| Autor |
Zpráva |
|
30miro
|
Napsal: ned dub 14, 2013 1:19 am
|
|
|
Napíšu krátký příběh a na závěr nějaký dotaz.Byl jsem na těchto stránkách před rokem,posbíral info a jsa po operaci prostaty(zcela se nepovedlo a PSA leze pomalu nahoru) začal jsem užívat patlaninu - po patnácti dnech u kázala kontrola v Motole pokles o dvouměsíční nárůst - takže HURÁ ,FUNGUJE TO ! Ale - za dva dny na to jsem si rozhodil žlučník s kamenem. Při zrušení dvou termínů operace žl. kamene mne následně 4 měs. na interně pro případný souběh operace ještě žaludku. Přerušení léčby patlaninou bylo velmi deprimující (PSA skok nahoru),že jsem vzal léčbu žlučníku do vlastních rukou. Půl litru olivového oleje + 3 citrony vypít během hodiny a v poloze na pravém boku čekat na signál vyprazňování. Opakovat za měsíc a sono v Motole ukázalo čistý žlučník a já dlouhý nos na "kudličkáře". Jenže:
restart s patlaninou (pokles PSA) byl za uplynulé 4 měs. pomalý a teď šla hodnota zase nahoru. NĚCO JE ŠPATNĚ. Dělám ráno denní dávku z 170g měkkého(jaroměřického) tvarohu,2 PL oleje(čerstvý z AGRO EL), 2 PL mletého semínka ,1,5 dcl mléka a nějaké ochucení (kaj. pepř, rozinky,skořice, čer.čerstvá(na drobno nakrájená) paprika a nebo jablko). Sebekriticky přiznávám,že další stravování nebylo 100% dietní dle popisu J.Budwig, ale bylo to stejné jako na začatku a tehdy to fungovalo.
Dotazy: - má někdo podobné zkušenosti a případně radu?
- dá se místo mléka ředit patlaninu třeba vodou?
- má kozí tvaroh stejné množství sirn.složek a zpracovává se stejně jako tvaroh kravský?
- byl někdo v mé situaci s rostoucím PSA a jak to řešil?
Díky za případné odpovědi;zdraví Miro
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ganesa
|
Napsal: ned dub 14, 2013 5:22 am
|
|
Registrován: ned lis 07, 2010 5:48 pm Příspěvky: 50 Bydliště: Pardubice
|
q:o) píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli může sirná patlanice nebezpečně snižovat TK. Dávám si ji každý den už dlouhou dobu (tvaroh nebo kefír + 2-3 lžíce lněného oleje a 2 lžíce semínek) a nedávno jsem zjistila, že TK je pod 90 / 60
Moc děkuji za odpovědi
Možná je to jen dedydratace, zkuste doplnit sůl. Popsal jsem to v tématu "Dehydratace a sůl", celé je to hned v prvním příspěvku
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Ates
|
Napsal: ned dub 14, 2013 10:26 am
|
|
|
30miro píše:
Napíšu krátký příběh a na závěr nějaký dotaz.Byl jsem na těchto stránkách před rokem,posbíral info a jsa po operaci prostaty(zcela se nepovedlo a PSA leze pomalu nahoru) začal jsem užívat patlaninu - po patnácti dnech u kázala kontrola v Motole pokles o dvouměsíční nárůst - takže HURÁ ,FUNGUJE TO ! Ale - za dva dny na to jsem si rozhodil žlučník s kamenem. Při zrušení dvou termínů operace žl. kamene mne následně 4 měs. na interně pro případný souběh operace ještě žaludku. Přerušení léčby patlaninou bylo velmi deprimující (PSA skok nahoru),že jsem vzal léčbu žlučníku do vlastních rukou. Půl litru olivového oleje + 3 citrony vypít během hodiny a v poloze na pravém boku čekat na signál vyprazňování. Opakovat za měsíc a sono v Motole ukázalo čistý žlučník a já dlouhý nos na "kudličkáře". Jenže:
restart s patlaninou (pokles PSA) byl za uplynulé 4 měs. pomalý a teď šla hodnota zase nahoru. NĚCO JE ŠPATNĚ. Dělám ráno denní dávku z 170g měkkého(jaroměřického) tvarohu,2 PL oleje(čerstvý z AGRO EL), 2 PL mletého semínka ,1,5 dcl mléka a nějaké ochucení (kaj. pepř, rozinky,skořice, čer.čerstvá(na drobno nakrájená) paprika a nebo jablko). Sebekriticky přiznávám,že další stravování nebylo 100% dietní dle popisu J.Budwig, ale bylo to stejné jako na začatku a tehdy to fungovalo.
