Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 10:02 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát dub 29, 2016 12:44 pm 
Offline

Registrován: sob kvě 24, 2014 3:10 pm
Příspěvky: 5
[quote="Jony":ir2jkirq]Zdravím,

tak i já jsem se rozhodl si připustit, že mám pěkně rozjetou Candidu - povlak na jazyku, problémy s trávením, pozitivní test, častá únava atd. Aby toho nebylo málo, tak jsem HCL deficitní.
Rozhodl jsem se vyhlásit kvaisnce válku. Dnešním dnem jsem zahájil protikvainkovou dietu. Vím, že doporučuje převážně stravu založenou na zelenině a ovoci, bohužel jako 5-6x týdně sportující jedinec volím bílkoviny a tuky (tréninky jsou dost náročné, nejedná se o nějaké procházky či lehké výběhy do parku). Ovšem snažím se vždy vybírat rozumně, to znamená, že když maso tak rybu a z volného chovu (losos, treska), když vejce, tak domáci, a pokud mléčný výrobek, tak domácí kefír z nepasterizovaného kravského mléka.
Z jídelníčku jsem odstranil zdroje sacharidů: brambory, batáty, rýže atd. Zařadil jsem opět kysané zelí, zázvor (čerstvý i sušený), kurkumu, skořici, zmiňovaný domácí kefír, čaj lapacho a yerba maté, kokosový olej (ten jsem používal i doposud), cibuly, česnek a pór. A samozřejmě i další zeleninu jako brokolice, okurka atd.
Přesto bych se chtěl optat na pár otázek:
1) Chápu dobře, že priorita je obnovit HCL v žaludku, doplňovat probiotika, držet dietu a tím candidu vyhladovět a porazit?
2) Zakoupil jsem Betain HCL 648mg s Pepsinem. Začal jsem na dávkování - 1 tableta denně s jídlem, neucítil jsem žádné pálení žáhy, tak jsem ponechal jednu tabletu další 3 dny. Čtvrtý den jsem dal 2 tablety před prvním jídlem, opět bez pálení žáhy, proto jsem ponechal 2 tablety denně, další 4 dny. Po 4 dnech jsem dal 3 tablety před prvním jídlem a opět nic. Proto jsem cca 14 dní dával 3x1 tabletu před jídlem (konzumoval jsem v tu dobu 3 jídla denně, takže jedna tableta na jídlo). Včera už mi to nedalo, tak jsem zkusil 4 tablety naráz spolu se snídaní (domácí vejce), opět žádné pálení. Dneska jsem proto zkusil přidat další tabletu a dal tedy 5 tablet (3240mg Betainu) se snídaní (opět vejce), a nedostavilo se ani pálení žáhy, ani nevolnost. Mám takto stále pokračovat dokud se nedostanu na dávku, při které mi tělo oznámí, že už je tablet moc?
Na českých inter. strankách píší, že se nemá překročit dávka 3 tablet, ovšem na zahraničních píší, že člověk má pořád a neustále zvyšovat, dokud se nedostaví pálení žáhy či nevolnost. Protože pokud tak neudělá, tak plýtvá čas i peníze.
3) Před a po obědě a večeři žvýkám syrový zázvor (štávu spolknu, tu pevnou část vyplivnu), protože jsem se zde dočetl, že se jedná o přírodní stimulant HCL. Je nějaké množství, které by člověk neměl překročit? Nedělá mi problém sníst 10g zázvoru najednou.
4) Mohu přidat do domácího kefíru např. strouhaný kokos, skořici, či rozmixovaná chia semínka? Nebo kefír doporučuje pít naprosto samotný (to znamená i bez skořice)?

