| Autor |
Zpráva |
|
Jarda
|
Napsal: úte zář 17, 2013 8:47 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
racht píše:
Myslíte, že je špatně jít během půstu nebo krátce po něm na rentgen? (Nic akutního, jen kontrola, jak kost srostla (podle mě dobře a postit jsem se začal až asi 3 měsíce po fraktuře).)
Nemyslím si, že to bude znamenat pro tělo nějaký větší rozdíl.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: úte zář 17, 2013 8:50 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Introl píše:
Dobrý deň. Mám 46r. Pribl.2 roky držím pôst každý piatok, 3x som mal 3-dňový. Chystám sa na prvý 7-dňový. Chcel by som sa spýtať, či sa nemusím obávať nejakých zdravotných komplikácií, keďže od r.2006 beriem lieky proti zníženej činnosti štítnej žľazy Eutyrox 75 a Atoris 20 na cholesterol (asi 1a pol roka nejem žiadne mäso). Vedel by mi aj niekto poradiť, či v dňoch pôstu mám aj vynechať lieky? Zatiaľ to robím tak, že keď sa postím Eutyrox užívam a Atoris vynechám. Zatiaľ to však boli iba veľmi krátke pôsty a tak mám teraz trochu obavy. Vopred ďakujem za odpoveď a prajem príjemný deň. Peťo.
Obávám se, že na to jednoznačná odpověď asi neexistuje a oboje může být problém. Půst na práškách není žádný ideál a bez nich zase můžete mít docela solidní problémy, nicméně to bez pokusu stejně nezjistíte.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: úte zář 17, 2013 8:57 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
PavlaH píše:
Dobrý večer, v neděli jsem si dala svůj první jednodenní půst. Kromě migrény, kterou jsem celý den měla, to proběhlo v pořádku. Druhý den ráno při klistýru mě opustili nějací nájemníci - dvě asi 20 cm dlouhé "sýrové nitě", dle diskuzí na foru asi kvasinka. Celý den jsem stěží držela pH 6.
Vzhledem k délce půstu jsem moc neřešila návratovku - ráno šťáva mrkev/řepa, za 3 hodiny dušená mrkev a odpoledne zeleninový salát (rajče/okurka). Po snědení mrkve, měl bolel hodně žaludek a od té doby bolí po každém jídle tak 0,5 hodiny až hodinu. Normálně takové obtíže nemám, ráda bych se proto zeptala, čím to může být způsobeno a jak to srovnat? Na sobotu jsem si naplánovala další půst, tak bych se ráda poradila, zda je to vhodné a zda to uvedené potíže nezhorší? Jinak se cítím fit a méně unavená.
Máte někdo takovou zkušenost? Za odpověď děkuji.
Na jednodenní půst celkem neobvyklé potíže, naprostá většina lidí s tím nemá nejmenší problém. Možná na vás je ta mrkev špatně stravitelná, raději bych volil nějaké měkčí druhy zeleniny, případně si udělat krkací test a zjistit jak si stojíte s HCl v žaludku. V opakování takto krátkého půstu nevidím problém, to lze určitě doporučit.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
racht
|
Napsal: čtv zář 19, 2013 9:06 am
|
|
|
Jarda píše:
Nemyslím si, že to bude znamenat pro tělo nějaký větší rozdíl.
Děkuji!
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Markétuše
|
Napsal: stř říj 02, 2013 8:25 am
|
|
|
PavlaH píše:
Dobrý večer, v neděli jsem si dala svůj první jednodenní půst. Kromě migrény, kterou jsem celý den měla, to proběhlo v pořádku. Druhý den ráno při klistýru mě opustili nějací nájemníci - dvě asi 20 cm dlouhé "sýrové nitě", dle diskuzí na foru asi kvasinka. Celý den jsem stěží držela pH 6.
Vzhledem k délce půstu jsem moc neřešila návratovku - ráno šťáva mrkev/řepa, za 3 hodiny dušená mrkev a odpoledne zeleninový salát (rajče/okurka). Po snědení mrkve, měl bolel hodně žaludek a od té doby bolí po každém jídle tak 0,5 hodiny až hodinu. Normálně takové obtíže nemám, ráda bych se proto zeptala, čím to může být způsobeno a jak to srovnat? Na sobotu jsem si naplánovala další půst, tak bych se ráda poradila, zda je to vhodné a zda to uvedené potíže nezhorší? Jinak se cítím fit a méně unavená.
Máte někdo takovou zkušenost? Za odpověď děkuji.
To by znamenalo, že tam máte malý vřídek a tím půstem se rozjel.
Proto jsou půsty nebezpečné, protože tam můžete mít schovaný vřídek, který normálně nebolí a při půstu se zhorší. Při žaludečních vředech je hodně nebezpečné hladovět .Já bych se tam radši koukla, než bych znova zkoušela půsty.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
noisemaniac
|
Napsal: stř říj 09, 2013 7:09 pm
|
|
|
dobry den,
dnes mam 5. den navratovky (po 9 dnovom poste len na vode)...zacinal som zriedenou jablcnou stavou, avsak po tom, co som sa docital, ze to nie je vhodne, som to nahradil naparenou zeleninou a dalsie dni som uz pokracoval surovou zeleninou a ovocim...
problem je, ze posledne 2 dni sa citim stale horsie, mam uplne zalahnute prave ucho, pobolieva ma hrdlo, stipu ma oci, som unaveny a malatny
je to v poriadku alebo som urobil chybu v navratovke? vsade totiz citam, ako kazdy pocas nej nabera na energii a sile, ale u mna je to prave naopak...mali ste niekto podobne stavy? dakujem Jaro
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Mellany
|
Napsal: úte říj 15, 2013 11:52 am
|
|
|
Dobrý deň,
zaujímalo by ma či niekto drží pôsty v závislosti od ročných období, ak áno , či pociťuje výrazné pozitívne zmeny na orgánoch aktívnych v danom čase.
