Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 12:38 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned srp 21, 2016 8:43 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
martynus píše:
Dobrý den, vyčetl jsem tento recept.

"Směs Dr. Budwigové:

1-2 hrnky cottage cheese, tvarohu, kefíru, jogurtu
2-5 polévkových lžic lněného oleje (panenský, za studena lisovaný)
1-3 polévkové lžíce čerstvě rozemletých lněných semínek (meleme jen krátce a do 10 minut se musí zpracovat)
Dostatek vody, aby to bylo jemné a špetku kajenského pepře (volitelné: troška česneku, červeného pepře, šampaňského vína)

Doporučovaný poměr je jeden díl oleje na tři díly sýra. V případě, že použijete jogurt nebo kefír, bude potřeba zvětšit jeho množství až na trojnásobek (poměr pak bude až 1 :9). Pro dosažení krémovější směsi je možné přidávat i mléko.

Při léčení je vhodné začít první týden či 10 dnů s poměrem 1:1, a pak další týden nebo 10dnů 1:2 a po stejné době dávku ustálit na 1:3. V případě kefíru a jogurtu 1:3, 1:6 a dávku ustálit na 1:9. Od počátku užívání směsi buďte přiměřeně na sluníčku, ne nutně na přímém, ale spíš pod stromem. "

Ve Vegan. variantě se používá "kokosový kefír", chtěl bych se zeptat, zda se dá nahradit kefír nějakým sojovým jogurtem, buď od Sojade, nebo Alpro?
Nebo jak směs vyrobit ve Vegan provedení?
Také jaký by měl být v případě vegan verze přesný poměr surovin?
Záleží aby pak člověk byl na sluníčku, to je pro mě trochu nesplnitelné, dělám dost a na vzduchu jsem málo \":-(\"?

Díky.

Netuším proč tak tvrdošíjně trváte na veganské variantě tohoto špičkového léčebného prostředku, ale obávám se že to nikdy nebude ono. Někde jsem zde popisoval možnosti z cibulovitých rostlin, ořechů a luštěnin i když neodhadnu jaké výsledky lze očekávat. Chutné se to sice udělat dá, ale zda to stále ještě funguje toť otázka. Podstatné je navázání omega 3 mastných kyselin na síru a tím navodit stav kdy se tuk dobře rozpouští ve vodě, což je jinak problém. Vůbec se dá tvrdit že síra má v organizmu mnoho podstatných funkcí, ale přehánět by se to s ní také asi nemělo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned srp 21, 2016 8:50 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
[quote="brandebura":38hzlljy]Dobrý den,

někde jsem vyčetla že na slabší

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 01, 2016 10:45 am 
Offline

Registrován: pát čer 17, 2016 1:22 pm
Příspěvky: 10
Zdravím. Prozkoumat do detailu celé vlákno by bylo časově náročné, něco jsem však prohlédla, a proto se chci ujistit, zda-li to chápu dobře.

1) Není v mých finančních možnostech dělat velké objednávky, nebo kupovat kozí tvaroh ze zdravé výživy. Proto je možné použít i obyčejný kravský ze supermarketu, napadá mě jihočeský tučný od Madety?
2) To samé se lněným olejem. V naší prodejně zdr. výživy prodávají tento, uchovávají jej v chladničce. http://www.vitamina.cz/files/products/n ... y_olej.jpg Zdá se mi proto, že by byl vhodnější než ty, které jsou vystaveny na obyčejné polici. Má s ním někdo kladnou zkušenost?
3) Je nutné použít mixér? Ten tedy mám, ale napadá mě, jestli by bylo stejně účinné směs tvarohu a lněného oleje opravdu pečlivě rozmíchat lžicí, a přidat semínko.
4) Jestli použiji zlaté nebo hnědé lněné semínko, je prakticky jedno?
5) Sirná patlanina by neměla vadit ani při candidě, a neměla by zahleňovat.. ?

Děkuji. \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 01, 2016 11:04 am 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
Coreopsis píše:
Zdravím. Prozkoumat do detailu celé vlákno by bylo časově náročné, něco jsem však prohlédla, a proto se chci ujistit, zda-li to chápu dobře.