Vím, že HCL obnovuje hlavně duševní pohoda a vyvarovat se stresu, snažím si věci tak nebrat a jak se lidově říká, ze všeho se neposr... \":)\"

Děkuji.[/quote:ir2jkirq]
Zdravím,

tohle by Vám mohlo pomoct.

http://scdlifestyle.com/2013/10/4-commo ... -mistakes/
http://scdlifestyle.com/2012/03/how-to- ... mach-acid/

http://www.modernherbalist.com/betaine.html



Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
text-decoration:none\">játra, žlučník. Cituji: "Další význam žaludeční kyseliny je v tom, že v žaludku vytvoří směs s potravou, která se odborně nazývá chymus. Tato směs putuje do oblasti dvanácterníku, kde svou kyselostí podněcuje produkci enz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2016 11:33 am 
Offline

Registrován: ned dub 24, 2016 1:05 am
Příspěvky: 2
Kdyby se tu našel někdo kdo by odpověděl na můj příspěvěk co jsem psal o kousek výše, byl bych moc vděčný, děkuji. \":|\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2016 4:35 pm 
Offline

Registrován: sob kvě 24, 2014 3:10 pm
Příspěvky: 5
Onlywatcher píše:
Kdyby se tu našel někdo kdo by odpověděl na můj příspěvěk co jsem psal o kousek výše, byl bych moc vděčný, děkuji. \":|\"

Zdravím,

pokud potřebuješ osobně poradit od Jardy telefon i časy konzultací najdeš na hlavní straně webu, pod fotkou Konzultace-kontakty.

Jinak je zde vše dostatečně popsáno, ať už v totmto vlákně a fóru vůbec.

zkus mrknout na vlákna HCl a její vliv na trávení, ale jestli trávíš tuky tak asi problém s dostatkem HCl nemáš,přeci jenom tam začínají veškeré problémy,
také odkyselení organismu, nepíšeš jaké máš Ph,
vlákno minerály,vitamíny suplementy. Hořčík - Chlorid hořečnatý.
Jaké testy si dělal apd. Takové příznaky mohou být velké spektrum příčin. Vše se vším souvisí. Candida je až následek a ne příčina.

Používej tlačítko "Hledat", dle příznaků, výsledků testů a otázek, které jistě máš tu můžeš najít dost odpovědí. Je to citlivéna interpunkci,ale ne každý ji tu používá a také se tu mluví slovensky.
R.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte kvě 03, 2016 8:11 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Jony píše:
Zdravím,

tak i já jsem se rozhodl si připustit, že mám pěkně rozjetou Candidu - povlak na jazyku, problémy s trávením, pozitivní test, častá únava atd. Aby toho nebylo málo, tak jsem HCL deficitní.
Rozhodl jsem se vyhlásit kvaisnce válku. Dnešním dnem jsem zahájil protikvainkovou dietu. Vím, že doporučuje převážně stravu založenou na zelenině a ovoci, bohužel jako 5-6x týdně sportující jedinec volím bílkoviny a tuky (tréninky jsou dost náročné, nejedná se o nějaké procházky či lehké výběhy do parku). Ovšem snažím se vždy vybírat rozumně, to znamená, že když maso tak rybu a z volného chovu (losos, treska), když vejce, tak domáci, a pokud mléčný výrobek, tak domácí kefír z nepasterizovaného kravského mléka.
Z jídelníčku jsem odstranil zdroje sacharidů: brambory, batáty, rýže atd. Zařadil jsem opět kysané zelí, zázvor (čerstvý i sušený), kurkumu, skořici, zmiňovaný domácí kefír, čaj lapacho a yerba maté, kokosový olej (ten jsem používal i doposud), cibuly, česnek a pór. A samozřejmě i další zeleninu jako brokolice, okurka atd.
Přesto bych se chtěl optat na pár otázek:
1) Chápu dobře, že priorita je obnovit HCL v žaludku, doplňovat probiotika, držet dietu a tím candidu vyhladovět a porazit?
2) Zakoupil jsem Betain HCL 648mg s Pepsinem. Začal jsem na dávkování - 1 tableta denně s jídlem, neucítil jsem žádné pálení žáhy, tak jsem ponechal jednu tabletu další 3 dny. Čtvrtý den jsem dal 2 tablety před prvním jídlem, opět bez pálení žáhy, proto jsem ponechal 2 tablety denně, další 4 dny. Po 4 dnech jsem dal 3 tablety před prvním jídlem a opět nic. Proto jsem cca 14 dní dával 3x1 tabletu před jídlem (konzumoval jsem v tu dobu 3 jídla denně, takže jedna tableta na jídlo). Včera už mi to nedalo, tak jsem zkusil 4 tablety naráz spolu se snídaní (domácí vejce), opět žádné pálení. Dneska jsem proto zkusil přidat další tabletu a dal tedy 5 tablet (3240mg Betainu) se snídaní (opět vejce), a nedostavilo se ani pálení žáhy, ani nevolnost. Mám takto stále pokračovat dokud se nedostanu na dávku, při které mi tělo oznámí, že už je tablet moc?
Na českých inter. strankách píší, že se nemá překročit dávka 3 tablet, ovšem na zahraničních píší, že člověk má pořád a neustále zvyšovat, dokud se nedostaví pálení žáhy či nevolnost. Protože pokud tak neudělá, tak plýtvá čas i peníze.
3) Před a po obědě a večeři žvýkám syrový zázvor (štávu spolknu, tu pevnou část vyplivnu), protože jsem se zde dočetl, že se jedná o přírodní stimulant HCL. Je nějaké množství, které by člověk neměl překročit? Nedělá mi problém sníst 10g zázvoru najednou.
4) Mohu přidat do domácího kefíru např. strouhaný kokos, skořici, či rozmixovaná chia semínka? Nebo kefír doporučuje pít naprosto samotný (to znamená i bez skořice)?

