| Autor |
Zpráva |
|
Alopat
|
Napsal: pát dub 26, 2019 11:17 am
|
|
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alolaika
|
Napsal: pát dub 26, 2019 8:00 pm
|
|
|
Máte tu někdo zkušenost nebo mohlo by teoreticky doplnění křemíku pohnout s vitamínem K2 ? Popř. s něčím jiným křemík může hnout ? Děkuji 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát dub 26, 2019 10:19 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
Alopat píše:
Opravdu je obdivuhodné co všechno dnes je cinknuté, ale lidstvo jde stále kupředu myšleno za ziskem tak nevím kam se nakonec dostaneme.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát dub 26, 2019 10:21 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Alolaika píše:
Máte tu někdo zkušenost nebo mohlo by teoreticky doplnění křemíku pohnout s vitamínem K2 ? Popř. s něčím jiným křemík může hnout ? Děkuji 
K2 dělají bakterie ve střevě na což křemík dle mého názoru zásadní vliv nemá, ale jinak křemík obecně lidem silně chybí a ovlivňuje velké množství pochodů v těle tedy určitě je vhodné ho doplňovat.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alolaika
|
Napsal: ned dub 28, 2019 11:11 am
|
|
|
Jarda píše:
K2 dělají bakterie ve střevě na což křemík dle mého názoru zásadní vliv nemá, ale jinak křemík obecně lidem silně chybí a ovlivňuje velké množství pochodů v těle tedy určitě je vhodné ho doplňovat.
Myslela jsem, že křemík tlačí vápník do kostí ..... otázka je, pokud by někdo s nedostatkem K2 doplnil křemík ale tu K2 už ne, šel by ten vápník do kostí nebo všude možně ?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned dub 28, 2019 12:37 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Alolaika píše:
Myslela jsem, že křemík tlačí vápník do kostí ..... otázka je, pokud by někdo s nedostatkem K2 doplnil křemík ale tu K2 už ne, šel by ten vápník do kostí nebo všude možně ?
Myslím že správně to lze vyjádřit že oba prvky zlepšují stavbu kostí, ale že by křemík přímo směroval ukládání vápníku to jsem nikde nečetl. Ukládání vápníku celkově podporuje vitamín D3 a směrování vápníku do kostí zajišťuje vitamín K2. Pokud tedy doplníte pouze křemík sice podle mě zlepšíte stavbu svých kostí, ale pokud do nich chcete i primárně směrovat vápník je potřeba dodávat oboje, nebo si nějak složitě ověřit zda vám dostatek vitamínu K2 tvoří střevní bakterie.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
krasnagadgetka
|
Napsal: pon dub 29, 2019 11:50 pm
|
|
|
Xion píše:
ash píše:
Neviem, ci to netreba rozpustit spolu, ako to beres? Myslim rutin a vitamin C. Asi to musi byt zmiesane. S jedlom alebo nalacno?
Má rutin prosím Vás nějaké nežádoucí účinky? Jakou s ním máte zkušenost? U toho askorutinu píší například rozpad červených krvinek, že může u někoho nastat, dále jsem se někde dočetla zažívací problémy, změny srdečního rytmu, vysoký počet bílých krvinek, nervozita atd...
Děkuji
Naposledy upravil krasnagadgetka dne stř kvě 01, 2019 9:06 pm, celkově upraveno 1
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ondra258
|
Napsal: stř kvě 01, 2019 7:06 pm
|
|
|
Jak to tak vypadá tak se mi nerecykluje vápník. Mám pořád symptomy nedostatku ale rozhodně ne protože bych ho málo jedl. Zkoušel jsem už bor a hořčík ale obá mi symptomy zhoršily.
Zkoušel jsem taky se hodně opalovat aby se zvedl vitamin D (podle krve se mi zvedl na super hladinu) a myslím že to funguje ale i tak se moje problémy zhoršili už v únoru protože mi klesl vitamin D a musel sem ho doplnit jako kdybych ho vypoužíval moc rychle. Zajímavé je že když si dám kyselinu listovou tak se mi ten vápník jakš takš v těle udrží a je mi ok ale to nemůžu brát furt.
Co by mohlo způsobovat že tělo vápník neudrží a furt mi klesá, a vyžírá vitamin D ?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: čtv kvě 02, 2019 11:48 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
krasnagadgetka píše:
Má rutin prosím Vás nějaké nežádoucí účinky? Jakou s ním máte zkušenost? U toho askorutinu píší například rozpad červených krvinek, že může u někoho nastat, dále jsem se někde dočetla zažívací problémy, změny srdečního rytmu, vysoký počet bílých krvinek, nervozita atd...
Děkuji
Předpokládám že to bude hodně korespondovat s denní dávkou určitě vám ani jeden z uvedených problémů nezpůsobí jedna krabička.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: čtv kvě 02, 2019 11:52 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
ondra258 píše:
Jak to tak vypadá tak se mi nerecykluje vápník. Mám pořád symptomy nedostatku ale rozhodně ne protože bych ho málo jedl. Zkoušel jsem už bor a hořčík ale obá mi symptomy zhoršily.
Zkoušel jsem taky se hodně opalovat aby se zvedl vitamin D (podle krve se mi zvedl na super hladinu) a myslím že to funguje ale i tak se moje problémy zhoršili už v únoru protože mi klesl vitamin D a musel sem ho doplnit jako kdybych ho vypoužíval moc rychle. Zajímavé je že když si dám kyselinu listovou tak se mi ten vápník jakš takš v těle udrží a je mi ok ale to nemůžu brát furt.
Co by mohlo způsobovat že tělo vápník neudrží a furt mi klesá, a vyžírá vitamin D ?
Těch faktorů bude určitě více najednou, déčko blokují protivitamíny rozpustné v tuku tedy A, E a K a vápník tělo spotřebovává třeba na udržení správného pH tkání tedy pokud běží například zánět je určitě spotřeba vyšší.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: čtv kvě 02, 2019 3:09 pm
|
|
|
Co se týče folátu, po kterém se jmenovanému recykluje homocystein a obnovuje produkce žluči, tak je zásadní pro toxoplazmu. Vyčerpání vitamínu D3 může souviset s nákazou, ale i vařeným jídlem (např. vitamín C je důležitý pro aktivaci tohoto vitamínu v ledvinách, což způsobí zvýšené vstřebávání vápníku, který dotyčnému členu ondra258 při vyčerpávání zánětem údajně chybí). Předpokládá se, že některé formy vitamínu D3 tlumí zánět, zatímco jiné aktivují imunitní odezvu. V praxi bych se soustředil na ideální hodnoty A/D3/K2 v séru a rovnovážný stav cytokinů včetně podskupiny interleukinů na základě imunologického vyšetření.
Toxoplasma gondii is capable of exogenous folate transport. A likely expansion of the BT1 family of transmembrane proteins.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16159678
http://web2.mendelu.cz/af_291_projekty2/vseo/print.php?page=1728&typ=html
Vitamin D a zánět
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4580066/
Vitamin D inhibuje výskyt experimentální mozkové malárie u myší potlačením zánětlivé reakce hostitele.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24965778
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
krasnagadgetka
|
Napsal: pát kvě 03, 2019 12:33 am
|
|
|
Je dobré užívat pouze multiminerál bez vitamínů? Někde jsem tu myslím četla, že nejlepší je užívat multivitamín s minerály, protože ovoce a zelenina také vlastně obsahuje vše ve správných poměrech. Tak jestli užívání pouze minerálů není na škodu?
Děkuji.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: pát kvě 03, 2019 2:24 am
|
|
|
Minerály jsou nedostatkové už v půdě, zatímco vitamíny obsahují i plodiny pěstované na vodě. Z toho mi vyplývá, že důležitější je dnes doplňování minerálů, pokud máte pestrou vyváženou stravu s dostatečným podílem čerstvého ovoce a zeleniny a nejste promořena organismy, které by znemožňovaly vstřebávání nebo kradly.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ZDENINA
|
Napsal: pát kvě 03, 2019 9:52 am
|
|
|
Alopat píše:
Minerály jsou nedostatkové už v půdě, zatímco vitamíny obsahují i plodiny pěstované na vodě. Z toho mi vyplývá, že důležitější je dnes doplňování minerálů, pokud máte pestrou vyváženou stravu s dostatečným podílem čerstvého ovoce a zeleniny a nejste promořena organismy, které by znemožňovaly vstřebávání nebo kradly.
V tom máte naprostou pravdu.Přebytek vitamínů je mnohem škodlivější než jejich mírný nedostatek.
Janča doporučoval homeopatické minerální preparáty, které by měly zlepšit využitelnosta vstřebávání mnerálů
z potravy.Ale velký vliv na metabolismus min.látek má zdrav.stav jater,která řídí jejich metabolismus v těle.
Takže bez ostatních opatřeních dotyčný může suplementovat donekonečna a výsledkem je jenom drahá moč a zhoršující se zdrav.stav.
U vitamínů rozpustných v tucích také záleží na tom,zda dotyčný má žlučník.A.E.D,K rozpouští pouze žluč že žlučníku.Tam by asi mírné dodávání umělých vitamínů mělo smysl.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát kvě 03, 2019 12:03 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Alopat píše:
Co se týče folátu, po kterém se jmenovanému recykluje homocystein a obnovuje produkce žluči, tak je zásadní pro toxoplazmu. Vyčerpání vitamínu D3 může souviset s nákazou, ale i vařeným jídlem (např. vitamín C je důležitý pro aktivaci tohoto vitamínu v ledvinách, což způsobí zvýšené vstřebávání vápníku, který dotyčnému členu ondra258 při vyčerpávání zánětem údajně chybí). Předpokládá se, že některé formy vitamínu D3 tlumí zánět, zatímco jiné aktivují imunitní odezvu. V praxi bych se soustředil na ideální hodnoty A/D3/K2 v séru a rovnovážný stav cytokinů včetně podskupiny interleukinů na základě imunologického vyšetření.
Toxoplasma gondii is capable of exogenous folate transport. A likely expansion of the BT1 family of transmembrane proteins.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16159678
http://web2.mendelu.cz/af_291_projekty2/vseo/print.php?page=1728&typ=html
Vitamin D a zánět
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4580066/
Vitamin D inhibuje výskyt experimentální mozkové malárie u myší potlačením zánětlivé reakce hostitele.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24965778
Inspirativní čtení hlavně co všechno dovede ten vitamín D.
|
|
| Nahoru |
|
 |