| Autor |
Zpráva |
|
Jarda
|
Napsal: úte čen 14, 2011 10:11 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
sokol píše:
mam opravdu vazne podezreni ze mongolove delaji kumys. kefir pochazi z kavkazu.
To je pravda, ale nijak to nepotvrzuje, že by v kefíru nebyl alkohol, akorát ho je tam málo a není nijak na závadu, ten vzniká v nepatrném množství při jakémkoliv mléčném kvašení.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
aerokh
|
Napsal: čtv čen 23, 2011 10:09 am
|
|
|
Dobrý den,
dá se přes Vás sehnat kefírová houba? Nemůžu jí nikde sehnat:(
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Sybilla
|
Napsal: čtv čen 23, 2011 4:13 pm
|
|
|
aerokh píše:
Dobrý den,
dá se přes Vás sehnat kefírová houba? Nemůžu jí nikde sehnat:(
Celé vlákno na túto tému máš v Inzercii a dobrých typoch, tak na čo je dobré toto duplicitné vlákno?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
aerokh
|
Napsal: pát čen 24, 2011 8:12 am
|
|
|
Sybilla píše:
Celé vlákno na túto tému máš v Inzercii a dobrých typoch, tak na čo je dobré toto duplicitné vlákno?
zřejmě proto, že jsem jiné reakce na téma kefírová houba nenašla...
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát čen 24, 2011 8:27 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
aerokh píše:
zřejmě proto, že jsem jiné reakce na téma kefírová houba nenašla...
Tak nyní už jste ho našla.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
vladěna
|
Napsal: ned čec 03, 2011 10:08 am
|
|
|
Nabídne někdo prosím houbičky?
Nejlépe v Praze a osobní odběr.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Kometa
|
Napsal: ned čec 03, 2011 12:30 pm
|
|
|
Do středy jsem pryč, ale pak vám nějakou můžu v Praze předat.
| Nahoru |
|
 |
|
HAKmet
|
Napsal: stř čec 13, 2011 5:51 pm
|
|
|
Kometa píše:
Do středy jsem pryč, ale pak vám nějakou můžu v Praze předat.
Prosím je Vaše nabídka tib. houby stále v Praze aktuální? Nemohu jí sehnat, budu moc vděčný.¨Moc děkuji...
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
aerokh
|
Napsal: pát srp 05, 2011 7:51 am
|
|
|
Dobrý den,
prosím o radu, mám doma kefírovou houbičku ale jsem trochu zmatená z toho jak o ní pečovat.
Ve všech odkazech je psáno, že mám houbu proplachovat tak, aby na ní nebyl sliz. Na druhou stranu jsem zase viděla receptář s panem Zajíčkem, který říká že tento sliz je kefíran.
Prosím o radu jestli je tento sliz žádoucí nebo ne
Díky za odpovědi
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Host
|
Napsal: pát srp 05, 2011 8:03 am
|
|
|
aerokh píše:
Dobrý den,
prosím o radu, mám doma kefírovou houbičku ale jsem trochu zmatená z toho jak o ní pečovat.
Ve všech odkazech je psáno, že mám houbu proplachovat tak, aby na ní nebyl sliz. Na druhou stranu jsem zase viděla receptář s panem Zajíčkem, který říká že tento sliz je kefíran.
Díky za odpovědi
To bych nedělal protože TH moc chlorovanou vodu nemusí a převařovat ji kvůli tomu je otrava. Zatím jsem ji nikdy neoplachoval a roste jak z vody. Jinak doporučuju tyto stránky o kefíru http://jaklj.sweb.cz/Houba/Houba.htm
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát srp 05, 2011 8:42 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
aerokh píše:
Dobrý den,
Díky za odpovědi
Určitě nepromývat a pokud vůbec, tak pouze občas a důkladně převařenou a odstátou vodou.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
aerokh
|
Napsal: pát srp 05, 2011 10:52 am
|
|
|
Díky za rady, já neproplachuji...houbiček už mám asi 4 násobně než když jsem získala první dávku..právě že jsou i slizké a je to i cítit ve výsledném kefíru (což mně vůbec nevadí) na mnoha webech totiž píšou, že v případě, že houbičky slizovatí hrozí z tohoto kefíru průjmy...jednou jsem je propláchla a na kefír jsem musela čekat 36 hodin...
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Sybilla
|
Napsal: pát srp 05, 2011 9:32 pm
|
|
|
aerokh píše:
Díky za rady, já neproplachuji...houbiček už mám asi 4 násobně než když jsem získala první dávku..právě že jsou i slizké a je to i cítit ve výsledném kefíru (což mně vůbec nevadí) na mnoha webech totiž píšou, že v případě, že houbičky slizovatí hrozí z tohoto kefíru průjmy...jednou jsem je propláchla a na kefír jsem musela čekat 36 hodin... 
Kefírky sa potiahnu slizom, keď ich je už priveľa na objem mlieka. Sama píšeš, že ich máš už štvornásobné množstvo. Stačí ich pár krát prepláchnuť v čistom mlieku a sliz pustí. Zopár ich zjedz aby si zrovnala množstvo, chutia celkom dobre, podobne ako mozarella.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: sob srp 06, 2011 7:53 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
aerokh píše:
Členka Sybilla vám to píše správně, nemá jich být hodně a bez problémů se dají sníst, nebo rozmixovat do kefíru.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Hans28
|
Napsal: pon srp 29, 2011 8:43 pm
|
|
|