Vím, že HCL obnovuje hlavně duševní pohoda a vyvarovat se stresu, snažím si věci tak nebrat a jak se lidově říká, ze všeho se neposr... \":)\"

Děkuji.

Ahoj Jony,
precti si tady neco o vajickach. \":mrgreen:\"
Vejce: škodí, nebo prospívá?
http://ekoista.cz/vejce-skodi-nebo-prospiva/

.....Dle Roberta Morse, autora bestselleru „Zázračná detoxikace“, jsou vajíčka kyselinotvorné potraviny, které způsobují ve tkáních záněty, oslabují buňky a znemožňují jim transportovat živiny skrze celulární membránu, což nakonec vede k jejich hromadnému odumírání.
Vejce lze považovat za „tekuté maso“. V našem dlouhém zažívacím traktu proto podléhají hlinobnému procesu ještě rychlejí než maso. Mají ze všech poživatin největší podíl hnilobných bakterií (150-220 milionů v 1 gramu), množících se závratnou rychlostí. …Při trávení vajec, stejně jako při trávení masa, vznikají škodlivé toxické látky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte kvě 03, 2016 9:06 pm 
Offline

Registrován: pát led 29, 2016 11:42 am
Příspěvky: 297
miram píše:
Ahoj Jony,
precti si tady neco o vajickach. \":mrgreen:\"
Vejce: škodí, nebo prospívá?
http://ekoista.cz/vejce-skodi-nebo-prospiva/

.....Dle Roberta Morse, autora bestselleru „Zázračná detoxikace“, jsou vajíčka kyselinotvorné potraviny, které způsobují ve tkáních záněty, oslabují buňky a znemožňují jim transportovat živiny skrze celulární membránu, což nakonec vede k jejich hromadnému odumírání.
Vejce lze považovat za „tekuté maso“. V našem dlouhém zažívacím traktu proto podléhají hlinobnému procesu ještě rychlejí než maso. Mají ze všech poživatin největší podíl hnilobných bakterií (150-220 milionů v 1 gramu), množících se závratnou rychlostí. …Při trávení vajec, stejně jako při trávení masa, vznikají škodlivé toxické látky.

V tom článku se píše například "obyčejný špenát obsahuje 49 % proteinů, zatímco bio vejce pouhých 14 %", což je donebevolající blbost a podle mě to vypovídá o celkové informační hodnotě tohoto s prominutím blábolu \":lol:\" Oni to patrně berou podle hmotnosti jednotlivých makronutrientů s vynecháním vody - špenát má asi 95 % vody a celých 2,9 gramu proteinu na 100 gramů \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte kvě 03, 2016 10:18 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Gamina píše:
V tom článku se píše například "obyčejný špenát obsahuje 49 % proteinů, zatímco bio vejce pouhých 14 %", což je donebevolající blbost a podle mě to vypovídá o celkové informační hodnotě tohoto s prominutím blábolu \":lol:\" Oni to patrně berou podle hmotnosti jednotlivých makronutrientů s vynecháním vody - špenát má asi 95 % vody a celých 2,9 gramu proteinu na 100 gramů \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"

Gamina, ten konec clanku jsem si ja ani neprecetla. Me tam zaujalo to, ze jsou vajicka kyselinotvorna a tezce stravitelna. Ja jsem si totiz dneska vsimla, ze behem hodinky moje pH spadlo ze 7,0 na 5,0! ...po 2 vajickach, uvarenych na mekko. Priznavam se, ze jsem to docetla cele az tedka, az kdyz jsi na to upozornila. Je to moje chyba, omlouvam se!
Ale ten konec clanku (o tech silenych proteinech), to zrejme poonzil nejaky cesky pisalek, vzdyt my v USA nemame zadne tlacenky ani majky. \":lol:\"
Objednam si tu knihu od Roberta Morse a uvidim, o cem vsem se v jeho knize pise. \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte kvě 03, 2016 10:43 pm 
Offline

Registrován: stř bře 07, 2012 9:59 pm
Příspěvky: 127
Bydliště: Olomouc
Myslím že domácí vajíčka jsou jedna z nejzdravějších potravin, určitě jsou kyselinotvorná, ale třeba s avokádem nebo kysanym zelím se to neutralizuje.Když jsme tady v tématu candida, tak co potom vám zbývá k jídlu, banány?

_________________
Suffering should be creative, should give birth to something good and lovely


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte kvě 03, 2016 11:05 pm 
Offline

Registrován: pát led 29, 2016 11:42 am
Příspěvky: 297
miram píše:
Gamina, ten konec clanku jsem si ja ani neprecetla. Me tam zaujalo to, ze jsou vajicka kyselinotvorna a tezce stravitelna. Ja jsem si totiz dneska vsimla, ze behem hodinky moje pH spadlo ze 7,0 na 5,0! ...po 2 vajickach, uvarenych na mekko. Priznavam se, ze jsem to docetla cele az tedka, az kdyz jsi na to upozornila. Je to moje chyba, omlouvam se!
Ale ten konec clanku (o tech silenych proteinech), to zrejme poonzil nejaky cesky pisalek, vzdyt my v USA nemame zadne tlacenky ani majky. \":lol:\"
Objednam si tu knihu od Roberta Morse a uvidim, o cem vsem se v jeho knize pise. \":D\"

Podle mě hodně záleží na konkrétním trávení jednotlivých lidí. Vždycky najdeš spoustu lidiček, pro které bude kterákoliv potravina velmi škodlivá. Ale vajíčka (hlavně žloutky) jsou pro spoustu (možná většinu) lidí super věc. Záleží samozřejmě na kvalitě vajec, na stavu HCl v žaludku, celkovém zdravotním stavu atd. Například se podobně jako maso a tuky moc nedoporučují při rakovině (aspoň jsem to vyčetla v knize Dr. Campbell-McBride. Je to kvůli vysokému obsahu živin, které může nádor využít ke svému růstu).

Článek byl ale psán superdemagogickým způsobem, vůbec bych to nebrala vážně a u té knihy bych si vygooglila negativní recenze \":lol:\" Lidé v nich často poukazují na nevhodně vedené výzkumy, které byly v knihách použity - což je něco, co se mi většinou moc nechce hledat \":D\" Výzkumy se špatnou metodologií jsou mimochodem extrémně běžné.


stejski píše:
Myslím že domácí vajíčka jsou jedna z nejzdravějších potravin, určitě jsou kyselinotvorná, ale třeba s avokádem nebo kysanym zelím se to neutralizuje.Když jsme tady v tématu candida, tak co potom vám zbývá k jídlu, banány?

