| Autor |
Zpráva |
|
Jarda
|
Napsal: čtv úno 03, 2011 10:53 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
Kometa píše:
Houbička je velice schopná, zvládá kefírovat i nejobyčejnější odtučněné krabicové. Já na ní leju polotučné bio trvanlivé a vesele papká a roste.
pH mi snižuje, ne že ne. Ale to udělá i C vitamín a taky je prospěšný.
Je pravda, že se naučí na všechno, ale to krabicové svinstvo bych v rámci dobrého zdraví raději vynechal.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
zdenin
|
Napsal: pát úno 04, 2011 1:42 pm
|
|
Registrován: úte zář 21, 2010 5:14 pm Příspěvky: 71 Bydliště: Zlín
|
Chtěl bych si usušit houbičku a uschovat.Radíte ji též posypat sušeným mlékem.Myslíte že stejně by posloužil i Sunar?
Děkuji.Zdenek.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
mirajagcz
|
Napsal: pon úno 07, 2011 12:05 pm
|
|
|
Pokud by mel nekdo zajem o kefirouvou houbu v Roudnici n.L. a okoli, rad se podelim. Mirek
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pon úno 07, 2011 12:32 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
zdenin píše:
Chtěl bych si usušit houbičku a uschovat.Radíte ji též posypat sušeným mlékem.Myslíte že stejně by posloužil i Sunar?
Děkuji.Zdenek.
Podle mě by to nemělo nijak vadit a postup je popsán v jednom z článků na hlavních stránkách v Publikovaných tématech.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
zdenin
|
Napsal: sob úno 12, 2011 6:43 am
|
|
|
Jarda píše:
Podle mě by to nemělo nijak vadit a postup je popsán v jednom z článků na hlavních stránkách v Publikovaných tématech.
Promiňte za další otázku-a co tak posypat usušenou houbičku sušenou syrovátkou a nebo raděj shánět přímo sušené mléko.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: sob úno 12, 2011 8:01 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
zdenin píše:
Promiňte za další otázku-a co tak posypat usušenou houbičku sušenou syrovátkou a nebo raděj shánět přímo sušené mléko.
Dle mého názoru by to mělo být mléko u té syrovátky nevím.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Kometa
|
Napsal: sob úno 12, 2011 12:32 pm
|
|
|
Proč jí vlastně chcete sušit? Nenašlo by se nějaké méně pracné řešení?
| Nahoru |
|
 |
|
zdenin
|
Napsal: sob úno 12, 2011 12:45 pm
|
|
|
Kometa píše:
No tak co jsem se zatím dočetl tak se dají uchovat buď v mrazničce a nebo usušit a do lednice.Mám jí totiž moc a není zájem tak si ji chci uložit.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
zdenin
|
Napsal: sob úno 12, 2011 12:50 pm
|
|
|
Jarda píše:
Dle mého názoru by to mělo být mléko u té syrovátky nevím.
Moc děkuji a jak jsem již jednou psal tak Vaše stránky jsou opravdu NEJ.co se dají natoto téma najít a každý kdo to jen myslí trochu se svým zdravím dobře tak by je měl studovat a studovat. Jenže jak jsem se i sám v mém okolí přesvědčil ta všichni věří bílým plášťům.A i když se řídím vašimi radami zatím jen z části-stále studuju Vaše návody-tak mi už vyšel pozitivně plivací test!! A neumíte si představit jakou z toho mám radost.
Přeji do další Vaší práce vše NEJ.NEJ a zase NEJ.Zdenek.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned úno 13, 2011 9:42 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
zdenin píše:
Moc děkuji a jak jsem již jednou psal tak Vaše stránky jsou opravdu NEJ.co se dají natoto téma najít a každý kdo to jen myslí trochu se svým zdravím dobře tak by je měl studovat a studovat. Jenže jak jsem se i sám v mém okolí přesvědčil ta všichni věří bílým plášťům.A i když se řídím vašimi radami zatím jen z části-stále studuju Vaše návody-tak mi už vyšel pozitivně plivací test!! A neumíte si představit jakou z toho mám radost.