1) Není v mých finančních možnostech dělat velké objednávky, nebo kupovat kozí tvaroh ze zdravé výživy. Proto je možné použít i obyčejný kravský ze supermarketu, napadá mě jihočeský tučný od Madety?
2) To samé se lněným olejem. V naší prodejně zdr. výživy prodávají tento, uchovávají jej v chladničce. http://www.vitamina.cz/files/products/n ... y_olej.jpg Zdá se mi proto, že by byl vhodnější než ty, které jsou vystaveny na obyčejné polici. Má s ním někdo kladnou zkušenost?
3) Je nutné použít mixér? Ten tedy mám, ale napadá mě, jestli by bylo stejně účinné směs tvarohu a lněného oleje opravdu pečlivě rozmíchat lžicí, a přidat semínko.
4) Jestli použiji zlaté nebo hnědé lněné semínko, je prakticky jedno?
5) Sirná patlanina by neměla vadit ani při candidě, a neměla by zahleňovat.. ?

Děkuji. \":-)\"

1) sežeňte si kefírové hubičky a mléko kupujte plnotučné bio(nemusí být bio, ale cenový rozdíl tam jen pár korun, chuťově mnohem lepší)
2) Lněný olej jen od agro-elu, uchovávaný v mrazáku, nic jiného nepoužívejte
3) Mixér je nutný
4) Kupte ty od agrolelu, jedno jakou mají zrovna barvu
5) Pokud to bude tvaroh od kef. houbiček, neměl by zahleňovat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 01, 2016 2:40 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
ja neviem prečo mi raz prišiel od agroelu taký výrazne skoro kriklavo oranžový olej. Odvtedy už radšej kupujem olej od prodejnabylin.cz, lisujú skoro každý týždeň a je výborný. (A mám dojem že každý mliečny výrobok zahusťuje hlieny)

ja na mixovanie zmesi nepoužívam mixér, ale miešam veľmi dôkladne až kým nie je olej úplne vstrebaný a nevidieť žiadne stopy oleja. čím tučnejší základ tým ľahšie sa to vstrebá. Ale na mletie semien používam elektrický mlynček na kávu

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 01, 2016 3:15 pm 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
Moonika píše:
ja neviem prečo mi raz prišiel od agroelu taký výrazne skoro kriklavo oranžový olej. Odvtedy už radšej kupujem olej od prodejnabylin.cz, lisujú skoro každý týždeň a je výborný. (A mám dojem že každý mliečny výrobok zahusťuje hlieny)

ja na mixovanie zmesi nepoužívam mixér, ale miešam veľmi dôkladne až kým nie je olej úplne vstrebaný a nevidieť žiadne stopy oleja. čím tučnejší základ tým ľahšie sa to vstrebá. Ale na mletie semien používam elektrický mlynček na kávu

záleží jaká je to zrovna odrůda, teď mám třeba daleko tmavší, než ten pře dvěma měsíci, asi nová sklizeň. Patlaninu si dělám několik let a mám odzkoušené , že hodně záleží na přípravě, jak dlouho mixujete, jaký mixér, kolik má nožů, jako teplotu , s dost rozdílnými účinky i chutí.Nevěřím že se dá lžickou udělat kvalitně. To spojení oleje, kdy nejde vidět, je jen začátek.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 08, 2016 9:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Coreopsis píše:
Zdravím. Prozkoumat do detailu celé vlákno by bylo časově náročné, něco jsem však prohlédla, a proto se chci ujistit, zda-li to chápu dobře.

1) Není v mých finančních možnostech dělat velké objednávky, nebo kupovat kozí tvaroh ze zdravé výživy. Proto je možné použít i obyčejný kravský ze supermarketu, napadá mě jihočeský tučný od Madety?
2) To samé se lněným olejem. V naší prodejně zdr. výživy prodávají tento, uchovávají jej v chladničce. http://www.vitamina.cz/files/products/n ... y_olej.jpg Zdá se mi proto, že by byl vhodnější než ty, které jsou vystaveny na obyčejné polici. Má s ním někdo kladnou zkušenost?
3) Je nutné použít mixér? Ten tedy mám, ale napadá mě, jestli by bylo stejně účinné směs tvarohu a lněného oleje opravdu pečlivě rozmíchat lžicí, a přidat semínko.
4) Jestli použiji zlaté nebo hnědé lněné semínko, je prakticky jedno?
5) Sirná patlanina by neměla vadit ani při candidě, a neměla by zahleňovat.. ?