Pokud někdo sleduje kyselinotvornost a zásadotvornost potravin (což já nedělám), tak mi tenhle přístup přijde jako nejrozumnější - prostě to stačí poskládat tak, aby se to neutralizovalo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv kvě 05, 2016 5:09 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 20, 2014 6:57 pm
Příspěvky: 43
Všude se dozvídám že úhrně můžou kvasinky a paraziti v těle jedince vážit i několik kilogramů. Je tedy normální, že během protikvasinkové diety zhubnu několik kilo i přesto, že podle cronometru příjmám o 500kcal denně více než vydám?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kvasinky?
PříspěvekNapsal: sob kvě 07, 2016 8:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
romaneta píše:
dobry den, pane jardo,
potrebovala bych poradit, uz nevim, co dal...
nekolik let mam problemy s pleti, bolestive bolaky se mi delaji i v dekoltu a na ramenou. moje stravovani bylo vzdy katastrofa, minimum zeleniny, spis skoro zadna a po sladkem jsem se mohla utlouct. pred nekolika mesici jsem zacala trpet nechutenstvim, nemohla jsem do sebe nic dostat, zaludek me tizil jako balvan, casto se mi tezko dychalo jako by mi nekdo sedel na prsou, trpela jsem depresivnimi stavy, zhubla jsem behem asi 10 dni 5 kg a vaha sla postupne dolu az na 49 kg. dosla jsem si k lekari, podstoupila jsem ultrazvuk bricha, odbery krve, ster z konecniku a vysledek byl v poradku. proto jsem zacala patrat po internetu a narazila na problematiku homocysteinu. sla jsem na odber a zjistena hodnota homocysteinu me vydesila, 11μmol/l. podle tabulky od MUDr. Erbena jsem nasadila vitaminy B, kys. listovou, horcik, zinek a lecitin. zmenila jsem stravu, zpocatku jen zelenina a ovoce, pozdeji maso, ale cukru, lepku a mleku jsem se dal snazila vyhybat, ale obcas jsem to porusila. chut k jidlu se vratila, tiha na prsou odeznela, celkove jsem se zacala citit lepe, psychika se srovnala, vaha sla pomalu nahoru. po dvou mesicich jsem sla na kontrolni odber kvuli stavu homocysteinu a hladina klesla na 5,45μmol/l, coz je krasny vysledek. ale stav pleti se nijak nezlepsil. po prostudovani techto stranek jsem dosla k zaveru, ze mam premnozene kvasinky, mela jsem pozitivni plivaci test, bily povlak na jazyku, problemy s pleti...zaradila jsem citrovital, lapacho, vilkakoru, caj bancha, probiotika, lichorerisnici, zeleny jil...pred par tydny me zacala desne svedit hlava a zacaly se mi delat ve velkem mnozstvi neuveritelne bolaky ve vlasech, sla jsem s tim na kozni, pani doktorka mi na to dala postupne imakort, ktery nezabral, pak fucidin a nakonec triamcinolon a vypadalo to, ze to pomohlo. ale objevilo se neco jineho, otok horniho patra, spatne jsem artikulovala, trvalo to par dnu, ale odeznelo to, rikala jsem si, ze jsem si sliznici podrazdila nejakym jidlem a dost me bolela osmicka, tak snad to bylo tim. po 2 tydnech se objevilo neco podobneho, ale o dost horsi, mela jsem vpodstate nateklou celou sliznici v ustech, jazyk i pod jazykem, dolni ret a hodne to bolelo, za par dnu se mi vytvorily masivne afty. s tim se mi zase vratil ten problem ve vlasech. vcera jsem se trosku zapomnela u rozinek a snedla jsem jich docela hodne, po chvili jsem citila zase natekly ret a jazyk. muze to souviset s kvasinkou?

dekuju moc za odpoved

Tak souviset to s ní může i když takto se to poznat nedá, to bych musel znát mnohem více detailů. Spíše si myslím, že nějak provokujete zánět v těle, asi bych vyzkoušel protizánětlivě působící potraviny, hlavně kolagen a glycin, aby se mohla tkáň dobře regenerovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kvasinky?
PříspěvekNapsal: sob kvě 07, 2016 8:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
romaneta píše:
je mozne, ze bych byla alergicka na lichorerisnici? denne jsem brala 3x lzicku pomlete asi 3 tydny a vse v pohode. pak jsem mela problemy s otoky a aftami (viz. predchozi prispevek). ustni sliznice byla tak podrazdena, ze jsem lichorerisnici vysadila, protoze lehce pali. po odezneni jsem si vzala lzicku a za 2 hodiny mi zase zacal brnet jazyk, palit sliznice a opuchat ret. to jsem si ale jeste s tou lichorerisnici nespojila a zase jsem ji nebrala, uklidnilo se t a ted kdyz jsem opet zkusila lichorerisnici, tak to melo stejny prubeh.
ted mam jazyk hodne ryhovany a mapovity. prosim, poradte...

