| Autor |
Zpráva |
|
Martina46
|
Napsal: stř pro 01, 2010 8:48 pm
|
|
|
Jarda píše:
Ono je to celkem jedno, dost záleží jak vám budou chutnat, protože chuť se délkou klíčků dost mění a také u různých plodin budete mít jinou správně chutnou délku. Třeba čočka dle mojí chuti tak 1-2 cm.
tak to uz skoro bude, este pockam do rana a uvidim, co s tym 
o tej zmene chuti som nevedela, no mam priestor na pokusy 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
bexiczek
|
Napsal: ned led 08, 2012 6:56 pm
|
|
|
Nevím jak vám ale mě například klíčky naprosto nechutnají ale recept zní dobře!
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
q:o)
|
Napsal: čtv úno 09, 2012 12:43 pm
|
|
|
Zajímalo by mě, jestli jsou naklíčené luštěniny (mungo, čočka, hrách atd..) spíše zelenina (neutrální skupina) a nebo stále luštěnina (skupina bílkovin). Jestli se to dá kombinovat pouze se zeleninu a nebo je možno je přidat do salátů s ovocem popř. s pohankou apod.
A ještě jeden dotaz, když má člověk rozbujelou kvasinku, tak jestli jsou všechny druhy naklíčených semen vhodné. Mám na mysli např. pšenici nebo jiné semínka, která v nenaklíčeném stavu vhodná nejsou.
Děkuji za odpovědi
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: sob úno 11, 2012 11:40 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
bexiczek píše:
Nevím jak vám ale mě například klíčky naprosto nechutnají ale recept zní dobře!
Chutě jsou velice individuální, tomu se ani nedivím, čili pokud chci zdraví, nemohu zase tolik zkoumat chutě.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: sob úno 11, 2012 11:55 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
q:o) píše:
Zajímalo by mě, jestli jsou naklíčené luštěniny (mungo, čočka, hrách atd..) spíše zelenina (neutrální skupina) a nebo stále luštěnina (skupina bílkovin). Jestli se to dá kombinovat pouze se zeleninu a nebo je možno je přidat do salátů s ovocem popř. s pohankou apod.
A ještě jeden dotaz, když má člověk rozbujelou kvasinku, tak jestli jsou všechny druhy naklíčených semen vhodné. Mám na mysli např. pšenici nebo jiné semínka, která v nenaklíčeném stavu vhodná nejsou.
Děkuji za odpovědi
Já bych je řadil do té první skupiny a do ovoce bych je nemíchal. U kvasinek půjde o dost individuální možnosti jednotlivců, ale obecně asi zrovna nejvhodnější také nebudou i když dost lidí je klidně bez problémů jíst může.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
MarcelaJ
|
Napsal: čtv bře 22, 2012 3:20 pm
|
|
|
Zkoušela jsem v nakličovací misce, poté i ve sklenici naklíčit semena mladého ječmene a zelený oves. Vždy se mi tam objevila plíseň.Vojtěška se mi podařila hned na poprvé a je výborná.Na obale není napsán žádný postup nakličování, tak jako u vojtěšky, tak nevím, zda se má dodržet nějaký speciální postup?Pokud se mi opět nepodaří naklíčit, jak můžu ještě jinak vhodně využít tyto semena(např. pomlet a někam přidat, atd.)?
Předem díky za nějaké rady.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
q:o)
|
Napsal: pát bře 23, 2012 11:58 am
|
|
|
ječmen i oves bych darovalam někomu kdo má slepice, třeba výměnou za domácí vajíčka
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
milda
|
Napsal: pát bře 23, 2012 11:11 pm
|
|
|
q:o) píše:
ječmen i oves bych darovalam někomu kdo má slepice, třeba výměnou za domácí vajíčka
To spíš králíčkům, slepice bys s ječmenem ani ovsem moc nepotěšil... 
| Nahoru |
|
 |
|
tomaso
|
Napsal: sob bře 24, 2012 12:37 am
|
|
|
To je pravda... Mně jednou, když jsem míval ještě slepice, zbylo po Velikonocích mnoho misek s ječným osením (jsem květinář). Tak jsem myslel, že se o to mé slepičky porvou a....nic. Ani se toho nedotkly. Po letech (loni) jsem si ze zbylých osení vylisoval zelený nápoj a ... nic hnusnějšího jsem v životě neměl v puse...tak se těm slepičkám ani nedivím... To je samozřejmě nadsázka a chutě mohou být různé...
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
MarcelaJ
|
Napsal: stř bře 28, 2012 2:02 pm
|
|
|
Napadlo mě, zda bych semena nemohla rozmixovat a přidat do těsta na chleba?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát bře 30, 2012 9:39 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
MarcelaJ píše:
Napadlo mě, zda bych semena nemohla rozmixovat a přidat do těsta na chleba?
Tak určitě by to šlo, nicméně ono to stejně nic zdravého nebude, a pro pár korun si zadělávat střeva, no nevím.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
phoenix
|
Napsal: čtv kvě 31, 2012 1:45 pm
|
|
|
nejak som nenasla info ako su na tom psenicne klicky. obsah lepku, ci su vhodne pri candide a pod.. celkovo mam v tychto obilninach dost velky zmatok, co je skodlive a co nie. vdaka 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát čen 08, 2012 7:26 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
phoenix píše:
nejak som nenasla info ako su na tom psenicne klicky. obsah lepku, ci su vhodne pri candide a pod.. celkovo mam v tychto obilninach dost velky zmatok, co je skodlive a co nie. vdaka 
To jde vyjasnit jedním slovem-všechno, ale klíčené pochopitelně méně a bezlepkové ještě méně.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
petmar1989
|
Napsal: pát lis 22, 2013 3:44 pm
|
|
|
Na internete som nasiel informacie o tom ze surová fazula ci uz naklicena al. nie je jedovatá. Co si o tom myslite?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned lis 24, 2013 5:05 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
petmar1989 píše:
Na internete som nasiel informacie o tom ze surová fazula ci uz naklicena al. nie je jedovatá. Co si o tom myslite?
To bude asi hovadina, pokud zvážíte kolik lidí jí třeba naklíčené mungo a nikde žádné mrtvoly.
|
|
| Nahoru |
|
 |