| Autor |
Zpráva |
|
ondra258
|
Napsal: čtv srp 01, 2019 9:28 am
|
|
|
Zdravím .... dělal jsem si teď test vitamínu D a mám 86.9nmol/l. Pokud to přepočítám tak mi vychází 34.8ng/l, správně ? To že na toto roční období je to málo je jasné ale může to způsobit problémy se spánkem ? Díky
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pefi
|
Napsal: pát srp 02, 2019 4:54 pm
|
|
|
To vam asi nikdo nerekne, ale tu hladinu kazdopadne neuskodi dostat na 50 ng/l nebo i kousek vys.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát srp 02, 2019 6:48 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
Alopat píše:
Chuťově předpokládám půjde o dobré jídlo a asi ani nijak zvlášť nezdravé i když zase že by šlo vyloženě doporučovat to asi ne. Mnoho lidí dokonce tento druh sýrů vůbec jíst nemůže, mohou mít docela silné reakce a ty klíčky už to nezachrání.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát srp 02, 2019 6:50 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
ondra258 píše:
Zdravím .... dělal jsem si teď test vitamínu D a mám 86.9nmol/l. Pokud to přepočítám tak mi vychází 34.8ng/l, správně ? To že na toto roční období je to málo je jasné ale může to způsobit problémy se spánkem ? Díky
Obávám se že jak píše člen pefi vztah ke spánku těžko odhadovat, ale osobně se domnívám že zásadní vliv tam nebude, spíše ovlivní imunitu a další pochody v těle.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ondra258
|
Napsal: pát srp 02, 2019 7:12 pm
|
|
|
Jarda píše:
Obávám se že jak píše člen pefi vztah ke spánku těžko odhadovat, ale osobně se domnívám že zásadní vliv tam nebude, spíše ovlivní imunitu a další pochody v těle.
Jinými slovy může takováto hladina způsobit problém nebo jako spíš v mém případě, zabránit regeneraci problému ?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: pát srp 02, 2019 9:23 pm
|
|
|
Jarda píše:
Alopat píše:
Chuťově předpokládám půjde o dobré jídlo a asi ani nijak zvlášť nezdravé i když zase že by šlo vyloženě doporučovat to asi ne. Mnoho lidí dokonce tento druh sýrů vůbec jíst nemůže, mohou mít docela silné reakce a ty klíčky už to nezachrání.
Camembert má nejvyšší obsah Vitamínu K2 hned po nepasterizovaném zrajícím měkkém sýru Münster/ Gérome. Navíc se v tomto případě jedná o fermentovanou potravinu, kterým se mnohdy připisují až zázračné vlastnosti, i když nemusí vyhovovat každému stejně jako druh použitého koření. A skutečně si ho odjakživa kupuji kvůli chuti To gurmánství nepopírám. A ještě jeden postřeh, nakládaný má pocitově daleko lepší stravitelnost než těžký syrový a žádný problém u mě nenastal ani u naklíčených luštěnin .
Vitamin K: Double Bonds beyond Coagulation Insights into Differences between Vitamin K1 and K2 in Health and Disease
https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:U27OeTB9NaoJ:https://www.mdpi.com/1422-0067/20/4/896/pdf+&cd=3&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
Menaquinone Content of Cheese
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5946231/
Naposledy upravil Alopat dne pát srp 02, 2019 10:15 pm, celkově upraveno 5
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát srp 02, 2019 9:26 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
ondra258 píše:
Jinými slovy může takováto hladina způsobit problém nebo jako spíš v mém případě, zabránit regeneraci problému ?
Nízká hladina vitamínu D určitě může vyvolávat množství různě nebezpečných stavů, případně bránit odeznění takových stavů již vzniklých s tím že se domnívám že přímo spánek zrovna moc neovlivní i když nepřímo to možné asi i je.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Mojzo
|
Napsal: pát srp 02, 2019 9:43 pm
|
|
|
Chtěl bych se zeptat, co byste doporučili na lupání kloubů? Lupe mi úplně ve všem, někdy je to i bolestivé. Stalo se mi to potom, co jsem ztratil snad všechnu svalovou a tukovou hmotu.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: pát srp 02, 2019 10:14 pm
|
|
|
Mojzo píše:
Chtěl bych se zeptat, co byste doporučili na lupání kloubů? Lupe mi úplně ve všem, někdy je to i bolestivé. Stalo se mi to potom, co jsem ztratil snad všechnu svalovou a tukovou hmotu.
Tu právě katabolickými procesy obourává zvýšený kortizol a pokud s tím nebudete nic dělat na systémové úrovni, tak se to projeví nejenom sníženou syntézou kolagenu , ale i lámavostí kostí, metabolickým syndromem, zadržováním sodíku v těle a oslabením imunity. https://www.efia.cz/2017/04/07/kortizol-vse-tomto-hormonu/
Naposledy upravil Alopat dne pát srp 02, 2019 11:30 pm, celkově upraveno 1
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pefi
|
Napsal: pát srp 02, 2019 11:06 pm
|
|
|
ondra258 píše:
Tato hladina může bránit tomu, aby váš imunitní systém fungoval na plný výkon. Tedy pokud máte problém a nevíte jaké to má důvody, tak je dobré zkusit hladinu zvednout do horní poloviny normálního intervalu - v takových případech problémů nejasného původu se doporučuje zkusit dosáhnout hladinu někde mezi 50 až 60 ng/l a pak se uvidí, zda to pomohlo, nebo ne.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: sob srp 03, 2019 7:50 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Alopat píše:
V tom máte sice ve všem pravdu nicméně existuje poměrně široká skupina lidí kteří mají různé formy alergických reakcí a reakce na histamin který je právě v této formě sýrů dost zastoupen, pro které jde v zásadě o nevhodnou potravinu i když chuťově je výborný.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ash
|
Napsal: sob srp 03, 2019 11:37 am
|
|
|
Alopat píše:
z hlediska obsahu K2 budou fungovat i bezne prodavane hermeliny a dalsi napodobeniny nebo je treba sahnout po lepsich, dele fermentovanych?
je to veselejsi a chutnejsi zdroj nez pilulky... 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: sob srp 03, 2019 2:48 pm
|
|
|
ash píše:
z hlediska obsahu K2 budou fungovat i bezne prodavane hermeliny a dalsi napodobeniny nebo je treba sahnout po lepsich, dele fermentovanych?
je to veselejsi a chutnejsi zdroj nez pilulky... 
Klíčový pro obsah káček bude pastva a krmení pící. Obsahují jej pomocí mlékárenské kultury tradičně vyráběné a zrající sýry. V sójových produtech fermentuje přímo z rostlinného vitamínu K.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Kolakola
|
Napsal: ned srp 04, 2019 2:10 pm
|
|
|
Jaký nedostatek vitamínu minerálu by mohl způsobit únavu a motání hlavy ?
Mám úplně normální krevní tlak, cukr opakovaně normální, ionty normální až na vápník, který je vyšší. Mám lehce zvýšený celkový a LDL cholesterol. Děkuju
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Falonek
|
Napsal: ned srp 04, 2019 5:06 pm
|
|
|
Prosím mám takový problém. Pichá mě v bocích a pod žebrama. Občas mě také začnou pálet ruce ( jako pocit, nijak nezčervenají ). Po fyzické aktivitě citím stažení břišních svalů na bocích. Co mám zkusit doplnit ?
|
|
| Nahoru |
|
 |