Lichořeřišnice sama většinou alergie nevyvolává, ale tělo může takto reagovat na likvidaci nějakých kvasinek nebo plísní, to možné pochopitelně je.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 07, 2016 8:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Petr.ova píše:
Zdravim,
mám už asi 10let problém, zpočátku jsem nemohl přijímat cukr protože jsem měl po tom záatě a nejasné myšlení /to je i nyní akorát o dost horší/, postupem času se to zhoršovalo začalo mě bolet v boku v místě žlučníku, při hladovce taky ve střední čáře žaludek/dvanáctník.. Po asi 4letech letech pokusů se přidala intolerance na pečivo, průjem a pocity nevolnosti a taky pěnění v žaludku, hodně se mi po pečivu brká horem i spodem.. Taky když sním brambory nebo rýži, tak mám trochu průjem a hleny ve stolici, navíc mě bolí žlučník po tom zase.. Takže v podstatě teď jim jen vařenou zeleninu, ale jen brokolici,celer,květák,kapustičky a cuketu. Na kedlub třeba syrový mám už taky alergii, zvedne mi to hodně cukr a mám ve svalech pocit nervozity jakoby lechtání to je asi poslední 2-3roky /dočet jsem se že to je při borelioze něco takového/, to samé o jakémkoliv ovoci nebo mrkvi či pereželi /po ovoci se mi ještě točí i hlava, taky po luštěninách, mám jakoby takovou kocovinu/. Jim taky maso, ryby a vepřové, to mi problém taky nedělá. Syrovou zeleninu na kterou ještě nemám alergii je okurek, celer a řekvička. občas ještě rajče ale to jen když mám před sebou hodně fyzické aktivity. Po řekvi nebo okurce mám občas takový vlčí hlad, pomůže mi maso nebo taky ještě snesu kvalitní jogurt nebo acidofilní mléko. Ale třeba už po tvarohu zase cítím žlučník..a sýry taky vůbec nemůžu, protože by mi žlučník asi vyletěl z břicha/. Po ovoci se ty kdysi zlepšilo vždycky ale teď už ho vůbec nemůžu. Vážím asi 70kg a stále se na nich držím v poslední 1-2roky, tabletky žádné nejím ani nechci, protože v tom nevidím spásu, jen zakrývání problémů..Snad občas zobnu jen B1 nebo hořčík /třeba 1x za 7-14dní/. Když se léčí jen tělo tak se problém jen odsouvá, tako to vidím.. Jenže stravou a hladem se vyléčit za těch 10 let nedokážu, dostal jsem se do určitých extrémů vždycky přes léto kdy jsem třeba zhubnul na 50kg /asi 4x/, ale nikdy mě při tom nepřestal bolet žlučník, prostě jsem nedokázal najít vhodný stravovací režim, při kterém bych se cítil dobře. Vždycky tam byly muka hypoglykémie a nedostatku energie, nebo žlučník zlobil a nízký tlak. /na to že mě žlučník bolí po škrobu jsem přicházel celkem dlouho/. Teď mě už žlučník nepobolívá jenže musím jíst častěji než 3xden, pokud vynechám jogurty, mám hypoglykémii. Fakt nevim co mám se sebou dělat..může mi někdo prosím poradit? Rád bych se už z toho konečně vylízal.
Díky Petr, 14.9.1981 krevní skupina 0

Tak z toho co píšete se dá usuzovat na více problémů, hlavní jsou podle všeho oslabené nadledvinky a pak neschopnost štěpit složité sacharidy. Patrně by dost pomohlo docela hodně solit a vyzkoušet stravu SCD, GAPS, nebo paleo, kde se složité sacharidy cíleně vynechávají. Určitě bude lepší pokud mě zavoláte a doladíme některé věci což je dopisováním opravdu na dlouho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob kvě 07, 2016 8:30 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Sc3r0 píše:
Tak po telefoní konzultaci jste mi objasnil ty tuky a proteiny, ale k sacharidum jste mi řekl podle cronometeru "to je v pohodě", ale i přes to bych se rád zeptal kolik by těch sacharidu denně mělo být max. a v čem by měli být rozloženy... Dale jste v rozhovoru uvedl dva proteiny, které jsem tam měl vysoké s tím, že ty jsou zrovna prozánětlivé, mohl by jste mi zdělit prosím ještě jednou jejich název, nějak se mi to v tom množství informací vytratilo a upozornil jste mne že naopak glycinu mám málo a ten je zrovna protizánětlivý, jak velkou dávku bych měl asi denně dodávat (to se mi taky trošku vytratilo) něco ze stravy a zbytek z kolagenu od vás.Díky