Děkuji. \":-)\"

Člen derkel vám odpovídá správně i když tvaroh se dá použít z obchodu pokud je vyráběný kyselou cestou, to jsem zde již psal a bez mixování se ty složky chemicky nespojí, což pak prakticky nefunguje.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 08, 2016 9:59 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Moonika píše:
ja neviem prečo mi raz prišiel od agroelu taký výrazne skoro kriklavo oranžový olej. Odvtedy už radšej kupujem olej od prodejnabylin.cz, lisujú skoro každý týždeň a je výborný. (A mám dojem že každý mliečny výrobok zahusťuje hlieny)

ja na mixovanie zmesi nepoužívam mixér, ale miešam veľmi dôkladne až kým nie je olej úplne vstrebaný a nevidieť žiadne stopy oleja. čím tučnejší základ tým ľahšie sa to vstrebá. Ale na mletie semien používam elektrický mlynček na kávu

I autorka této diety upozorňuje, že důkladné promixování je nutné, jinak se složky chemicky nespojí a celá věc pak nefunguje tak jak má.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 09, 2016 4:59 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
áno toho že to musí byť dokonale zmiešané som si vedomá. A sú tvarohy s ktorými by som ten olej nedokázala zjednotiť bez mixéra ale u niektorých to ide. Ten môj kozí nie je suchý tvrdý a veľmi dobre sa spojí s olejom, žiadne mastné stopy ani olejovú chuť necítim, je to homogénna zmes. Keď som núdzovo použila nejaký suchší tvaroh z obchodu tak to bez mixéru nešlo spojiť

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 09, 2016 6:19 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Moonika píše:
áno toho že to musí byť dokonale zmiešané som si vedomá. A sú tvarohy s ktorými by som ten olej nedokázala zjednotiť bez mixéra ale u niektorých to ide. Ten môj kozí nie je suchý tvrdý a veľmi dobre sa spojí s olejom, žiadne mastné stopy ani olejovú chuť necítim, je to homogénna zmes. Keď som núdzovo použila nejaký suchší tvaroh z obchodu tak to bez mixéru nešlo spojiť

No nevím, pokud má něco chemicky zreagovat je třeba to hodně dobře homogenizovat a to asi normálním mícháním bude dost obtížné, ale dost záleží na době a pečlivosti.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát říj 21, 2016 8:31 am 
Offline

Registrován: úte bře 18, 2014 11:54 am
Příspěvky: 327
Pokud uzivate len, dietu dle Budwigove, pozor na jeho odrudu! Nektere odrudy lnu maji tak spatny pomer omega 3: omega 6, ze si tim muzete spis uskodit! Maji totiz vic omega 6 nez omega 3! Manzelka to bere rok a pul. Len z ruznych zdroju a vubec vlastne nevime co jsme brali, protoze je na obalu vzdy jen len hnedy nebo len zlaty.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát říj 21, 2016 12:22 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
Jj ale toto je dôležité vedieť najmä u oleja, kde ide práve o to... ale tam zväčša dodávateľ má nejaký certifikát o obsahu.
Semená sú v budw. zmesi dôležité najmä kvôli šupke, nie kvôli tuku, v šupke sú protirakovinové lignany ktoré v oleji nie sú.
Ja beriem tento http://www.prodejnabylin.cz/513-thickbo ... tudena.jpg

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 22, 2016 8:36 am 
Offline

Registrován: úte bře 18, 2014 11:54 am
Příspěvky: 327
To vypada dobre. Vetsina vyrobku je prodavana jen jako ,,Len hnedy" anebo zlaty. O odrudach nic na obalu nebyva. Budwigova se v knizce o teto veci tusim vubec nezminuje.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 22, 2016 11:12 am 
Offline

Registrován: úte bře 18, 2014 11:54 am
Příspěvky: 327
Zavolal do výzkumného ústavu, kde jsem narazil na fajn ochotnou a sdílnou paní(měla docela přehled v alernativě a znala i Budwigové dietu). Pak jsem taky volal k pěstiteli a dovozci. Opět vstřícný člověk. Výsledek:jsou odrůdy lněného semene, které mají obsah omega 3 kyselin minimální. Jednou z těchto odrůd je ,,Lola" nebo ,,Amon". Naopak jsou odrůdy, které mají těchto kyselin hodně. Ve výzkumáku radili ,,Natural" ,,Oural" ,,Recital" ,,Bajkal". U dovozce-výrobce jim prý v jimi prováděném testu vyšel nejlíp ,,Recital" Recital byl tedy doporučen tedy v obou případech, toho bych se držel. Později jsem našel např. tyhle stránky, která potvrdila nevhodnost ,,Loly" aj. Vzhledem k tomu, že většina prodejců nabízí len rozdělený na zlatý a hnědý, je nutné hledat dobrý zdroj. http://web2.mendelu.cz/af_291_projekty/ ... ny_len.pdf


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 6:51 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 21, 2016 12:00 pm
Příspěvky: 12
Dobry den, je mozne misto lneneho oleje pouzit kokosovy? Snazila jsem se najit, jestli uz tu podobny dotaz byl, ale nepovedlo se mi to. Dekuji za odpoved.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz