Dobrý den, vyčetl jsem tento recept.
"Směs Dr. Budwigové:
1-2 hrnky cottage cheese, tvarohu, kefíru, jogurtu
2-5 polévkových lžic lněného oleje (panenský, za studena lisovaný)
1-3 polévkové lžíce čerstvě rozemletých lněných semínek (meleme jen krátce a do 10 minut se musí zpracovat)
Dostatek vody, aby to bylo jemné a špetku kajenského pepře (volitelné: troška česneku, červeného pepře, šampaňského vína)
Doporučovaný poměr je jeden díl oleje na tři díly sýra. V případě, že použijete jogurt nebo kefír, bude potřeba zvětšit jeho množství až na trojnásobek (poměr pak bude až 1 :9). Pro dosažení krémovější směsi je možné přidávat i mléko.
Při léčení je vhodné začít první týden či 10 dnů s poměrem 1:1, a pak další týden nebo 10dnů 1:2 a po stejné době dávku ustálit na 1:3. V případě kefíru a jogurtu 1:3, 1:6 a dávku ustálit na 1:9. Od počátku užívání směsi buďte přiměřeně na sluníčku, ne nutně na přímém, ale spíš pod stromem. "
Ve Vegan. variantě se používá "kokosový kefír", chtěl bych se zeptat, zda se dá nahradit kefír nějakým sojovým jogurtem, buď od Sojade, nebo Alpro?
Nebo jak směs vyrobit ve Vegan provedení?
Také jaký by měl být v případě vegan verze přesný poměr surovin?
Záleží aby pak člověk byl na sluníčku, to je pro mě trochu nesplnitelné, dělám dost a na vzduchu jsem málo
?
Díky.
Netuším proč tak tvrdošíjně trváte na veganské variantě tohoto špičkového léčebného prostředku, ale obávám se že to nikdy nebude ono. Někde jsem zde popisoval možnosti z cibulovitých rostlin, ořechů a luštěnin i když neodhadnu jaké výsledky lze očekávat. Chutné se to sice udělat dá, ale zda to stále ještě funguje toť otázka. Podstatné je navázání omega 3 mastných kyselin na síru a tím navodit stav kdy se tuk dobře rozpouští ve vodě, což je jinak problém. Vůbec se dá tvrdit že síra má v organizmu mnoho podstatných funkcí, ale přehánět by se to s ní také asi nemělo.