Při rakovině prostaty se rozhodně nesmí žádné ovoce a nic, co obsahuje cukr, takže rozinky a jablka jsou velmi nevhodná. Rakovina prostaty je zvládnutelná pomocí ketogenní diety a z doplňků na ni zabírají anona graviola nebo vrbovka malokvětá. Mléko a mléčné výrobky při rakovině prostaty jsou sebevražda. Co se týče lněného oleje, ten musí být naprosto čerstvý. Lisujete si ho sám, nebo kupujete starý žluklý lněný olej z obchodu?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Deane
|
Napsal: ned dub 14, 2013 1:03 pm
|
|
Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm Příspěvky: 502 Bydliště: NMnV
|
Ates píše:
Lisujete si ho sám, nebo kupujete starý žluklý lněný olej z obchodu?
Však píše že má olej z agro-el
| Nahoru |
|
 |
|
pv33
|
Napsal: ned dub 14, 2013 1:11 pm
|
|
Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm Příspěvky: 1085 Bydliště: Praha
|
ganesa píše:
Možná je to jen dedydratace, zkuste doplnit sůl. Popsal jsem to v tématu "Dehydratace a sůl", celé je to hned v prvním příspěvku
| Nahoru |
|
 |
|
30miro
|
Napsal: ned dub 14, 2013 1:16 pm
|
|
|
Ates píše:
Při rakovině prostaty se rozhodně nesmí žádné ovoce a nic, co obsahuje cukr, takže rozinky a jablka jsou velmi nevhodná. Rakovina prostaty je zvládnutelná pomocí ketogenní diety a z doplňků na ni zabírají anona graviola nebo vrbovka malokvětá. Mléko a mléčné výrobky při rakovině prostaty jsou sebevražda. Co se týče lněného oleje, ten musí být naprosto čerstvý. Lisujete si ho sám, nebo kupujete starý žluklý lněný olej z obchodu?
ATES - asi jste nečetl pozorně jak diety doporučované J.Budwig tak i mou maličkost,kde píši, že systém podle Johanny (s čerstvým a certifikovaným olejem z Agro El) funguje. Než neodbornou kritiku potřebuji najít odpovědi na otázky,které jsem v závěru položil. Nicméně, díky za zájem.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pv33
|
Napsal: ned dub 14, 2013 2:58 pm
|
|
|
30miro píše:
- dá se místo mléka ředit patlaninu třeba vodou?
- má kozí tvaroh stejné množství sirn.složek a zpracovává se stejně jako tvaroh kravský?
- byl někdo v mé situaci s rostoucím PSA a jak to řešil?
Díky za případné odpovědi;zdraví Miro
Miro, nevim z ceho vychazis pri diete podle Budwigove, koluje spousta uprav, ktere nejsou podle Budwigove, treba ze ma byt tvaroh s vysokym obsahem tuku.... Vetsinou se vzdycky nekdo kdo o tom nema poneti zamysli a napadne ho, ze kdyz zila Budwigova, tak jeste odtucneny tvaroh neexistoval. Asi by se divil kolik ruznych druhu bylo v Nemecku jiz dlouho pred rokem 1999, kdy napsala B svou posledni knihu Rakovina - problem a reseni.
