| Autor |
Zpráva |
|
ovekyska
|
Napsal: sob zář 03, 2011 9:59 pm
|
|
|
chcela by som sa vas, co susite slivky, opytat, kolko cistej vahy susenych sliviek zostane dajme tomu z kila cerstvych sliviek.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Mig45
|
Napsal: pon zář 12, 2011 9:33 am
|
|
|
Svestky obsahuji cca 73% vody,takze zalezi jak hodne je vysusite.
Odhaduji ztratu 60% hmotnosti pokud maji zustat lehce vlacne.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ovekyska
|
Napsal: úte zář 13, 2011 8:56 pm
|
|
|
Mig45 píše:
Svestky obsahuji cca 73% vody,takze zalezi jak hodne je vysusite.
Odhaduji ztratu 60% hmotnosti pokud maji zustat lehce vlacne.
dakujem.
dnes som nakupila asi 6kg, tak sa idem pustit do toho. no pani, co mi slivky predavala, mi neodporucala prekrajovat ich, ale susit vcelku, e to proste nema dobru chut bez kostky.
nemate niekto s tymto skusenosti? porovnat s kostkou a bez.
za mladi este predavali slivky s kostkou, velmi dobre si pamatam tu kapustnicu s takymito slivkami a potom, ked uz prakticky sa nam nedarilo kupovat s kostkou, bezkoskove uplne stratili chut.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: stř zář 14, 2011 5:39 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
ovekyska píše:
dakujem.
dnes som nakupila asi 6kg, tak sa idem pustit do toho. no pani, co mi slivky predavala, mi neodporucala prekrajovat ich, ale susit vcelku, e to proste nema dobru chut bez kostky.
nemate niekto s tymto skusenosti? porovnat s kostkou a bez.
za mladi este predavali slivky s kostkou, velmi dobre si pamatam tu kapustnicu s takymito slivkami a potom, ked uz prakticky sa nam nedarilo kupovat s kostkou, bezkoskove uplne stratili chut.
To je pravda, chuťově jsou slabší, ale z pohledu energetiky sušení je veliký rozdíl, ty celé budete sušit neporovnatelně déle.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ovekyska
|
Napsal: pon zář 19, 2011 11:22 pm
|
|
|
tak mam za sebou prve susenie sliviek, su super, len som ich susila strasne dlho, uz ani neviem, odhadujem tak cez 2 dni. dlho bolie niektore vnutri vlhke, no nakoniec som zistila, ze po vychladnuti by sa to zrejme stratilo. su teda suchsie, ale vobec to nevadi. horsie je to ze s nimi teraz krmim kvasinku.... 
no a pustila som sa susit cuketu, som zvedava na vysledok.
ktora zelenina je po ususeni pozivatelna ako nejake cipsy, ci podobna pochutina?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: úte zář 20, 2011 7:08 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
ovekyska píše:
tak mam za sebou prve susenie sliviek, su super, len som ich susila strasne dlho, uz ani neviem, odhadujem tak cez 2 dni. dlho bolie niektore vnutri vlhke, no nakoniec som zistila, ze po vychladnuti by sa to zrejme stratilo. su teda suchsie, ale vobec to nevadi. horsie je to ze s nimi teraz krmim kvasinku....
no a pustila som sa susit cuketu, som zvedava na vysledok.
ktora zelenina je po ususeni pozivatelna ako nejake cipsy, ci podobna pochutina?
Absolutně excelentní chuť mají plátky z červené řepy a pokud je ještě namočíte do rozpuštěného másla a poprášíte pálivou paprikou, tak to je opravdu lahůdka.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ovekyska
|
Napsal: úte zář 20, 2011 8:12 am
|
|
|
Jarda píše:
Absolutně excelentní chuť mají plátky z červené řepy a pokud je ještě namočíte do rozpuštěného másla a poprášíte pálivou paprikou, tak to je opravdu lahůdka.
Ďakujem za tip, určite vyskúšam hneď po cuketke 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Don Alejo
|
Napsal: úte zář 20, 2011 6:44 pm
|
|
|
Jarda píše:
Jardo, předpokládám správně, že to máslo a paprika se aplikují až na hotové usušené plátky před konzumací? A na jak tlusté plátky se červená řepa k sušení krájí?
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: stř zář 21, 2011 9:47 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Don Alejo píše:
Jardo, předpokládám správně, že to máslo a paprika se aplikují až na hotové usušené plátky před konzumací? A na jak tlusté plátky se červená řepa k sušení krájí?
Ano, jinak by vám to po nějaké době žluklo a sílu plátků neodhadnu, já to krájím jak mě to přijde pod ruku, někdy 4 mm jindy i centimetr, ale dobré a stabilní výsledky by dával V krouhač
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ovekyska
|
Napsal: stř zář 21, 2011 10:12 am
|
|
|
Don Alejo píše:
A na jak tlusté plátky se červená řepa k sušení krájí?
moj navod k susicke hovori o 10mm platkoch, lenze oni uvadzaju cviklu najpr podusit (uvarit). ja to budem testovat a chystam sa na max. tych 5mm, aj to sa mi zda vela.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ovekyska
|
Napsal: stř zář 21, 2011 10:14 am
|
|
|
Jarda, neskusali ste susit zemiaky? rozmyslam, ci by sa dali jest ako cipsy, trebars s nejakou cesnakovou pastou + avokado a tak podobne.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: stř zář 21, 2011 8:10 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
ovekyska píše:
Jarda, neskusali ste susit zemiaky? rozmyslam, ci by sa dali jest ako cipsy, trebars s nejakou cesnakovou pastou + avokado a tak podobne.
To jsem opravdu nezkoušel, ale určitě v tom nebude problém, jiná věc je, jak to bude chutnat, to nedovedu posoudit.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ovekyska
|
Napsal: stř zář 21, 2011 9:32 pm
|
|
|
Jarda píše:
To jsem opravdu nezkoušel, ale určitě v tom nebude problém, jiná věc je, jak to bude chutnat, to nedovedu posoudit.
islo mi o tu chut.
ak nebudem mat co robit, vyskusam a napisem 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
lukash
|
Napsal: pon bře 05, 2012 5:43 pm
|
|
|
patři prosim vas mezi syrovou stravu susene ovoce? rozinky, datle, fiky, apod? diky
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Xion
|
Napsal: pon bře 05, 2012 5:53 pm
|
|
|
lukash píše:
patři prosim vas mezi syrovou stravu susene ovoce? rozinky, datle, fiky, apod? diky
Ak je susene do 45 stupnov, rozhodne ano.
Vhodne v nasom pasme napriklad cez zimu, aby sa clovek nemusel cpat dovozovym.
|
|
| Nahoru |
|
 |