| Autor |
Zpráva |
|
Lenka
|
Napsal: úte úno 15, 2011 7:22 pm
|
|
|
Je podle Vás lepší rozmixovat s olejem tvaroh nebo nějaký jogurt či kefír? Co z obchodu je nejméně organismus zatěžující a pro patlaninu nejvhodnější? Dnes jsem mixovala s tvarohem, a šlo to jaksi ztuha, těžko říct, zda v té hustotě to lze řádně namixovat ke kýžené chemické reakci.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: úte úno 15, 2011 9:51 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
Lenka píše:
Je podle Vás lepší rozmixovat s olejem tvaroh nebo nějaký jogurt či kefír? Co z obchodu je nejméně organismus zatěžující a pro patlaninu nejvhodnější? Dnes jsem mixovala s tvarohem, a šlo to jaksi ztuha, těžko říct, zda v té hustotě to lze řádně namixovat ke kýžené chemické reakci.
To máte jedno, protože z obchodu není zcela vhodné nic, ale pořád je to lepší, než si ji nedělat vůbec. U toho tvarohu musíte přilévat trochu vody, jinak se to umixovat prakticky nedá.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Host
|
Napsal: pon úno 21, 2011 8:52 pm
|
|
|
Běžně dělám SP podle klasického receptu (tvaroh+olej+semínka+voda) a před jídlem ji ozdobím pažitkou nebo cíbím. Zkusil jsem to ale pro změnu těsně před koncem mixování posypat na jemno rozemletými raw kakaovými boby a musím říct, že to chutná líp jak čokoládový jogurt. Být podnikatel, tak si to nechám patentovat a prodávám to jako nejzdravější svačinu světa. I ti vypasení čuníci ve školách by to museli milovat 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pon úno 21, 2011 9:57 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Host píše:
Běžně dělám SP podle klasického receptu (tvaroh+olej+semínka+voda) a před jídlem ji ozdobím pažitkou nebo cíbím. Zkusil jsem to ale pro změnu těsně před koncem mixování posypat na jemno rozemletými raw kakaovými boby a musím říct, že to chutná líp jak čokoládový jogurt. Být podnikatel, tak si to nechám patentovat a prodávám to jako nejzdravější svačinu světa. I ti vypasení čuníci ve školách by to museli milovat 
Tak to vám věřím, sám si něco podobného vyrábím z nepraženého kakaového prášku a je to výborné.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Beladona
|
Napsal: úte úno 22, 2011 9:13 am
|
|
|
Poprvé jsem vyzkoušela udělat si sirnou patlaninu z kefíru z 33% šlehačky. Ten hotový zákys ze šlehačky byl ale tak tuhý a mastný, že to mixér vůbec nebral. Musela jsem do toho přidat hodně vody, ani nevím kolik, pořád jsem přilévala a přilévala. Má to vůbec nějaký smysl, když to nakonec tou vodou zase rozředím a výsledná patlanina nebyla tučnější než normální z tvarohu?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: úte úno 22, 2011 9:48 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Beladona píše:
Poprvé jsem vyzkoušela udělat si sirnou patlaninu z kefíru z 33% šlehačky. Ten hotový zákys ze šlehačky byl ale tak tuhý a mastný, že to mixér vůbec nebral. Musela jsem do toho přidat hodně vody, ani nevím kolik, pořád jsem přilévala a přilévala. Má to vůbec nějaký smysl, když to nakonec tou vodou zase rozředím a výsledná patlanina nebyla tučnější než normální z tvarohu?
Takto by to asi nemělo význam, ale připadá mě dost divné, proč by jste z toho měla tak tuhý komponent, když mě se zde vyrobí celkem slušný, ovšem vysoce tučný kefír. Vyzkoušejte tedy pouze přidat nějakou šlehačku do mléka, třeba 50% a uvidíte, jak bude vypadat výsledek.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Beladona
|
Napsal: úte úno 22, 2011 12:23 pm
|
|
|
Jarda píše:
Takto by to asi nemělo význam, ale připadá mě dost divné, proč by jste z toho měla tak tuhý komponent, když mě se zde vyrobí celkem slušný, ovšem vysoce tučný kefír. Vyzkoušejte tedy pouze přidat nějakou šlehačku do mléka, třeba 50% a uvidíte, jak bude vypadat výsledek.
A můžu poprosit o informaci, kterou přesně značku šlehačky používáte?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: úte úno 22, 2011 2:02 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Beladona píše:
A můžu poprosit o informaci, kterou přesně značku šlehačky používáte?
