| Autor |
Zpráva |
|
Jarda
|
Napsal: sob kvě 12, 2012 8:37 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
linda píše:
Dnes jsem si dala svoji první patlaninu podle Vašeho receptu. Snědla jsem ji místo večerního jídla. Ráda bych se zeptala jak často se má sirná patlanina jíst? Nikde jsem to v diskuzích nenašla. Má se jíst pravidelně nebo jen občas? Nyní mám v lednici dávku ještě na dva dny. Kdy mám dělat další? Moc jsem si pochutnala, protože jsem byla hodně zvyklá na mléko a všechny mléčné výrobky a teď po šesti týdnech mléčného (i jiného) půstu jsem byla nadšená. Je to příjemná změna od té zeleniny...
Linda
Odpovědi jste dostala správné a vše na co se ptáte je zde mnohokrát popsáno, čili musíte číst, nedá se to opisovat pro každého zvlášť. Jí se pravidelně většinou jednou denně, ale trochu si to prostudujte.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
zuzis
|
Napsal: stř kvě 16, 2012 9:54 am
|
|
Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm Příspěvky: 286 Bydliště: Roudnice nad Labem
|
Lze nějak logicky vysvětlit, proč po sirné patlanině podle Budwigové jsem taková unavenější? Každé ráno (4.den) si udělám čersvtou patlaninu s borůvky,goji,vlašáky, skořice, lichořešnice. A pokaždé jsem taková unavená a ospalejší. Výhodou je, že mě to zasytí na celý den. Jím pak až večeři. Díky
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ovekyska
|
Napsal: stř kvě 16, 2012 10:00 am
|
|
|
zuzis píše:
Lze nějak logicky vysvětlit, proč po sirné patlanině podle Budwigové jsem taková unavenější? Každé ráno (4.den) si udělám čersvtou patlaninu s borůvky,goji,vlašáky, skořice, lichořešnice. A pokaždé jsem taková unavená a ospalejší. Výhodou je, že mě to zasytí na celý den. Jím pak až večeři. Díky
skús vypustiť tie sacharidove zložky včetne vlašákov, jedz ju len so zeleninou. vyskúšaj.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Peto
|
Napsal: pát kvě 18, 2012 5:54 pm
|
|
|
Keď mi tiekla krv z nosa po zjedení 450g tvarohu, 50g ľanového oleja a 10g ľanových semienok a trochu vody, znamená to že som zjedol toho oleja veľa, alebo že nebol dostatočne premiešaný? Predtým som zmes mixoval v mixéri, teraz iba lyžičkou.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: sob kvě 19, 2012 10:39 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
zuzis píše:
Ono záleží na objemu sacharidů a množství dalšího tuku, který jíte. Pokud je toto jediný zdroj, může docházet k tvorbě volných radikálů, což se dá kompenzovat velkou dávkou vitamínu C, tak si to vyzkoušejte. Také velké dávky skořice dost oslabují
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: sob kvě 19, 2012 10:39 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Peto píše:
Keď mi tiekla krv z nosa po zjedení 450g tvarohu, 50g ľanového oleja a 10g ľanových semienok a trochu vody, znamená to že som zjedol toho oleja veľa, alebo že nebol dostatočne premiešaný? Predtým som zmes mixoval v mixéri, teraz iba lyžičkou.
Nedostatečně promíchaný, ten se lžičkou promíchat nedá, musí vzniknout něco jako majonéza.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
chost
|
Napsal: čtv čen 07, 2012 8:08 am
|
|
|
Dobrý deň, včera som si urobil prvú sirnú patlanicu a neviem či som neurobil chybu. Na výrobu som použil: 250 g tavrohu: 10% tuku, biely jogurt: 10 % tuku, 3 polievkové lyžice ľanového oleja (http://www.enzymshop.sk/oleje/149-lanov ... 77953.html), asi 4 polievkové lyžice ľanových semienok, trochu vody.
V mixéri som mixoval zmes asi 5 min, potom som pridal 4 polievkové lyžice medu a mixoval som ďalších 5 min. (celkovo som teda mixoval SP 10 min.). Zmes som potom vylial do nádoby a dal do chladničky. Dnes ráno som išiel konzumovať SP no jej konzistencia bola riedka a aj po požití bola cítiť slabočko horká chuť.
Možno som SP moc zriedil. Neviem či takáto SP dá konzumovať a či neuškodí.
Dá sa SP aj zmraziť?
Za odpoveď ďakujem.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
zuzis
|
Napsal: čtv čen 07, 2012 8:16 am
|
|
Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm Příspěvky: 286 Bydliště: Roudnice nad Labem
|
chost píše:
Dobrý deň, včera som si urobil prvú sirnú patlanicu a neviem či som neurobil chybu. Na výrobu som použil: 250 g tavrohu: 10% tuku, biely jogurt: 10 % tuku, 3 polievkové lyžice ľanového oleja ( http://www.enzymshop.sk/oleje/149-lanov ... 77953.html), asi 4 polievkové lyžice ľanových semienok, trochu vody.