Ja som držala pôst na jar, v období očisty pečene a žlčníka, samozrejme som cítila na sebe pozitívne zmeny, ale nedokážem posúdiť, či sa mi pečeň očistila viac ako ostatné orgány.
ďakujem za postrehy.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Berry
|
Napsal: pát říj 18, 2013 8:05 pm
|
|
|
Chtěla bych poprosit o radu:
1) v návratovce nemá být žádný tuk, ale když jde o dlouhý pust 30 dnu, případně více, tak jak mǔže chodit defekace, když k tomu je nějaký tuk potřeba?
2) nehrozí po takhle dlouhém pustu podvýživa, když se striktně dodrží jen strava ovoce zelenina a šťávy, jak by to mělo správně být?
Děkuji
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ravima
|
Napsal: pát říj 18, 2013 9:47 pm
|
|
|
Berry píše:
1) v návratovce nemá být žádný tuk, ale když jde o dlouhý pust 30 dnu...
Tuk se nemá jíst prvních pár dní (cca 1-5 podle délky půstu), a vysvětlení proč je to tolik nutné, najdeš např. v knížce "Hladovění pro zdraví" od MUDr. Partykové. Bez nastudování teorie z více zdrojů (pár informací z internetu opravdu nestačí) se do tak dlouhých půstů nepouštěj.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
PavlaH
|
Napsal: sob říj 19, 2013 1:21 pm
|
|
|
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je vhodný při půstu klystýr s citronem? Při jednodenním to neřeším, teď jsem se pustila do třídenního a napadlo mě, zda není pro prázdná střeva příliš agresivní? Dávám půl až 1 citron na 2 l. Uriny není dostatek a s citronem se mi vždy podaří vypudit kvasinku.
Děkuji
Pavla
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned říj 20, 2013 12:03 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
noisemaniac píše:
dobry den,
dnes mam 5. den navratovky (po 9 dnovom poste len na vode)...zacinal som zriedenou jablcnou stavou, avsak po tom, co som sa docital, ze to nie je vhodne, som to nahradil naparenou zeleninou a dalsie dni som uz pokracoval surovou zeleninou a ovocim...
problem je, ze posledne 2 dni sa citim stale horsie, mam uplne zalahnute prave ucho, pobolieva ma hrdlo, stipu ma oci, som unaveny a malatny
je to v poriadku alebo som urobil chybu v navratovke? vsade totiz citam, ako kazdy pocas nej nabera na energii a sile, ale u mna je to prave naopak...mali ste niekto podobne stavy? dakujem Jaro
Ten začátek návratovky nebyl zrovna vhodný, ale spíše bych vsadil na uvolnění toxinů. Teoreticky by mohlo pomoci vyčištění střeva.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned říj 20, 2013 12:06 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Mellany píše:
Dobrý deň,
zaujímalo by ma či niekto drží pôsty v závislosti od ročných období, ak áno , či pociťuje výrazné pozitívne zmeny na orgánoch aktívnych v danom čase.
Ja som držala pôst na jar, v období očisty pečene a žlčníka, samozrejme som cítila na sebe pozitívne zmeny, ale nedokážem posúdiť, či sa mi pečeň očistila viac ako ostatné orgány.
ďakujem za postrehy.
Tak určitě veškeré cykly v přírodním dění ovlivňují i naše těla a orgány a je vhodné jejich pomoci využívat. Patrně to přímo hned nepoznáte, ale výsledky bývají velice dobré.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned říj 20, 2013 12:10 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Berry píše:
Chtěla bych poprosit o radu:
1) v návratovce nemá být žádný tuk, ale když jde o dlouhý pust 30 dnu, případně více, tak jak mǔže chodit defekace, když k tomu je nějaký tuk potřeba?
2) nehrozí po takhle dlouhém pustu podvýživa, když se striktně dodrží jen strava ovoce zelenina a šťávy, jak by to mělo správně být?
Děkuji
1)Dobře vám radí člen ravima a 30 dnů bez znalostí a předchozí přípravy je opravdu hazard, to bych si dovolil risknout pokud mám jednoznačně smrtelnou nemoc a hraji o čas.
2)Tak, že zhubnete to je jisté, ale tělo po vyčištění váhu rychle vrací zpět i z malého množství stravy.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned říj 20, 2013 12:12 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
PavlaH píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je vhodný při půstu klystýr s citronem? Při jednodenním to neřeším, teď jsem se pustila do třídenního a napadlo mě, zda není pro prázdná střeva příliš agresivní? Dávám půl až 1 citron na 2 l. Uriny není dostatek a s citronem se mi vždy podaří vypudit kvasinku.
Děkuji
Pavla
Tři dny ještě vlastně skoro není půst, tam se určitě nezastaví trávení a střeva nejsou prázdná, čili zde problém nevidím.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
PavlaH
|
Napsal: ned říj 20, 2013 12:33 pm
|
|
|
Děkuji za odpověď. Vzhledem k tomu, že je mi dnes fajn, přemýšlím, jestli neprotáhnout půst na 7 dní, když jsem už překonala tu nepříjemnou začáteční fázi. Přečetla jsem Malachova, který doporučuje klystýr ob den nebo dva, nejlépe urinový. Budu ráda, když se se mnou někdo podělí o své zkušenosti, jak v tomto ohledu postupovat po 3. dni, kdy se zastaví trávení. Nerada bych něco zbytečně pokazila.
Děkuji
Pavla
|
|
| Nahoru |
|
 |