Kdyby nic jineho, tak mas velmi malo toho oleje. A navod Budwigove neni jen o tom, cemu se tady rika patlanina. Zkus se podivat na muj preklad:
viewtopic.php?p=37863#p37863
A zkus pokecat s Radkou Naposledy upravil pv33 dne ned dub 14, 2013 4:19 pm, celkově upraveno 1
| Nahoru |
|
 |
|
ganesa
|
Napsal: ned dub 14, 2013 3:00 pm
|
|
Registrován: ned lis 07, 2010 5:48 pm Příspěvky: 50 Bydliště: Pardubice
|
pv33 píše:
Ganeso, ten tvuj prispevek o soli uz jsem kdysi cetl. Odpovida to vice mene i tomu, co jsem vycetl nekde jinde, kde doporucujou denne pul lzicky NERAFINOVANE morske soli do sklenice teple vody.
Nemam moc poneti jak je to s kamennou soli, jestli se taky nejak upravuje. Kde se bere u soli Mary takove mnozstvi drasliku? V normalni kamenne soli ho snad tolik neni? Je to specialni misto kde to doluji, kde je drasliku vic? Nebo ho tam pridavaji?
Dik
Myslím si že ten chlorid draselný je tam přidaný. Bude to asi klasická jodidovaná kuchyňská sůl + chlorid draselný. I všechny ty nerafinované mořské a Himalájské soli mají navíc jen stopové prvky, draslíku nic moc. V článku "Podvod s nedostatkem draslíku" http://www.osud.cz/podvod-nedostatkem-drasliku-0 píše Joe Vialls že ke svému uzdravení tenkrát použil chlorid draselný třídy AR [analytické reagens] z velkoobchodu s chemikáliemi.
Sám tu sůl Mary používám léta, má výbornou chuť, a stačí. Ostatní prvky doplňuji zeleninou, ovocem, doplňkama.
Pokud by si to někdo chtěl vylepšit, tak možná Himalájská sůl + Sylvín tj. dolovaný chlorid draselný (aspoň v potravinářské kvalitě), asi 1:1, bylo by třeba hledat. Samotný chlorid draselný má dost jinou chuť oproti soli.
Ale to patří spíš do tematu "Dehydratace a sůl" Naposledy upravil ganesa dne ned dub 14, 2013 3:10 pm, celkově upraveno 1
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pv33
|
Napsal: ned dub 14, 2013 3:05 pm
|
|
|
ganesa píše:
Myslím si že ten chlorid draselný je tam přidaný. Bude to asi klasická jodidovaná kuchyňská sůl + chlorid draselný. I všechny ty nerafinované mořské a Himalájské soli mají navíc jen stopové prvky, draslíku nic moc. V článku "Podvod s nedostatkem draslíku" http://www.osud.cz/podvod-nedostatkem-drasliku-0 píše Joe Vialls že ke svému uzdravení tenkrát použil chlorid draselný třídy AR [analytické reagens] z velkoobchodu s chemikáliemi.
Sám tu sůl Mary používám léta, má výbornou chuť, a stačí. Ostatní prvky doplňuji zeleninou, ovocem, doplňkama.
Pokud by si to někdo chtěl vylepšit, tak možná Himalájská sůl + Sylvín tj. dolovaný chlorid draselný (aspoň v potravinářské kvalitě), asi 1:1, bylo by třeba hledat. Samotný chlorid draselný má dost jinou chuť oproti soli.