V mixéri som mixoval zmes asi 5 min, potom som pridal 4 polievkové lyžice medu a mixoval som ďalších 5 min. (celkovo som teda mixoval SP 10 min.). Zmes som potom vylial do nádoby a dal do chladničky. Dnes ráno som išiel konzumovať SP no jej konzistencia bola riedka a aj po požití bola cítiť slabočko horká chuť.
Dá sa SP aj zmraziť?
Za odpoveď ďakujem.
A lněná semínka si namlel? nebo si je tam hodil celé. A než si tam dal ten lněný olej sis čuchnul k oleji? Nevím jak je starý ten olej a kde si ho skladoval, ale je možné, že třeba už byl nahořklý předtím, a to už je špatně.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
chost
|
Napsal: čtv čen 07, 2012 9:09 am
|
|
|
Ľanové semienka som pridal celé, pretože nemám mlynček a olej som kupoval v BA v bioobchode, kde bol v chladničke, taktiež doma som skladoval v chladničke. Po otvorení som ho dal do mraziaku. Olej mal jemnú vôňu.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Zdenek20
|
Napsal: čtv čen 07, 2012 9:34 am
|
|
|
SP dělám pravidelně a nikdy nebyla hořká, natož s lžící medu. Velmi mi chutná, spořádal bych bych klidně i kilo na posezení . Mixuju to max. 1 min ponorným mixérem. Na semínka jsem si koupil nejlevnější el. kávomlýnek, naprosto vyhovuje. S mlékem je lepší než s jogurtem, získá takovou krémovou konzistenci. Má se konzumovat bezprostředně, kvůli oxidaci rozemletých semínek.
Prostě něco děláte blbě, musíte ochutnat jednotlivé ingredience, hořké to nejezte, vyhoďte to.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
esie
|
Napsal: čtv čen 07, 2012 10:00 am
|
|
|
Já si dovoluji připojit mé zkušenosti s výrobou SP:
- malé množství ve velkém klasickém mixeru je problematické - tvaroh se rozšlehá po celé míchací míse a nespojí se tak dobře
-pro menší množství tedy raději volím tyčový mixer
-lněná semínka předem nemelu - hodim je do směsi tvarohu a lněného oleje celá - a krásně se rozmixují - myslím, že tímto způsobem zabráním maximálním způsobem jejich oxidaci - byť by semínka byla namletá těsně před přípravou SP - máte někdo podobnou zkušenost?
Přeji hezký den 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: čtv čen 07, 2012 9:29 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
chost píše:
Dobrý deň, včera som si urobil prvú sirnú patlanicu a neviem či som neurobil chybu. Na výrobu som použil: 250 g tavrohu: 10% tuku, biely jogurt: 10 % tuku, 3 polievkové lyžice ľanového oleja ( http://www.enzymshop.sk/oleje/149-lanov ... 77953.html), asi 4 polievkové lyžice ľanových semienok, trochu vody.
Dá sa SP aj zmraziť?
Za odpoveď ďakujem.
Jak vám správně píší, pokud je výsledek hořký, tak raději nekonzumovat a vyhodit, řídkou konzistenci patrně dělají nerozdrcená semínka a také je vždy lepší směs naprosto čerstvá bez delšího skladování.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: čtv čen 07, 2012 9:31 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
esie píše:
Já si dovoluji připojit mé zkušenosti s výrobou SP:
- malé množství ve velkém klasickém mixeru je problematické - tvaroh se rozšlehá po celé míchací míse a nespojí se tak dobře
-pro menší množství tedy raději volím tyčový mixer
-lněná semínka předem nemelu - hodim je do směsi tvarohu a lněného oleje celá - a krásně se rozmixují - myslím, že tímto způsobem zabráním maximálním způsobem jejich oxidaci - byť by semínka byla namletá těsně před přípravou SP - máte někdo podobnou zkušenost?
Přeji hezký den 
Tak asi to takto také jde, ovšem nedovedu si představit jak vám tyčový mixér rozmixuje ta semínka.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
sakul
|
Napsal: sob čen 09, 2012 9:46 pm
|
|
|
Jarda píše:
Tak asi to takto také jde, ovšem nedovedu si představit jak vám tyčový mixér rozmixuje ta semínka.
Rozmixují se poměrně dobře, i já používám tyčový mixér a často semínka z lenosti nemelo dopředu e jen je vhodím do směsi a přijde mi že efekt je velmi podobný
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Sara111
|
Napsal: pon čen 11, 2012 3:03 pm
|
|
|
Dobrý den,
dělám si sirnou patlaninu - 3lžíce hustého 8%ovčího jogurtu,1lžíce lněných semínek,1-2lžíce oleje - to rozmixuji mixerem se spodnim nástavcem s noži pak přidám+bobule-dále přidávám pár dýňových semínek,skořici,kokos,stévii a trochu maccy
chutná mi to tak,ale bohužel jsem po tom strašně unavená a hlad mám až min po 5hodinách,což je špatně.
Je možné,že se to s některými potravinami tluče a neplní to svou funkci,popř.co z toho určitě vyřadit.
Také mám problém když sním moc tuku i třeba kokosového tak strašně dlouho nemám hlad,možná špatně trávím tuky.
Můžete mi poradit?děkuji
|
|
| Nahoru |
|
 |