Zdravím,
tak i já jsem se rozhodl si připustit, že mám pěkně rozjetou Candidu - povlak na jazyku, problémy s trávením, pozitivní test, častá únava atd. Aby toho nebylo málo, tak jsem HCL deficitní.
Rozhodl jsem se vyhlásit kvaisnce válku. Dnešním dnem jsem zahájil protikvainkovou dietu. Vím, že doporučuje převážně stravu založenou na zelenině a ovoci, bohužel jako 5-6x týdně sportující jedinec volím bílkoviny a tuky (tréninky jsou dost náročné, nejedná se o nějaké procházky či lehké výběhy do parku). Ovšem snažím se vždy vybírat rozumně, to znamená, že když maso tak rybu a z volného chovu (losos, treska), když vejce, tak domáci, a pokud mléčný výrobek, tak domácí kefír z nepasterizovaného kravského mléka.
Z jídelníčku jsem odstranil zdroje sacharidů: brambory, batáty, rýže atd. Zařadil jsem opět kysané zelí, zázvor (čerstvý i sušený), kurkumu, skořici, zmiňovaný domácí kefír, čaj lapacho a yerba maté, kokosový olej (ten jsem používal i doposud), cibuly, česnek a pór. A samozřejmě i další zeleninu jako brokolice, okurka atd.
Přesto bych se chtěl optat na pár otázek:
1) Chápu dobře, že priorita je obnovit HCL v žaludku, doplňovat probiotika, držet dietu a tím candidu vyhladovět a porazit?
2) Zakoupil jsem Betain HCL 648mg s Pepsinem. Začal jsem na dávkování - 1 tableta denně s jídlem, neucítil jsem žádné pálení žáhy, tak jsem ponechal jednu tabletu další 3 dny. Čtvrtý den jsem dal 2 tablety před prvním jídlem, opět bez pálení žáhy, proto jsem ponechal 2 tablety denně, další 4 dny. Po 4 dnech jsem dal 3 tablety před prvním jídlem a opět nic. Proto jsem cca 14 dní dával 3x1 tabletu před jídlem (konzumoval jsem v tu dobu 3 jídla denně, takže jedna tableta na jídlo). Včera už mi to nedalo, tak jsem zkusil 4 tablety naráz spolu se snídaní (domácí vejce), opět žádné pálení. Dneska jsem proto zkusil přidat další tabletu a dal tedy 5 tablet (3240mg Betainu) se snídaní (opět vejce), a nedostavilo se ani pálení žáhy, ani nevolnost. Mám takto stále pokračovat dokud se nedostanu na dávku, při které mi tělo oznámí, že už je tablet moc?
Na českých inter. strankách píší, že se nemá překročit dávka 3 tablet, ovšem na zahraničních píší, že člověk má pořád a neustále zvyšovat, dokud se nedostaví pálení žáhy či nevolnost. Protože pokud tak neudělá, tak plýtvá čas i peníze.
3) Před a po obědě a večeři žvýkám syrový zázvor (štávu spolknu, tu pevnou část vyplivnu), protože jsem se zde dočetl, že se jedná o přírodní stimulant HCL. Je nějaké množství, které by člověk neměl překročit? Nedělá mi problém sníst 10g zázvoru najednou.
4) Mohu přidat do domácího kefíru např. strouhaný kokos, skořici, či rozmixovaná chia semínka? Nebo kefír doporučuje pít naprosto samotný (to znamená i bez skořice)?
Vím, že HCL obnovuje hlavně duševní pohoda a vyvarovat se stresu, snažím si věci tak nebrat a jak se lidově říká, ze všeho se neposr...
Děkuji.
precti si tady neco o vajickach.
.....Dle Roberta Morse, autora bestselleru „Zázračná detoxikace“, jsou vajíčka kyselinotvorné potraviny, které způsobují ve tkáních záněty, oslabují buňky a znemožňují jim transportovat živiny skrze celulární membránu, což nakonec vede k jejich hromadnému odumírání.
Vejce lze považovat za „tekuté maso“. V našem dlouhém zažívacím traktu proto podléhají hlinobnému procesu ještě rychlejí než maso. Mají ze všech poživatin největší podíl hnilobných bakterií (150-220 milionů v 1 gramu), množících se závratnou rychlostí. …Při trávení vajec, stejně jako při trávení masa, vznikají škodlivé toxické látky.