Dik, Pavel
| Nahoru |
|
 |
|
Ates
|
Napsal: ned dub 14, 2013 3:40 pm
|
|
|
Deane píše:
Však píše že má olej z agro-el
To jsem nějak přehlédnul. Olej z AGRO-EL schvaluji, ten je nejlepší a nejčerstvější, jaký lze v ČR sehnat.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
q:o)
|
Napsal: pon dub 15, 2013 1:49 pm
|
|
|
ganesa píše:
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
30miro
|
Napsal: pon dub 15, 2013 6:47 pm
|
|
|
ATES - 1.) jenom úvaha - nejde o to ,že paní Johanna byla aktivní ještě v 90. letech, ale metodu -protokol o tvarohu a lněném oleji vystavila v r.1952 a tvaroh nijak nespecifikovala a proto je dle mne správná úvaha,že šlo o tvaroh z mléka, z kterého pouze sebrali smetanu.
2.) je pravdou,že 2 PL jsou málo, dávám více a to tak, že už se skoro nechce spojovat; ty dvě lžíce mám z původního receptu,kdy jsem dělal i s menším množstvím tvarohu.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
30miro
|
Napsal: pon dub 15, 2013 7:02 pm
|
|
|
ještě dovětek - otázka : Je v odtučnělém tvarohu stejné množství sirnatých složek jako v normálním tučném? U mléka to určitě neplatí; v nízkotučné mléko je kromě tuku ochuzeno o další látky ,které se s tukem také odstředí.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pv33
|
Napsal: úte dub 16, 2013 12:01 am
|
|
|
30miro píše:
ATES - 1.) jenom úvaha - nejde o to ,že paní Johanna byla aktivní ještě v 90. letech, ale metodu -protokol o tvarohu a lněném oleji vystavila v r.1952 a tvaroh nijak nespecifikovala a proto je dle mne správná úvaha,že šlo o tvaroh z mléka, z kterého pouze sebrali smetanu.
2.) je pravdou,že 2 PL jsou málo, dávám více a to tak, že už se skoro nechce spojovat; ty dvě lžíce mám z původního receptu,kdy jsem dělal i s menším množstvím tvarohu.
K uvaze o odtucnenem tvarohu. I kdyby puvodne pracovala dr budwigova s normalnim tvarohem, tak vzhledem k tomu, ze vydala v 90. letech dve knihy a v obou chce odtucneny nebo nizkotucny tvaroh, tak i kdyby se to lisilo. preferoval by ty novejsi jeji poznatky. Specialne kdyz nevim, co mela v protokolu z 1952. Udelat nizkotucny tvaroh nepotrebuje zadnou super technologii, tak mi neprijde divne, ze by se i takovy tvaroh v Nemecku v te dobe pouzival.
Navic dr B vyslovne zakazovala vsechny zivocisne tuky, tak dodavat do tvarohu smetanu jak se tu nekde psalo nepovazuju za prinos. A u tvarohu v obchode bych misto smetany cekal repku nebo neco podobneho, takze to nevyhledavam.
A jeste moje uvaha, jestli potrebuje bilkovinu aby se spojila s lnenym olejem, tak ji nebudu spojovat s jinym tukem, o ktery nestoji.
K bodu dve jen ze ja pouzivam vic tvarohu, tak se mi se 4 lzicema oleje bez problemu spoji. A kdyby mi neco bylo, tak pouziju dvojnasobnou davku, viz navod ktery jsem tu uvadel.
Naposledy upravil pv33 dne úte dub 16, 2013 12:15 am, celkově upraveno 1
| Nahoru |
|
 |
|
pv33
|
Napsal: úte dub 16, 2013 12:04 am
|
|
|
30miro píše:
ještě dovětek - otázka : Je v odtučnělém tvarohu stejné množství sirnatých složek jako v normálním tučném? U mléka to určitě neplatí; v nízkotučné mléko je kromě tuku ochuzeno o další látky ,které se s tukem také odstředí.
Miro, jen muj nazor, zakladni vyzkum udelala Budwigova, mela k tomu prostredkyy, zabyvala se tim 40 let, tak ja pouzivam to co doporucila a sam to nezkoumam. A soucasne sleduju vysledky na jedne diskuzi, kde se tim rada lidi vylecila z ruznych rakovin a to je pro mne hlavni argument, ze to funguje.
| Nahoru |
|
 |