řadu první? Je možné, že jsem nepostřehl první acid. krizi? Je to můj třetí půst, ale první delší než 6 dnů. Absolutně bez obtíží a bez hladu vč. prvního dne. Úbytek na váze zhruba 0,9kg každý den (okolo 80kg výchozí hmotnost). Až teď z šestého na sedmý den se mi váhá v podstatě nehla, což mi přijde divné. Je to možné přechodem na endogenní výživu? K jakému dni bych neměl půst ukončit vzhledem k významu dění v těle? Nemám určenou konkrétní délku, ale 14 dní je strop. Ovšem nerad bych ukončil své snažení třeba 10. den, když třeba okolo 12 dne probíhá něco zásadního na co má smysl počkat. A jak je to s parazity? Po jaké době je půst likviduje? A je to tak vůbec? Poslední dotaz k návratovce podle PM. Začátek je jasný, napařená zelenina. Druhý den syrová. 3-4 den chci zapojit neagresivní ovoce. Vždy po hrsti při hladu. Otázka je co po sedmém dni návratovky když pojedu řekněme 14 denní? Stále jen ovozel? Co takhle třeba zapojit kozí bio kefír pro nahození mikroflóry v žaludku a další vhodné věci? Co doporučujete prosím? Předem moc děkuji za reakce zkušených půstařu!
ahoj, vítej,
dám je pár slovíček, protože zkušený půstař nejsem - zatím jsem se nedostal přes týden, takže vím, že tahle Tvoje sedmička je pěkný výkon.
K sauně dám jen názor - vím, že kamarádi, kteří půstují dva tři týdny, saunu klidně dávají. K tomu se dočteš i v
knize Partykové. Ta vana s alkalizující směsí taky nevadí, o tom zas z ulozto stáhni "Pryč s kyselostí" od Tepperweina. Žes nepostřehl krizi možné je, nejsi sám
Na konec půstu Ti nikdo neodpoví - je to individuální a naslouchej svému tělu! Je jedno, zda dáš 7 nebo 11 či 17 dní. Tělo Ti poví (pocity a/nebo čtení z jazyka). Pokud už se Ti nehýbe váha, přecházíš na pránu
což závidím, to bych taky bral. Parazity půstem moc nepořešíš, oni jsou až příliš odolní, stáhnou se a počkají, až zas bude přísun potravy. Návratovka je stejně individuální, někdo ji načíná zeleninou, někdo šťávama, další ovocem. Jídlo v pozdější návratovce (jak zmiňuješ třeba kozí kefír) už je asi dáno i tím, jak se kdo stravuje; třeba já vitarián bych dal kysaný zelí, protože kefírem se zahleňovat nechci, když jsem se právě čistil půstem (vím, že kozí kefír by byl jen malé zlo, ale i tak...). Takže v mém případě ano, stále jen ovozel. Ostatně mléčné výrobky a třeba oříšky v návratovce celkem nebrat, píše tuším Partyková.
K půstům nakoukni k Pavlovi Máchů na web
http://www.pust.cz - áhh sorry, vlastně ho v dotazu zmiňuješ, takže jeho web znáš, to je moc fajn.
No a
stáhni si Partykovou, už jsem ji zmínil.