Tak já nenosím v hlavě co s kým probírám, mluvím s obrovským množstvím lidí, ale obecně sacharidy dle snášenlivosti buď složité, nebo pouze jednoduché a denní maximum klidně i půl kila a více, když je bude tělo schopno spálit. Zde si také dovolím odhadnout, patrně šlo o tryptofan a methionin, ty se vyskytují v hodně běžných potravinách, hlavně v libovém mase. Glycinu se běžně dává 10-15 g denně a jako maximum bych viděl cca 20 g, nicméně je zde riziko přemethylování, to pak naskočí úzkosti a je nutno dávku snížit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob kvě 07, 2016 8:35 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Onlywatcher píše:
Dobrý den, velice mě zaujalo tohle téma, protože už si opravdu neívím rady.
Zejména pan Jarda zaslouží poklonu, za aktivitu a přístup ke čtenářům, teď mě opravdu mrzí, že mě na tohle forum muselo zavést komplikace na zdraví.

Byl bych moc vděčný za jakékoliv informace, co by mi mohli pomoci. Mám silné podezření na Candidu. Napíšu tedy něco o mě.

Je mi 24. let
Od malička jsem obeznější ( nejspíš inzulínová rezistence, tloustu hlavně ze sacharidů ve stravě.) Vlasy od 10 let začali šedivět pomaličku a kolem 20 let už mi dost přořídlo temeno hlavy + více šedin.
Trápí mě nárazové bolesti hlavy, bílý až zažloutlý jazyk, vypadá odporně uplně u kořene jazyku jsou snad i nějaké hnisavé hrudky. Doktor říkal, že je to normální. Taky jsem si nechal dát před pár lety hromadu antibiotik. Trpěl jsem na zaněty uší a angíny, tři balení antibiotik ročně bylo na denním pořádku.

Stolice je strašná, vždy po vykonání potřeby to ze mě leze půl hodiny, lepí se to a pak mě ještě celou dobu svědí otvor. Takže pokud jsem doma tak vždy po velké do sprchy abych mohl fungovat. Defakto mě dost trápí i nadýmání a není to nic přijemného pro čuch, řekl bych až hnisavá vůně.

Dva týdny dozadu jsem začal držet ketozu, defakto co jedu na ketonech tak funguji lépe, ale pořád to není ono. Sacharidy samozřejmě nemám vůbec žadné, pokud nepočítám ty ze zeleniny a masa. Sacharidy z ořechů si hlídám a také si měřím ketozu, většinou mám kolem 1.5. Akné defakto zmizelo, což je super a nadýmání není tak hrozný jak bejvalo.

Dopľnky beru Kyselinu kaprylovou 3x 365mg, selen, jod, vit C, B-komplex.

Snažím se jíst i hodně česneku a cibule + kysané zelí. Bohužel mi přijde, že mě ten zadek svědí ještě víc, může to být tím, že se ta kandida vylučuje z těla, popřípadě kde dělam chybu ?