Přeji do další Vaší práce vše NEJ.NEJ a zase NEJ.Zdenek.
Tak vidíte, jak to jde i bez MUDrců, ono když budou ještě chvilku vydírat zbytek obyvatelstva, tak většina lidí pochopí, že je lepší se léčit sám. Každopádně je to účinnější a bezpečnější, přičemž důkazy jsou jasné, všude kde podobné akce proběhly, klesla úmrtnost až podivně moc. Dokonce čím byla akce delší, tím více klesala úmrtnost, někde i o neuvěřitelných 53% a to už stojí za trochu přemýšlení, zda tu péči vůbec potřebujeme.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
zdenin
|
Napsal: ned úno 13, 2011 8:00 pm
|
|
|
Jarda píše:
Tak vidíte, jak to jde i bez MUDrců, ono když budou ještě chvilku vydírat zbytek obyvatelstva, tak většina lidí pochopí, že je lepší se léčit sám. Každopádně je to účinnější a bezpečnější, přičemž důkazy jsou jasné, všude kde podobné akce proběhly, klesla úmrtnost až podivně moc. Dokonce čím byla akce delší, tím více klesala úmrtnost, někde i o neuvěřitelných 53% a to už stojí za trochu přemýšlení, zda tu péči vůbec potřebujeme.
Ve Vašich publikovaných tématech o kefírové houbičce píšete že je dobré ji jednou za čas propláchnout vodou,ale někde jsem četl i jiný Váš názor,že neproplachovat protože houbička příjde o ten šlem a právě ten dělá kefír.Můžete prosím napsat co houbě více vyhovuje? Děkuji.Zdenek.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: úte úno 15, 2011 5:23 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
zdenin píše:
Ve Vašich publikovaných tématech o kefírové houbičce píšete že je dobré ji jednou za čas propláchnout vodou,ale někde jsem četl i jiný Váš názor,že neproplachovat protože houbička příjde o ten šlem a právě ten dělá kefír.Můžete prosím napsat co houbě více vyhovuje? Děkuji.Zdenek.
Ano, občas ji vykoupat může, ale v čisté a nechlorované vodě, ale denní koupání je opravdová hovadina a netuším který moula to rozšířil po internetu.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Beladona
|
Napsal: stř úno 16, 2011 9:15 am
|
|
|
Kometa píše:
Mám vyzkoušené, že když dáte do lednice málo houbičky do hodně mléka, tak 2-3 týdny vydrží. Když ji vyndám, mám výborný kefír.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Kometa
|
Napsal: pát úno 18, 2011 1:24 pm
|
|
|
Houbičku neproplachuju a je jí fajn.
Posuzuju zralost kefíru tak, že mám houbičku ve skleněné sklenici a považuju kefír za hotový, až když nahoře je houbička s tvarohem a dole už jen syrovátka nebo co to je (nažloutlá kyselá voda). Dokud je ještě dole "bílá voda"=mléko, tak je tam ještě dost nepřeměněné laktozy. Pokud potřebuju kefíru více a do sklenice se mi nevejde a mám ji v porcelánovém "nočníku", je to s posuzováním trošku obtížnější.
Ale chtěla jsem se zeptat - nemáte někdo vyzkoumané, jestli rychlost kefírování lze ovlivnit zamícháním? Teoreticky se tím urychlí styk houbičky s ještě nezkefírovaným mlékem, které se jinak drží u dna sklenice a jen pomalu stoupá nahoru.
| Nahoru |
|
 |
|
VáclavT
|
Napsal: pát úno 18, 2011 4:14 pm
|
|
|
Kdo shání houbu BRNO, Ivančice tak at mi napíše soukromou zprávu. Cena symbolická - doprava, mléko
|
|
| Nahoru |
|
 |