Tak jsem se ptal i manželky, ale přesnou značku neví, říká že kupuje různé, asi to musíte vyzkoušet, ona se domnívá že nelepší bude asi Kunín.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Beladona
|
Napsal: úte úno 22, 2011 9:06 pm
|
|
|
Jarda píše:
Tak jsem se ptal i manželky, ale přesnou značku neví, říká že kupuje různé, asi to musíte vyzkoušet, ona se domnívá že nelepší bude asi Kunín.
Děkuju. Používám Madetu. Dneska jsem dělala další dávku a bylo to to samé. Možná mám moc houbičky. Každopádně dneska jsem to ještě vylepšila a rozmixovala do toho špičku umělohmotné lžičky, když jsem to chtěla postrčit zeshora Čili mám opravdu superzdravou potravinu 
Tuhle patlaninu asi narozdíl od kefíru neděláte každý den. Jak prosím skladujete houbičku? Už předem v té smetaně nebo v mléce?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: úte úno 22, 2011 9:33 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Beladona píše:
Děkuju. Používám Madetu. Dneska jsem dělala další dávku a bylo to to samé. Možná mám moc houbičky. Každopádně dneska jsem to ještě vylepšila a rozmixovala do toho špičku umělohmotné lžičky, když jsem to chtěla postrčit zeshora  Čili mám opravdu superzdravou potravinu 
Tuhle patlaninu asi narozdíl od kefíru neděláte každý den. Jak prosím skladujete houbičku? Už předem v té smetaně nebo v mléce?
No zase tolik se nestalo, jen si nemyslete, že tu umělou hmotu nejíte, určitě ano, akorát o tom nevíte, protože to nevidíte. Ona hlavně nejde dělat tak rychle a většinou je potřeba ji nechat pracovat pomalu, třeba i v ledničce, čili skladuje se vlastně v lednici. Manželka tam dává toho mléka a smetany tak stejně a pak s tou výrobou není problém, případně se také dá prostě do nízkotučné varianty tuk přímo přidat, třeba rozpuštěné máslo, nebo kokosový tuk.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Beladona
|
Napsal: úte bře 01, 2011 2:28 pm
|
|
|
Vyzkoušela jsem patlaninu z bryndzy a je to mňamka. Ale zase se to špatně mixovalo. Fungovala by třeba zakysaná smetana?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: úte bře 01, 2011 9:07 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Beladona píše:
Vyzkoušela jsem patlaninu z bryndzy a je to mňamka. Ale zase se to špatně mixovalo. Fungovala by třeba zakysaná smetana?
Ano, zakysaná smetana se také dá použít, ale vždy s tvarohem, protože v ní je již skoro jen tuk a musíte tam mít i sirné proteiny na které se lněný olej naváže.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jenik2011
|
Napsal: čtv bře 03, 2011 1:44 am
|
|
|
Z těch pasterovaných tvarohů mi chutná pouze 10% BIO Filounský 250g ..... 33,-
(Rozmarýna Anděl Praha)
(Na farmě za polovic)
Od Madety v Albertu ..... 20,-.
Na domácí výrobu jsem objednal tvarožník z umělého vlákna tak jsem zvědav. 
(Mělo by stačit po a před použítím osprchovat teplou vodou a hotovo. Žádná vyvářka jako u bavlny)
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jenik2011
|
Napsal: čtv bře 03, 2011 2:57 am
|
|
|
Může se tvaroh přitučnit máslem místo smetany?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
magdalena
|
Napsal: čtv bře 03, 2011 9:05 am
|
|
|
Zdravím ,jsem tu nová a po dlouhém hledání určitě na správném místě. Moje potíže byly dost velké a pochopila jsem ,že jen já sama si rozhoduji o svém zdraví.Chtěla by Jardovi a vám všem ostatním moc poděkovat za vzájemnou pomoc a tím i těm novýmještě nevědoucím. Jsou tu takové věci, že naštěstí něco si pamatuji od maminky co říkávala jak se léčili a žili ,když nebylo peněz a ani lékařů, ale ani nebyly takové léky co víc škodí jak pomáhají(Když se poranili tak si to počurali a bylo dobře)
Ta sirná patlanina se mě přímo dotýká(candida).Mám prosbu, je to už delší dobu kdy bylo v tomto vláknu psáno, platí to o té brynze dosud prosím? magdalena
|
|
| Nahoru |
|
 |