Pokud by pro vás Pane Jardo, bylo pohdlnější volat, budu rád když mi pošlete přes SZ vaše telefoní číslo a rád se na vás obrátím. Přeji hezký den všem a hlavně těm co se vypořádavají s touhle mrchou. \":)\"

Tak něco jste podle všeho vymlátil, ale ve střevech patrně chybí správná mikroflóra, tedy možná vyzkoušet psyllium a probiotika, třeba z místních Bio-kult, nebo ze zahraničí s označením HSO. Telefon na mě je na hlavních stránkách pod mojí fotografií v kontaktech, tak klldně zavolejte a doladíme vše potřebné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob kvě 07, 2016 8:42 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Jony píše:
Zdravím,

tak i já jsem se rozhodl si připustit, že mám pěkně rozjetou Candidu - povlak na jazyku, problémy s trávením, pozitivní test, častá únava atd. Aby toho nebylo málo, tak jsem HCL deficitní.
Rozhodl jsem se vyhlásit kvaisnce válku. Dnešním dnem jsem zahájil protikvainkovou dietu. Vím, že doporučuje převážně stravu založenou na zelenině a ovoci, bohužel jako 5-6x týdně sportující jedinec volím bílkoviny a tuky (tréninky jsou dost náročné, nejedná se o nějaké procházky či lehké výběhy do parku). Ovšem snažím se vždy vybírat rozumně, to znamená, že když maso tak rybu a z volného chovu (losos, treska), když vejce, tak domáci, a pokud mléčný výrobek, tak domácí kefír z nepasterizovaného kravského mléka.
Z jídelníčku jsem odstranil zdroje sacharidů: brambory, batáty, rýže atd. Zařadil jsem opět kysané zelí, zázvor (čerstvý i sušený), kurkumu, skořici, zmiňovaný domácí kefír, čaj lapacho a yerba maté, kokosový olej (ten jsem používal i doposud), cibuly, česnek a pór. A samozřejmě i další zeleninu jako brokolice, okurka atd.
Přesto bych se chtěl optat na pár otázek:
1) Chápu dobře, že priorita je obnovit HCL v žaludku, doplňovat probiotika, držet dietu a tím candidu vyhladovět a porazit?
2) Zakoupil jsem Betain HCL 648mg s Pepsinem. Začal jsem na dávkování - 1 tableta denně s jídlem, neucítil jsem žádné pálení žáhy, tak jsem ponechal jednu tabletu další 3 dny. Čtvrtý den jsem dal 2 tablety před prvním jídlem, opět bez pálení žáhy, proto jsem ponechal 2 tablety denně, další 4 dny. Po 4 dnech jsem dal 3 tablety před prvním jídlem a opět nic. Proto jsem cca 14 dní dával 3x1 tabletu před jídlem (konzumoval jsem v tu dobu 3 jídla denně, takže jedna tableta na jídlo). Včera už mi to nedalo, tak jsem zkusil 4 tablety naráz spolu se snídaní (domácí vejce), opět žádné pálení. Dneska jsem proto zkusil přidat další tabletu a dal tedy 5 tablet (3240mg Betainu) se snídaní (opět vejce), a nedostavilo se ani pálení žáhy, ani nevolnost. Mám takto stále pokračovat dokud se nedostanu na dávku, při které mi tělo oznámí, že už je tablet moc?
Na českých inter. strankách píší, že se nemá překročit dávka 3 tablet, ovšem na zahraničních píší, že člověk má pořád a neustále zvyšovat, dokud se nedostaví pálení žáhy či nevolnost. Protože pokud tak neudělá, tak plýtvá čas i peníze.
3) Před a po obědě a večeři žvýkám syrový zázvor (štávu spolknu, tu pevnou část vyplivnu), protože jsem se zde dočetl, že se jedná o přírodní stimulant HCL. Je nějaké množství, které by člověk neměl překročit? Nedělá mi problém sníst 10g zázvoru najednou.
4) Mohu přidat do domácího kefíru např. strouhaný kokos, skořici, či rozmixovaná chia semínka? Nebo kefír doporučuje pít naprosto samotný (to znamená i bez skořice)?

Vím, že HCL obnovuje hlavně duševní pohoda a vyvarovat se stresu, snažím si věci tak nebrat a jak se lidově říká, ze všeho se neposr... \":)\"

Děkuji.

1)Ano, je to použitelný postup.
2)Jako vhodnější vidím informace zahraniční, mnohdy je potřeba opravdu velká dávka.
3)To asi neděláte dobře, obecně se doporučuje kousek jako cca článek palce u ruky, na váhu to vidím tak cca 5 g a dlouhodobě bych větší dávky nebral, může škodit ledvinám.
4)Skořice a kokos patrně nevadí, ale raději bych ho dával samotný.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz